H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivät 25 ja 26

29.7.2023

Västanå Slott, Gränna – Tukholma – Turku – Rauma 427 km (yhteensä 7182 km)

Västanå Slottissa jouduttiin aamupäivällä laittamaan sadevarusteet päälle, koska odotettavissa olisi noin 150 kilsaa kosteampaa keliä. Onneksi oli sopivasti lämmintä niin ei tarvinnut palella eikä matkallakaan satanut aivan kuin saavista kaatamalla. Puolessa välissä Tukholmaan otettiin sadeasut pois ja ajettiin motaria pitkin loput aika reipasta vauhtia Viking Linen lähtöselvitystä kohden, jossa olimme todella hyvissä ajoin. Rannassa oli mukava vaihtaa kuulumisia muiden matkailijoiden ja motoristien kanssa.

Tukholmassa lauttaa odottamassa tapettiin aikaa katsomalla Breaking Badiä ja turisemalla muiden matkailijoiden kanssa.

Viking Gloryssä oli oma hyvä paikka moottoripyörille, mutta sen verran olisi tarvinnut olla jonkun henkilökunnasta ohjaamassa, että mihin kohtaan pyörät laitetaan, jotta kaikki olisi saatu kiinni helpoimmin. Henkilökuntaa ei olisi vähempää voinut moinen asia kiinnostaa niin sehän meni ihmettelemiseksi monella, kun pyörät oli väärin sijoitettu. Harrikkaa ei tarvinnut sitoa ja odotettavissa ei ollut mitään kovaa merenkäyntiä muutenkaan. Muuten kyllä kaikki toimi uudella laivalla hienosti ja parisängyllinen hytti oli hyvä. Kerjettiin käymään suihkussa ja vaihtaa vaatteet sekä mennä a la carte ravintolaan jo ennen kuin lähdettiin rannasta. Oli kiva katsella Tukholman edustan rantaviivalle rakennettuja hienoja taloja ja huviloita samalla syöden hyvää illallista. Pöytävarausta ei oltu älytty tehdä, mutta vähän tuurilla saatiin ekana paikat täpötäydestä ravintolasta.

5-6 tunnin yöunien jälkeen herättiin jo ennen kellon soittoa, aamukahvit ja sauhut naamaan, jonka jälkeen pakkaus ja siirtyminen autokannelle, jossa HD-mies viihdytti unisia motoristeja toimimalla perinteiseen tapaan DJ:nä. Monty Python ei petä koskaan!

”Always look on the bright side of life
Always look on the right side of life

”If life seems jolly rotten, there’s something you’ve forgotten
And that’s to laugh and smile and dance and sing
When you’re feeling in the dumps, don’t be silly, chumps
Just purse your lips and whistle, that’s the thing”

Turusta Raumalle nautiskeltiin kivassa säässä, aurinko paistoi ja fiilis oli rauhallinen. Laitilan Shellillä pitää aina reissusta palatessa aamulla saada munkkikahvit ja niin tehtiin tälläkin kertaa. Raumalla oli pitsiviikko happeningit menossa kovimmillaan ja saavuttiin juuri sopivasti mustan pitsin yöksi kotiin. Ensin tosin piti leikata kuukauden kasvanut viidakkomainen nurmikko ja kyniä rikkaruohot, siivota kakaroiden jäljiltä paikat ja lämmittää sauna. Kotiin oli kiva tulla hienon ja kaikin puolin onnistuneen reissun jälkeen.

Matkaa tehtiin HD:n trippimittarin mukaan 7182 km ja 26 päivää. BMW:n trippi näytti muutama sata kilsaa vähemmän, koska toisessa pyörässä on vähän mittarissa heittoa. Kummassakohan 😂? Ehkä vähän kokemuksen ja tuurinkin avulla matkaohjelma muodostui lopulta sellaiseksi, että monessa paikassa oltiin kaksi yötä ja ajopäivät olivat sitten hieman pidempiä joko ajallisesti tai matkan vuoksi. Tämä rytmitti hyvin etenemistä ja saatiin/jaksettiin tehdä ja nähdä kaikenlaista muutakin kuin vaan ajella. Ja ehkä tästä syystä ajaminenkaan ei oikeastaan tuntunut missään vaiheessa raskaalta eikä paikat puutuneet, paitsi Ninalla oli niska jumissa alkumatkasta vähän siihen kohdistuneen vedon takia. Jos olisi tuutattu joka päivä aamusta iltaan matkaa niin en usko, että fiilis olisi ollut koko ajan niin hyvä kuin nyt oli. Näin jälkikäteen ajateltuna patikkaretket vuorille ja se yksi kiipeilykokemus olivat kyllä kohokohtia niin kuin tietysti myös Hollannissa tyttären valmistautujaisseremoniat. Monen monta todella korkeatasoista illallista saatiin nautittua myös. Ruokarytmi muuttui mielenkiintoiseksi, kun melkein joka päivä syötiin vain kaksi kertaa päivässä. Ensin aamiainen hotellilla klo 8 – 9 ja sitten illallinen klo 19 – 21. Joskus saatettiin huikata lounasta tai muuta ääntä kohti, mutta aika usein mentiin kahden aterian taktiikalla sitä sen kummemmin suunnittelematta eikä nälkää tarvinnut koskaan nähdä.

Rahaa paloi aivan perkeleesti, mutta oli kyllä joka hetki sen arvoista ja kermaperseet eivät tälläkään kertaa lähteneet budjettimatkalle telttailemaan. Ehkä senkin aika tulee vielä. Pelkästään bensaa ostettiin kahteen pyörään 1500 eurolla. Laivat maksoivat tonnin ja lauttamatkat kustansivat ehkä 300 euroa. Vajaa neljä viikkoa hotelleissa maksoi 4500 euroa. Syömistä ja juomista ostettiin noin 4000 eurolla. Yhteenlaskettuna summa alkaa kuulostaa isolta, mutta kun sen suhteuttaa useamman viikon kestoon ja vaikka vertailuna etelän lomakohteeseen niin ei se äkkiseltään nyt olekaan enää niin superkallista lystiä. Ja tosiaan hotellit ja ruokailut olivat napsun verran paremmasta päästä, koska halusimme vähän näin häärallimatkalla hemmotella toisiamme.

Seuraavan road tripin suunnittelu alitajunnassa on jo alkanut. Tässä on jo tovin puhuttu Alpeille kohdistuvasta reissusta. Saas nähdä, josko ensi kesänä natsaa!