H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivät 22 & 23

26.7.2023

Vejle – Odense – Vordingborg – Møns Klint – Kööpenhamina 395 km (yhteensä 6362 km)

Vejlestä lähdettiin aurinkoisessa kelissä kiertoteitä pitkin kohti Kööpenhaminaa, jossa ollaan kaksi yötä niin ehditään vähän tutustua kaupungilla mestoihin. Nina oli saanut tanskalaisilta kontakteilta muutamia kivoja reittejä ja paikkoja tsekattavaksi ja tarkoitus oli käydä hieman niitä tässä samalla katsastamassa. Koitettiin vältellä moottoriteitä ja aivan viimeistä 60 kilsan osuutta siinä hyvin onnistuttiinkin. Todella rento ja rauhallinen fiilis oli ajella pitkin mutkaisia maaseudun kapeita teitä. Vordingborgissa käytiin lounaalla ja tutustumassa linnan raunioihin. Møns Klint oli luontoretki-alue, jossa oli erilaisia kävelypolkuja ja päästiin hieman perinteisen nahkahousuporrasmarssin makuunkin 😎. Patikoinnin jälkeen nokka kohti Köpistä ja saatiin ekaa kertaa reissulla yllätys sade niskaamme. Se tuli ja meni nopeasti, kesto 10 min, mutta teki kyllä tehtävänsä eli näkyvyys aivan paska ja housut märkänä. Kuinka se Harrikan tankki osaakin ohjata kaikki sadevedet aina aaloppia kohti niin kivasti!? Varmasti joku vuosien tuotekehityksen tulos. Laskeutuminen Scandic Kødbyeniin yhdeksän jälkeen, nopea vaatteiden vaihto, syömään ja good night!

Ilmabasistin vastaisku!
19 km pituisen siltaosuuden jälkeen maksamaan siltamaksua. 12 eri kaistaa ja satoja metrejä jonoa kaikissa. Kun sitten oma vuoro tulee ja pankkikorttilukija mykistyy, alkaa sellainen paniikinomainen tunnne vallata puseroa ja hiostuttaa. Oli pitkät kaksi minuuttia autojonon odottaessa takana, mutta kyllä se portti siitä auki saatiin…
Tankalaista maalaismaisemaa parhaimmillaan.
Møns Klintin valkoiset kalliot.

Seuraavana päivänä pyörät pysyivät hotellin parkkihallissa ja jalkauduttiin kaupungille, jossa käveltiinkin 20 000 askelta erilaisia nähtävyyksiä kuikuilemassa. Porukkaa oli ihan helvetisti ja maalaispoikaa se vähän ahistikin, mutta ilman mitään naamanvääntelyitä selvittiin hienosti. Hyvät smørrebrøditkin saatiin Nyhavnissa. Käytiin keskustassa sijaitsevassa huvipuistossa (Tivoli) syömässä vohvelit ja plätyt sekä kierreltiin paikkoja, mutta ei jonotettu (=lue ei uskallettu) laitteisiin.

Hotellille saavutiin alkuehtoosta lepäämään ja seuraavan päivän kortteeria silmäilemään. Käytiin hyvä keskustelu kesämökin ostamisesta ja tarkistettiin vähän tarjousta eräästä potentiaalisesta kohteesta, johon saatiinkin myyjältä nopeahko vastaus, jossa suunta oikea.

Kööpenhaminassa oli hienot puistot ja linnat.
Tanskalaiset ovat voikkoleivistään kuuluisia ja perhanan hyviä olivatkin.