H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivä 3

8.7.2023

Honningsvåg – Nordkapp – Honningsvåg 66 km (yhteensä 1576 km)

Aamupalalla tapasimme motoristipariskunta Antin ja Virpin, jotka ovat Ninan pitkäaikaisia ystäviä ja joille oli varattu special todistustehtävä tälle päivälle. Masut täynnä lähdettiin neljästään käppäilemään Nordkappin kunnantalolle, jossa hoidettiin paperityöt ja maksupolitiikka. Nopea ajokamojen vaihto päälle ja lähdettiin ajelemaan kohti Nordkappia. Matkaa ei ollut kuin 33 km, mutta järkyttävän sumun takia meno kesti jonkun aikaa. Näkyvyys oli todella heikko (ehkä 10 m) ja kosteus tiivistyi ajolaseihin. Ylempänä oli myös aika rivakka tuuli. Mutta niin vain päästiin perille ja marssittiin maapallon luokse, jossa Nordkappin ystävällinen kunnanjohtaja Trudy Engen jo odottelikin meitä kaikkia. Kelin takia jätettiin small talk vähemmälle ja mentiin suoraan asiaan. Trudy piti englanniksi pienen puheen ja vihki meidät avioliittoon. Sormukset oli teetetty jo kauan aikaa ja monta kiloa sitten niin sattui sopivasti kylmä keli ja sormet sen verran jäässä, että sormuksetkin sujahtivat paikoilleen. Kotona ei vielä ihan näin mennyt ja se vähän vaivasikin, että mitähän tästäkin tulee. Kaikenlaista vaseliinikikkailuakin tehtiin, mutta loppu hyvin.

Trudy, Nina ja Toni Nordkappin maapallolla vihkiseremoniassa lasit vähät huurussa ja näpit kalikoina 😁
Todistajat Antti & Virpi sekä tuore aviopari. Säästä huolimatta hauskaa oli!
Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?
Can you see them riding?
Can you see them riding, riding next to you?

– Iron Maiden / The Writing On The Wall –

Siirryimme muutamien kuvien jälkeen onnellisina ja hyvillä mielin kahvioon muutamaksi tunniksi lämmittelemään, höpöttelemään ja syömään vohveleita. Sumu ei sinä aikana paljoakaan hälventynyt, mutta ajomatkalla takaisin Honningsvågiin ilma kirkastui ja nautittiin vähän jopa upeasta auringonpaisteestakin.

Sääolot muuttuvat Pohjois-Norjassa todella nopeasti äärilaidasta toiseen hyvin lyhyellä matkalla. Hääkulkueessa pari H-D:ta, BMW & Kawasaki.

Kuudeksi oltiin varattu pöytä ravintola Havlystä, jonne mentiin syömään illallista. Syötiin isot ja maukkaat annokset ja lähdettiin hotellille nukkumaan kello hyvissä ajoin. Päivä oli ikimuistoinen tietysti naimisiin menon vuoksi, mutta kelikin teki siitä omalla tavallaan erikoisen.

Caisanni (https://www.caisanni.fi) teki moottoripyöräilyyn liittyvät sormukset tilauksesta jokunen aika sitten.
Huomenna alkaa moottorimarssi pitkin Norjan rannikkoa ja saaristoa Nordkappista Groningeniin.