H-D & BMW Nordic Wedding Rally – Päivä 1

3.7.2023

Rauma – Rovaniemi 798 km

Kesäloma ja perinteinen road trip starttasi Ninalla ja allekirjoittaneella sunnuntaina 2.7.2023. Pakkaushommiin alettiin aamulla sateen ropinaa kuunnellessa ja sää appia vilkuillessa. Näytti varmalta, että alkumatka mennään aika kovassa sateessa, eikä lähtöä voinut venyttää kovin paljoa, koska matkaa oli kuitenkin jonkun verran taivallettavana, ettei menisi aivan yömyöhään saapuminen Rovaniemelle Raution Janin luokse. Kumipukua päälle laittaessa huomasin, että nyt oli jotain aivan oleellista varmaan unohtunut, sillä tarkoitushan on ajella Nordkappiin naimisiin menemistä varten. Nimittäin kosinta! Vanhana romantikkona asia hoidettiin kuntoon just ennen satulaan kiipeämistä 😎.

Puolilta päivin sade lakkasi sen verran, että saatiin pakattua pyörät kuivana ja lähdettiin tekemään matkaa. Ekat 100 kilsaa köröteltiin suht kovassa sateessa ja Karvian kohdalla voitiin sitten riisua sadekamat pois eikä onneksi enää sitten päivän aikana vettä tullutkaan. Päästin naisen hetkeksi (40 km) vetämään ja se oli virhe! Seurasin vaan nimittäin nopeusmittaria niin alle päiväsakkojen ei vauhti laskenut kertaakaan… Pysähtyessä uhkasin antaa hänelle pamppua, jos tästä selvitään. Kauhavalla loppui samana päivänä Suviseurat ja sieltä lähti infernaalinen jono matkailuautoja joka suuntaan – etenkin Ouluun – jonka kautta mekin ajeltiin. Enpä ole ennen ohittanut päivän aikana näitä kaikkien kavereita niin paljoa kuin nyt.

Oulun jälkeen alkoi lämpötila laskea ja loput 150 kilsaa tultiin sitten 6 – 8 asteessa, tosin hienossa auringonpaisteessa ☀️, vaikka kello olikin jo yli 22:00. Vähän ennen puoltayötä päästiin perille rentona kuin rautakanget ja suoraan saunaan lämmittelemään. Alkumatkasta tarttunut pieni kosteus yhdistettynä vilpoisaan ajokeliin meni ytimiin, mutta pikkuhiljaa alkoi lämpö taas palautua lauteilla jäseniin (paitsi siihen pamppuun 👀). Alkuperäinen ajatus oli hurauttaa rautaperse-ajo Nordkappiin, mutta olosuhteet ja omat fiilikset + jaksaminen ei riittänyt tähän harjoitukseen tällä kertaa.

Pyörä toimii hienosti ja on mahtava ajaa. Dynosipin Antti Halikossa on laittanut kaikki viimeisen päälle ja viimeksi lauantaina huollettiin ja samalla otettiin antenni takaa veks ja sijoitettiin uusi lepakkokatteen alle. Nämä on niitä maailman tärkeimpiä juttuja 😂.

Matkalla pääsi melko nopeasti siihen hienoon fiilikseen, jonka jokainen vähän pidempää matkaa tehnyt motoristi tunnistaa. Olet yksin omien ajatuksiesi kanssa, ei mitään mahdollisuutta tehdä muuta kuin körötellä ja pikkuhiljaa alkaa tulla sellainen tietty rauhallinen nirvana, vapaus, oma aika ja pään sisäiset keskustelut. Tai sitten päässä ei liiku mikään muu kuin edellisen keikan biisit tai mitä nyt ikinä kenenkin päässä soi. Pieni sadekaan ei haittaa niin kauan kuin näkee edes vähän eteensä ja ennemmin sitä on vähän viluissaan pyörän päällä kuin perse hiessä vaikka töissä.

“Loving you Sunday morning
You were on my mind love everyday
Loving you Sunday morning
Your love makes me fly so far away”

– The Scorpions / Loving You Sunday Morning –