Steve Harris, Dave Murray
2:31
ei sooloja
Soitettu livenä Killer World tour -kiertueella. Virallista liveversiota ei ole saatavilla.
Twilight zone on poikkeuksellinen kappale siinä mielessä, että alunperin se ei sisältynyt Killers -albumille, vaan se julkaistiin Englannissa ainoastaan singlenä. Levyn jenkkiversiolla kappale puolestaan oli mukana, sillä singleä ei julkaistu Yhdysvalloissa. Siis hieman samantyyppinen toimintamalli, kuin Sanctuaryn suhteen. Ilmeisesti päätös oli tehty jo levyä julkaistaessa, sillä sinkku ilmestyi vasta noin kuukausi itse levyn jälkeen. Myöhemmin kappale liitettiin levyn yhteyteen, kun Maiden albumeista julkaistiin uudelleenmasteroinnit cd-muodossa vuonna 1998.
Twilight zone oli ensimmäinen singlelohkaisu Killers -levyltä ja julkaisupäivä 2.3.1981. Listasijoitus 31. Kappaleen piti alunperin olla Wrathchild -singlen b-puoli ja se tehtiin nimenomaan b-puoleksi, mutta koska se osoittautui niin hyväksi biisiksi, päätti bändi julkaista sen tasavertaisena Wrathchildin kanssa. Lopputuloksena on siis ns. Tupla A (katso Wrathchild -analyysi).
Nickon First 10 years -muisteluiden mukaan Killers -levyn tuottaja Martin Birch oli estynyt tulemaan studioon sinä päivänä, kun Twilight zone oli määrä äänittää. Niinpä bändi tuotti kappaleen omin nokkinensa.
Kappaleen menevä riffi on Dave Murrayn käsialaa, melodia ja sanoitukset puolestaan Steve Harrisin.
Kappale on tulkittavissa katkeran-suloiseksi rakkauslauluksi siinä mielessä, että kyseessä on kolme vuotta sitten kuolleen miehen tilitys entiselle rakastetulleen. Vainaja on jäänyt roikkumaan jonkinlaiseen rajatilaan (Twilight zone) kuolemansa jälkeen ja kykenee sieltä tarkkailemaan elävien maailmaa. Hahmo ilmestyy iltaisin rakastettunsa luo ja kärsii suunnattomasti, kun rakastettu ei voi nähdä eikä kuulla tätä.
but when she stares at me
she can´t see nothing at all
(Twilight zone)
Muuten hyvin surulliseen tilanteeseen sisältyy mieletön koukku, sillä kolme vuotta sitten kuollut hahmo haluaisi rakastettunsa mukaansa toiselle puolelle , koska on kovin yksinäinen. Tämä seikka korostuu sitten nerokkaasti singlen kannessa, jossa kuollut hahmo on Eddie, joka leijuu (Floating) rakastettunsa huoneessa varsin uhkaavan oloisena. Samalla nainen pitää kädessään Tarot-korttia, joka ennustaa naiselle kuolemaa.
Kaikkein hurmaavin yksityiskohta kannessa on naisen pöydällä oleva valokuva. Se on nimittäin osoitettu -kenellekkäs muulle kuin itselleen Charlottelle- itseltään Edvardilta.