Strange World

21.12.2007

Steve Harris
5:45
1.Soolo (alussa) Dennis Stratton
2.Soolo Dave Murray

Soitettu livenä ensimmäisen levyn aikaisilla ja sitä edeltävillä kiertueilla, tosin satunnaisesti. Satunnaisuus johtuu vaihtelevankestoisista settilistoista, sillä bändi joutui esimerkiksi lämmittelybändinä ollessaan varioimaan konserttiensa kestoja. Killer world tourilla soitettiin muutamia kertoja, ainakin Japanissa, mutta pääsääntöisesti ei kuulunut enää tuolloin ohjelmistoon.

Virallista liveversiota ei ole saatavilla. Debyyttialbumin lisäksi löytyy vanha demoversio, joka julkaistiin Best of the beast-kokoelmalla. Versio on peräisin Soundhouse tapes-sessioista vuodenvaihteesta 78/79. Kappale äänitettiin, mutta bändi ei ollut siihen täysin tyytyväinen, eikä sitä julkaistu alkuperäisellä Soundhouse tapesilla 1979.

Strange world on mainio esimerkki siitä, miten Maidenin alkuaikojen tuotanto saattoi olla toisiinsa verrattuna hyvinkin erilaista. Kappale edustaa rauhallisempaa lähestymistapaa. Se on hidas ja lähes kokonaan akustinen biisi. Vastaavanlaista materiaalia ei yhtyeen tuotannossa juurikaan kuule.

Sanoituksista on vaikea saada järjellistä tolkkua. Mitä ilmeisimmin kyseessä on Harrisin jumitus elämän ja kuoleman tai toden ja epätoden välissä olevasta välitilasta. Myöhemmin samaa teemaa käsitellään enemmänkin, etenkin Killers-albumilla.