Steve Harris
3:50
Soolo (2.12) Dave Murray
Soitettu livenä vuodesta 1982 lähtien kaikilla kiertueilla, paitsi Blaze Bayleyn aikaisilla X-factour 1995/96- ja Virtual XI 1998 -kiertueilla. Brave New World Tour 2000/01 -kiertueella soitettiin ainoastaan kahdessa viimeisessä konsertissa Chilessä ja Brasiliassa.
Viralliset liveversiot löytyvät Live After Death -livetuplalta 1985, A Real Dead One -livekokoelmalta 1993, Live at Donington -livetuplalta, kaksi versiota Eddie's Archive -kokoelmaboksilta (Äänitykset Hammersmithista ja Reading -festivaaleilta 1982), Rock in Rio -livetuplalta 2001, sekä Death on the Road -livetuplalta 2005 (äänitys Dortmundista 2003).
The Number of the Beast -albumin ensimmäinen singlelohkaisu oli ensimmäinen kerta, kun musiikkia kuluttuva yleisö sai kuullakseen Iron Maidenin uutta vokalistia, Bruce Dickinsonia. Single julkaistiin Maidenille myöhemmin ominaiseksi muodostuneeseen tapaan, ikäänkuin maistiaiseksi tulevasta kokopitkästä.
Valinnan Run to the Hills -kappaleen päätymisestä ensimmäiseksi singleksi teki tuottaja Martin Birch. Ilmestymispäivä oli helmikuun 12. 1982. Näin ollen sinkku ilmestyi kuutta-seitsemää viikkoa ennen itse TNOTB -albumia. Kappale miksattiin valmiiksi ennen muuta levylle tulevaa materiaalia ja b-puolelle valittiin Total Eclipse, jolle tehtiin sama temppu.
Single oli Maidenin siihen astisen historian suurin menestys. Se kipusi listalla sijalle 7, ollen yhtyeen ensimmäinen Top-10 -sinkku. Nicko McBrain tilittää The Number of the Beast -albumin tekemisestä kertovassa DVD-dokumentissa, että Englannissa ja Keski-Euroopassa ei tuohon aikaan löytynyt baaria, tai kapakkaa, jossa Run to the Hills ei olisi soinut jukeboksista tai levylautaselta. Mies ei vielä tuohon aikaan kuulunut Maidenin riveihin, mutta tuntuu muistavan hyvin Run to the Hillsin merkityksen ja suosion vuonna 1982. Kappaleesta kehkeytyi yhtyeen ensimmäinen todellinen hitti. Myös Yhdysvalloissa kappale otettiin hyvin vastaan. Singleä ei kylläkään julkaistu Jenkeissä, mutta Amerikoissa aloitteli tuohon aikaan toimintaansa kaupallinen, musiikkiin rajattu tv-kanava MTV. Run to the Hillsistä oli singlen myötä tehty hupaisa video, joka sai paljon soittoaikaa kanavan ajolistoilla. Tämä oli omalta osaltaan vaikuttamassa Maidenin tunnettavuuteen -niin hyvään, kuin huonoon- ja suosioon Yhdysvalloissa.
Paetkaa vuorille on sanoitustensa puolesta kannanotto ns. Villin lännen kesyttämiseen ja siitä seuranneisiin ns. intiaanisotiin, joita Yhdysvaltojen hallitus kävi alkuperäisväestöä vastaan Pohjois-Amerikassa. Jo aiemmin, mutta pääasiassa Amerikan sisällissodan (1861-65) jälkeen käydyt laajemmat kampanjat ovat hyvin synkkä luku Yhdysvaltojen historiaa. (Joku voisi sanoa, että Yhdysvaltojen historia puolestaan on synkkä luku länsimaiden historiaa ja länsimaiden historia kaikkinensa synkkä luku maailmanhistoriaa..)
Yhdysvaltojen hallitus toivotti uudelle mantereelle tervetulleiksi kaikki, jotka sinne suinkin pääsivät.(Tänään alkaa olla hieman toisin) Siirtolaisia virtasi lähestulkoon kaikista maanosista, pääasiassa Euroopasta ja Aasiasta (lähinnä Kiinasta). Väki piti asuttaa ja näille piti järjestää maata viljeltäväksi jne. Tämä maa otettiin käyttöön intiaaneilta, jotka olivat asuttaneet maita vuosisatoja. Aluksi intiaanit pääasiassa ostettiin ja nämä joutuivat jatkuvasti muuttamaan lännemmäksi, valkoisen asutuksen levitessä koko mantereelle idästä päin. Intiaanien kanssa tehdyt sopimukset rikottiin järjestelmällisesti ja lopulta nämä ryhtyivät aseelliiseen vastarintaan. Seuranneissa välienselvittelyissä intiaaneista hävitettiin suurin osa ja loput eristettiin asumaan tietynlaisiin reservaatteihin, jotka olivat luonnonkansojen näkökulmasta ahtaita ja mahdottomia harjoittaa pääelinkeinoja, kuten metsästystä. 1900 -luvulle tultaessa intiaaneista oli tullut hyvin pieni ja huonovointinen (alkoholismi, työttömyys) vähemmistö ja näin on tänäkin päivänä.
Intiaanien tuhoaminen oli pahimmillaan järjestelmällistä ja totaalista. Yhdysvaltojen hallitus maksoi intiaaneista tapporahaa. Likaisen työn hoiti pääasiassa Yhdysvaltojen hallituksen alaisuudessa toimiva ratsuväki, niinkutsutut sinitakit (Soldier blue). Monet intiaaniheimot vetäytyivät kokonaisuudessaan ankeisiin olosuhteisiin vuoristoseuduille (hills), josta kävivät sissisotaa ratsuväkeä vastaan. Avoimessa maastossa käydyt taistelut hävittiin, sillä vastakkain olivat huonosti aseistetut intiaanit ja Yhdysvaltojen hallituksen koulutettu väkivaltakoneisto.
Kappaleessa aihetta käsitellään molemmista näkökulmista. Aluksi intiaanien, jälkipuoliskolla ratsuväen. Sympatiat ovat selvästi intiaanien puolella. Harris sanoo haastattelussa, että kompin ja rumpujen on tarkoituskin kuulostaa laukkaavalta ratsuväeltä.
Kappale on hyvin toimiva livebiisi ja roikkunut Maidenin livesetissä lähestulkoon koko Bruce Dickinsonin bändissä oloajan.