Helloween / Kiske

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

Helloween toimii parhaiten, kun levyllä laulaa...

Kai Hansen
28
17%
Michael Kiske
66
40%
Andi Deris
41
25%
Ei kiinnosta, vaikka laulaisi kuka !
29
18%
 
Total votes: 164

Jaso
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 166
Joined: Tue Jan 06, 2004 22:12
Location: Toivakka/SLN

Post by Jaso »

^Kiitos vaan paljon :evil: tätän 16 reilun kuukauden keikan jälkeen ja olis kyllä kovasti kiinnostanut. Helloweeniä oli kuullut yhden The Best The Rest The Rare kokoelman verran ja tykkäsin kovin 8)
-Miks me juodaan heti aamusta kaljaa?
-Murot on loppu.
Iron Constable
Crusader
Crusader
Posts: 7990
Joined: Tue Jan 06, 2004 15:13
Location: Bay Area, Southern Finland

Post by Iron Constable »

Lopetetaan tämä syntymäpäivä ym. "menen katsomaan"-hehkutus täällä ja keskitytään Helloweeniin ja sen musiikkiin. Heidän Suomeen tulonsahan liittyy Tampereen Sauna Open Air-tapahtumaan, josta lisää kunhan perustan topicin sille, ellei sitten jo ole, tarkistan.

Laiton Keikkakalenteriin linkin.
Nykyään melkein kaikki on jännää.
Wasted
Berserkki
Berserkki
Posts: 866
Joined: Sun Feb 01, 2004 14:02
Location: Espoo

Post by Wasted »

Helloweenia olen kuullut aika vähän. Vain yhden levyn ja yksittäisiä kappaleita. Koneelta löytyy kappaleet The Time of the Oath ja Sole Survivor, jotka ovat molemmat erittäin hyviä. Kerran kuulin kaverin Keeper of the Seven Keys 2:n, joka oli myös hyvä, vaikka kappaleet muistuttivat aika paljon toisiaan. Ainut kappale, joka jäi mieleen oli Keeper of the Seven Keys. Bändi on alkanut viime aikoina kiinnostamaan aika paljon, mutta valitettavasti ostoslistassa on edellä jo niin paljon levyjä, etten aivan heti Helloweenia saa.
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Pienenä päivityksenä että eilen kun lippua ostin helloweenin keikalle niin lippupalvelun täti ilmoitti että 270 lippua on jäljellä. Joten taitaa mennä keikka loppuun myydyks aika ajoissa.
Zapper
Kisälli
Kisälli
Posts: 555
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:48
Location: Helsinki

Post by Zapper »

On tässä viime aikoina tullut hankittua aika paljon Helloweenin levyjä, niin päätin sitten kirjoitella vähän enemmänkin tänne.

Walls Of Jericho:
Mielestäni loistava levy. "Nopea mättö" iskee todella hyvin. Monet haukkuvat juuri Hansenin laulua tällä levyllä ja ymmärrän kyllä hyvin tällaisenkin mielipiteen. Tosin mielestäni Hansenin laulu sopii hyvin juuri tälle levylle, koska levy on aika nopeaa ja heviä kamaa ja muutenkin aika rosoisilla soundeilla soitettu. Aijai sitä Victim of Faten Burn in hell-kiljaisua. :D Parhaita biisejä Starlight, Murderer ja Victim of Fate.

Keeper I:
Tyyli muuttui paljon tälle levylle, koska Kiske tuli laulamaan. Loistava levy. Paras biisi ehdottomasti Halloween. Ainut ongelma levyllä on se, että se on aika lyhyt.

Keeper II:
Samoilla linjoilla jatkettiin kuin KeeperI levyllä, nyt vain vielä vahvemmalla kokonaisuudella. Parhaita biisejä kestohitti Eagle Fly Free, March of Time ja Keeper of the Seven Keys.

Pink Bubbles Go Ape:
Usein olen kuullut aika huonoa kommenttia tästä levystä, mutta kyllähän tämäkin ihan hyvä levy on. Grapow oli kyllä hyvä valinta Hansenin tilalle ja tältä levyltä eniten minuun iskeekin juuri Grapowin biisit Someone's Crying ja The Chance. Isoin miinus levyllä on levyn lopettava "pop-biisi" Your Turn.

Chameleon:
Olen kuullut vain muutaman biisin ja aika popilta on kuulostanut.

Master of the Rings:
Jälleen loistava levy. Deris korvasi kyllä erittäin hyvin Kisken, vaikka aika erilaista hänen laulunsa onkin. Parhaat biisit levyltä Sole Survivor, Where the Rain Grows, sekä balladi In the Middle of a Heartbeat.

The Time of the Oath:
Tällä kertaa vähän synkempää menoa, mutta hyvin toimii edelleen. Kuten joku aikaisemmin mainitsi, alkaa Kusch jo näyttää enemmän osaamistaan tällä levyllä. Levyn parhaimmistoa edustavat We Burn, Power ja Before the War.

Better Than Raw:
Tätä levyä en ole vielä ehtinyt kovin montaa kertaa kuuntelemaan, joten kunnon mielipidettä en voi vielä antaa. Kuitenkin levy on kuulostanut aika paljon epätasaisemmalta kuin Master ja Oath-levyt. Parhaita biisejä lienevät Falling Higher, Revelation ja A Handful of Pain. Tosin joitain turhempiakin numeroita levyltä löytyy, kuten Don't Spit on My Mind ja Lavdate Dominvm.

The Dark Ride:
Vielä en omista tätä levyä ja ainut biisi mistä muistan jotain on Salvation, joka on kyllä hyvä.

Rabbit Don't Come Easy:
Muutaman biisin olen tältäkin kuullut ja ainakin Open Your Life on hyvä biisi.

Eli eiköhän se tästä kirjoituksesta selvinnyt, että kokonaisuudessaan Helloween on todella loistava bändi ja keikkalippukin tuli juuri hommattua.
Graphics
Kisälli
Kisälli
Posts: 599
Joined: Sun Feb 22, 2004 22:12
Location: Espoo

Post by Graphics »

Zapper wrote: Deris korvasi kyllä erittäin hyvin Kisken
Kyllä, niin minunkin mielestäni.Deris on hyvä laulaja.Ja sopii Helloweenin nykyiseen tyyliin kyllä varsin mainiosti. The Dark Ride on mielestäni paras levy Derisin ajalta. Ja tuosta Pink Bubbles Go Ape levystä, paras biisihän on mielestäni Mankind.Pari muutakin hyvää löytyy levyltä, mutta muuten Pink Bubbles ja Chameleon on aika kuraa. Mielenkiintoisia oli jutut täällä Kisken isosta egosta mikä ei meinannut edes mahtua lavalle Chameleonin aikoina.Olen aina ollut jostain syystä siinä käsityksessä että Weikath oli se joka ajoi Kisken ulos bändistä.Ja Weikath oli se joka savusti ja painosti Kiskeä lähtemään.Tiedä sitten näistä. Toisaalta nämä mielikuvat perustuukin vain Kiske fani ystäväni ja Kisken kommentteihin joita olen kuullut tuon episoden jälkeen. Tulee vaan mieleen epäilyttävästi tämä tapaus Stratovarius, mutta se on toinen tarina se. Liput on jo hommattu Tampereen keikalle.Kieli pitkällä odotellaan kesäkuuta ja keikkaa.
Karpaasi
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2993
Joined: Mon Feb 23, 2004 18:21

Post by Karpaasi »

Helloweeniin tutustuin ensimmäistä kertaa lokakuun lopulla kappaleella Where the Rain Grows. Oli sen verran loistava kappale, että piti ostaa levykin, tosin ei ollut paljoa odotuksia. Noh, pitihän sitten alkaa lisää ostaa, ja nyt bändi soi ehkä useiten mankassa. Nyt puuttuu vain Chameleon ja Rabbits don't come Easy.

Omistamistani levyistä on vaikea sanoa parasta, sillä kaikki ovat hemmetin hyviä, tosin ehkä heikompina ovat Walls of Jericho sekä Pink Bubbles go Ape (Se kansi!!! :x Yöh!) Kiske on nyt laulajana aivan omaa tasoaan ja eräs suosikeistani, mutta muilla palstoilla arvosteltu Deris ei jää paljoakaan jälkeen. Laulu sopii loistavasti musiikkiin. Balladitkin ovat mainittavan arvoisia, sillä Tale that wasn't right, In the middle of the Heartbeat (vannon kuulleeni aiemminkin!) ja Forever and One ovat aivan omaa luokkaansa.

Yritetään nyt saada suosikkikappaleeni Top5:een, mutta vaikea sitä on vieläkään sanoa.

1. Where the Rain Grows
2. Dark Ride
3. Handful of Pain
4. Departed (Sun is going Down)
5. Dr. Stein

Kyllä se niin hyvä on, että pitää Tampereelle lähteä.
Heikunkeiku
Lentäjä-Ässä
Lentäjä-Ässä
Posts: 1244
Joined: Sun Jan 11, 2004 21:49
Location: Tampere

Post by Heikunkeiku »

Yks Helloweenin levy mulla on ollu jo kauan eli Master Of The Ring. Se on todella loistava lätty ja päätin että heti kun rahaa löytyy niin lisää tätä meen ostaan.
Magic
Bändäri
Bändäri
Posts: 226
Joined: Thu Feb 26, 2004 14:53
Location: Kathy Wilson's Place
Contact:

Post by Magic »

Loistava bändi! Parempi oli tuolloin kultaisena 80-luvulla/90-luvun alkupuolella kuin nykyään. Muutama hyvä biisi oli tuolla omituisesti nimetyllä Rabbit Don't Come Easy levyllä, mutta muuten aika kuollutta meininkiä. Helloween oli parhaimmillaan kun siinä vaikuttivat Kai Hansen ja Michael Kiske. Juuri nuo Kisken aikaiset levyt ovat painonsa arvosta kultaa...pistetään nyt vielä pientä arviotakin

1. Keeper levyt I & II

2. Pink Bubles Go Ape

3. Master Of The Rings & Time Of The Oath

Siinäpä ne.
Suomi Finland, Perkele!
Unbeliever
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 275
Joined: Wed Jan 07, 2004 11:29
Location: Seinäjoki

Post by Unbeliever »

Jos joku ei tiedä, niin "Rabbit don`t come easy" on siis slangia ja tarkoittaa "Pillua ei saa helposti".

Tässä siis selitys tyhmälle nimelle :lol:
Music is like a sunrise for me
It`s joyful like a trip in a time machine
It`s like coming home
Karpaasi
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2993
Joined: Mon Feb 23, 2004 18:21

Post by Karpaasi »

...jostain luin, että Weikath olisi antanut nimelle selityksen, että vaikeina aikoina, kun Grapow ja Kusch olivat eronneet, kaikki tuntui menevän metsään, ja oli vaikeata kuin "kanin vetäminen hatusta". :D

Omaperäinen nimi kuitenkin :lol:
Unbeliever
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 275
Joined: Wed Jan 07, 2004 11:29
Location: Seinäjoki

Post by Unbeliever »

^ Tämä ensin mainitsemani selitys on kuitenkin totuus. Olen nimittäin näin lukenut haastattelusta. Toinen selitys on vain "peitetarina", koska eihän sitä aina viitsi haastatteluissa ruveta pillusta puhumaan :lol:
Music is like a sunrise for me
It`s joyful like a trip in a time machine
It`s like coming home
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Unbeliever wrote:^ Tämä ensin mainitsemani selitys on kuitenkin totuus. Olen nimittäin näin lukenut haastattelusta. Toinen selitys on vain "peitetarina", koska eihän sitä aina viitsi haastatteluissa ruveta pillusta puhumaan :lol:
eihän haastatteluissa/tosielämässä muusta puhutakkaan! :D
"To be alive is more than just breathing"
Karpaasi
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2993
Joined: Mon Feb 23, 2004 18:21

Post by Karpaasi »

^ "No pilluhan se on aina mielessä mutta hypätään nyt ensin!"
-Mäkikisaan valmistautuvan Matin kommentti toimittajalle joka tuli kysymään mikä on miehellä mielessä.

Matti tietää.

Se siitä off-topicista sitten. :D
Heretic
Kisälli
Kisälli
Posts: 566
Joined: Wed Mar 03, 2004 9:06
Location: Lpr

Post by Heretic »

Tykkään vaikka en ole paljon kuullutkaan...
My prayers have now been heard,
By my lord, my god. Master Lucifer.
v_p_k_
Wimp
Wimp
Posts: 29
Joined: Mon Feb 23, 2004 15:05
Location: Tampere

Post by v_p_k_ »

Loistava bändi. En tiedä miksi, mutta en ole vain saanut aikaiseksi ostaa yhtään plättyä. Olen kuullut Helloweenia viimeeksi pari vuotta sitten, kun lainasin kirjastosta levyn high live tai jotai sinne päi. Sen jälkeen en ole paljoa bändiin perehtynyt vaikka hyvä onkin, mutta ehkä vielä joku päivä saan ostettua levynkin.
Maso
Roudari
Roudari
Posts: 407
Joined: Fri Jan 09, 2004 12:26
Location: Hellsinki
Contact:

Post by Maso »

Suosittelen vilkaisemaan myyntipuolta. Lippua tarjolla Tampereen keikalle.
I'm a father, brother, lover to all you sisters of sin
Pentelesh
Rautaneito IRC Crew
Rautaneito IRC Crew
Posts: 2509
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:37
Location: Susirajan tuolla puolen.

Post by Pentelesh »

Jos ette vielä tienneet niin Helloween soittaa Helsingin Tavastialla 11.6 eli edeltävänä päivänä, oi tätä juhlaa!
Nurse Them Feed Them Kill Them
Blank Eyes Stare Into An Empty Space
Dreaming In The Dark Dancing In The Wild
Visions From This Zombie Circus
Lionheart
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 251
Joined: Wed Jan 21, 2004 13:20
Location: Porvoo

Post by Lionheart »

^Oi joi joi! Jes! Nyt ei tarvitse lähteä Tampereeseen asti!! :D

edit: Toisaalta, kaksi on parempi numero kuin yksi...ja siellä on myös Tarot! Oi tätä onnentunnetta!
Born To Lose - Live To Win
Maso
Roudari
Roudari
Posts: 407
Joined: Fri Jan 09, 2004 12:26
Location: Hellsinki
Contact:

Post by Maso »

Pentelesh wrote:Jos ette vielä tienneet niin Helloween soittaa Helsingin Tavastialla 11.6 eli edeltävänä päivänä, oi tätä juhlaa!
Ainakin minun varauksen vahvistuksessa lukee jotain muuta:

Helloween
@ Tavastia 13.6.2004
I'm a father, brother, lover to all you sisters of sin
Lionheart
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 251
Joined: Wed Jan 21, 2004 13:20
Location: Porvoo

Post by Lionheart »

^ Tuo on se oikea päivä.


Ei helvetti, siis: 1) 11.6. Tarot & ThunderStone 2) 12.6. Helloween 3) 13.6. Helloween 8) Oujee.
Born To Lose - Live To Win
rue morgue
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 255
Joined: Tue Jan 06, 2004 23:52

Post by rue morgue »

Jipii :x miks just noina päivinä Helloween on Suomessa soittamassa kun mä taas olen kertausharjoituksissa tuona viikonloppuna. :x
Kyllä hiukan vituttaa.
Sad wings of destiny
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1136
Joined: Thu Jan 08, 2004 0:10

Post by Sad wings of destiny »

Kasari Helloweenit oli vielä musiikki isolla M kirjaimella ;)

Better than rawilla on muutamia hyviä biisejä hieman tiukempia kuin kasarit.
Pink pubblesilla oli ehkä 3 hyvää biisi ja muut ihan täyttä tuubaa.

Ei tuo power metal oikein nappaa.
Sacrificing lives with apathy
torturing their captives ruthlessly
misery and anguish, morbid pleas
forgotten ghastly atrocities
Apo
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 64
Joined: Fri Apr 16, 2004 12:05
Location: Rautalampi

Post by Apo »

Helloween on jo pitkän aikaa kuulunut omaan "tähtisikermään", kun puhutaan parhaista bändeistä.

Isoveljen ja serkun kautta pääsin tätäkin yhtyettä kuuntelemaan ja ensimmäinen levy taisi olla Keeper of the seven keys part 1. Eritoten kappale Dr. Stein valloitti tuolloin allekirjoittaneen täysin. Nyt Helloween kuuluukin sitten ehdottomasti omalle soittolistalle. Yhtye on saanut aikaan useampiakin huippukappaleita, joiden listalta allekirjoittanut ainakin pitää seuraavista:

-Future World (ehkä kaikkien aikojen paras Helloweenin biisi, omasta mielestäni)
-Dr. Stein
-I Can
-Eagly Fly Free
-Mr. Torture
-In The Middle Of The Heartbeat
-Perfect Gentleman
Hartwall Areena, Helsinki: 30.06.2003, 21.12.2003, 06.07.2005.
Jäähalli, Tampere: 12.11.2006.
Olympiastadion, Helsinki: 18. 07.2008.
Drifter
Bändäri
Bändäri
Posts: 248
Joined: Tue Mar 23, 2004 20:25

Post by Drifter »

kyseiseltä bändiltä en hirveästi ole tuotantoa kuulluut, mutta kyllä pitäisi perehtyä bändiin. ja tämä harva tuotanto mitä olen kuullut niiin on hyvvää
Post Reply