Voisi ehkä olla fiksua jättää soittamisia vähemmälle, tai ainakin kysyä lääkäriltä jotain neuvoa aiheen suhteen. Itse en aikanaan jättänyt soittamisia vähemmälle - seurauksena oli ongelman jatkuva paheneminen, sairaslomakierre, ja lopulta leikkaukseen päätyminen. Jännetupentulehdus ei ole mikään leikin asia.mentally blind wrote:Nykyään kun soittaa muutamankin tunnin kitaraa, on käsi melko usein kipeä ainakin seuraavana päivänä :/ Mikä tähän neuvoksi? Nyttenkin olen saikulla toista viikkoa jo, koska en tällä pysty oikein mitään tekemään ilman että alkaa sattua.
http://www.tohtori.fi/?page=2442205&id=5217238" onclick="window.open(this.href);return false;
Jännetupen tulehdus
Varsin yleinen raajojen vaiva on jännetupen tulehdus. Vaikka puhutaan tulehduksesta, vaivan aiheuttaja ei kuitenkaan ole virus tai bakteeri, vaan yksinkertainen liiallinen mekaaninen rasitus. Vaiva alkaa kivun tunteella, joka liittyy usein alkuun johonkin raajan tiettyyn liikkeeseen tai asentoon. Levossa kipua yleensä ei tunnu, mutta pitkään jatkuessaan voi leposärkyä myös olla. Tavanomaisimmat paikat ovat ranteen ja kyynärvarren seutu, olkapää sekä jalassa akillesjänne.
Alkava jännetupen tulehdus paranee usein ihan itsestään, jos pystyy lopettamaan kyseisen raajan rasituksen ja suomaan sille riittävän levon paranemiseen. Kuntoutumista voi jouduttaa lisäämällä kipeän kohteen lisävaatetuksella. Myös lämpimät vesikylvetykset edistävät paranemista.
Apteekista on myös saatavilla erilaisia kipuvoiteita, jotka kivun lievityksen lisäksi saattavat myös parantaan kipualueen aineenvaihduntaa ja hillitä tulehdusreaktiota. Myös suun kautta nautittavilla tulehduskipulääkkeillä voidaan helpottaa oireita ja jouduttaa paranemista. Joskus rajaan lastoittaminen ylimääräisten liikkeiden estämiseksi on myös aiheellista.
Mikäli kotihoito ei tuo riittävää helpotusta ja paranemista, kannattaa hakea apua lääkäriltä. Jos kipeä alue alkaa punottaa tai kuumottaa, on otettava lääkäriin yhteys pian.