King Diamond

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

Andih wrote:
Hammer wrote:
Andih wrote:Ensimmäisenä en ainakaan menis ostamaan Voodoota.... se ei niin hyvin ainakaan minulle ole auennut....
Minä olen puolestani viimeaikoina alkanut pitämään paljon tuosta Voodoosta. Aluksi, kun se ei minullekaan oikein tuntunut aukeavan.
Näin voi olla, pitää siis itekki ottaa Voodoo oikeen urakka kuunteluksi nyt, jos se siitä lähtee aukenemaan.
Kannattaa kuunnella Voodoota pimeässä huoneessa, korvakuulokkeet korvilla. Näin levyn mystinen tunnelma pääsee parhaiten oikeuksiinsa. :wink:
Makal
Paholainen
Paholainen
Posts: 730
Joined: Sat Oct 23, 2004 15:25
Location: Kuopio
Contact:

Post by Makal »

Onko täällä joku joka voisi selventää mikä tarina on Abigailissa ja Themissa. Itse en ole paras englannissa, joten toivottavasti joku viittisi auttaa.
Gravehill
Roudari
Roudari
Posts: 489
Joined: Sun Apr 25, 2004 17:19
Location: Tampere
Contact:

Post by Gravehill »

Abigail:

King Diamond - Abigail

Levyn fiktionaalinen tarina sijoittuu 1700- ja 1800-luvuille. Abigail La Fey on kuolleena syntynyt tyttövauva, joka haudataan "seitsemän hevosmiehen" toimesta naulaamalla arkkuun (FUNERAL). Myöhemmin, perintökartanoon saapuvat Miriam Natias ja Jonathan La Fey, vielä niin onnellinen nuoripari. Matkalla heitä varoittaa seitsemän ratsumiehen joukko (ARRIVAL). Myrskyisän matkan jälkeen he ovat perillä, ja väsyneenä levähtävät aavemaisten varjojen tanssiessa seinillä (A MANSION IN DARKNESS).

Pimeys laskeutuu seuraavana iltana äkkiä, Miriam nukkuu mutta Jonathan.. tapaa kreivi La Feyn aaveen! Perhekummitus opastaa Jonathanin Abigailin haudan äärelle. Karmea totuus selviää: Abigailin henki kasvaa Miriamin sisällä! (THE FAMILY GHOST). Kreivi kertoo lisää: Abigail ei ollut hänen lapsensa, vaan hänen vaimonsa oli pettänyt tätä. Epätoivoissaan kreivi murhasi vaimonsa tönäisemällä tämän kellarin portaita alas, jolloin Abigail syntyi. Hän poltti vaimonsa ja muumioi Abigailin.. "Rest in shame!" (THE 7th DAY OF JULY 1777).

Kello soi, vaikkei ketään ole kirkossa. Kukat lakastuvat.. Pöytä on katettu kolmelle ja tyhjä kehto leijuu ilmassa. "Miriam, toitko sinä tuon tänne?", "Ei, en!" (OMENS).

Seuraavana aamuna Jonathanin olo on surkea. Miriamin vatsa kasvaa silmissä ja Jonathan ymmärtää aaveen puhuneen totta. Kohta koittaisi synnytys (THE POSSESSION).

Abigail alkaa kontrolloida Miriamia ja Jonathan aikoo hakea papin avuksi. Mutta aika on vähissä ja Miriam muistuttaa portaista..(ABIGAIL). Portaiden yläpäässä paholaisen riivaama Miriam tönäiseekin Jonathanin kuolemaan. Miriam kuolee itse tuskiinsa ja viimeisillä voimillaan hän näkee Abigailin..

Seitsemän hevosmiestä, kreivin palvelijat, saapuvat ennen aamunkoitetta ja löytävät Abigailin.. jonka arkku odottaa jo kappelissa.. (BLACK HORSEMEN).

Ja niin jatkuu Abigailin tarina, pahan syntyessä aina uudelleen..

Lähde: http://www.kdiamond.cjb.net/ silloin, kun sivu oli vielä pystyssä.
The Stench of the Burning Death..
http://www.last.fm/user/Gravehill" onclick="window.open(this.href);return false;
Gravehill
Roudari
Roudari
Posts: 489
Joined: Sun Apr 25, 2004 17:19
Location: Tampere
Contact:

Post by Gravehill »

Them:

Tarina liittyy aikoihin jolloin King kertoo (johdannossa) asuneensa isoäitinsä talossa yhdessä Missy-siskon ja äitinsä kanssa. Itse isoäidin kerrottiin olleen pitkällä lomamatkalla ja palaavan pian. Todellisuudessa hän oli kuitenkin vapautumassa mielisairaalasta. (OUT FROM THE ASYLUM)

Pian palattuaan isoäiti alkaa kertomaan "heistä", joita ilman matka ei olisi ollut niin onnistunut. Iltaisin "he" lauloivat hänelle kehtolauluja ja kertoivat tarinoita. (WELCOME HOME)

Yöllä Kingin huoneeseen kuului naurua viereisestä huoneesta. Poika meni ovelle ja näki avaimenreiästä isoäidin juomassa teetä yhdessä "näkymättömien ystävien" kanssa. Yhtäkkiä ovi avautui ja isoäiti pyysi pojan sisään. Hän käski tätä katsomaan syvälle silmiinsä ja sitä kautta unohtavansa yön tapahtumat. Mummo lupasi vielä joskus esitellä pojalle talonsa "Amonin" salaisuudet. (THE INVISIBLE GUESTS)

Seuraavana perjantai-yönä isoäiti tuli tyttärenpoikansa huoneeseen ja pyysi tämän kiertoajelulle "Amonin" talossa. Oli tee-aika. Myös äiti oli läsnä: hänet oli asetettu nukkumaan mummon keinutuoliin. Mummo otti esiin veitsen ja veti pienen haavan äidin käteen. Veri valutettiin kuppiin teen sekaan. Tämän sekoituksen oli tarkoitus vapauttaa "heidät" kertomaan tarinoitaan kaukaa maailman ääristä... Poika tunsi vetoa jäädä kuuntelemaan ja toivoi tämän olevan loputonta unta. Viimeiseen veritippaan asti hän oli kuin paratiisissa. (TEA)

Seuraavilla teekutsuilla äiti veteli jo viimeisiään. Sinä iltana Missy tuli huoneeseen ja vei vastahakoisen veljensä pois. Hän käski tätä soittamaan apua puhelimella, mutta poika katkaisi johdon. "Minä vihaan sinua!", Missy itki. (MOTHER´S HETTING WEAKER)

Maanantaiyön teekutsuilla Missy saapui taas huoneeseen ja näki äidin makaamassa tuolilla. Tyttö huusi itkien: "Mitä olette tehneet äidilleni?". Isoäiti otti pyristelevän Missyn syliinsä. Tyttö sai käsiinsä mummon teekupin ja rikkoi sen yrittäessään päästä irti. Silloin "he" alkoivat murisemaan demonisesti: "Hän rikkoi Amonin. KUOLE". "He" pudottivat teekuppinsa ja veivät Missyn keittiön takan eteen. (BYE BYE MISSY)

Tällä välin poika juoksi ulos ja tunsi ulkoilmassa järkensä taistelevan kontrollista. Hän tunsi "heidän" voimansa olevan pienempi talon ulkopuolella. Hän näki kellarin ikkunasta kuinka "he" etsivät jotain, ja löysivät: suuren kirveen. Seuraava muistikuva oli savupiipusta nouseva savu: kaikki mitä Missystä oli jäljellä. (A BROKEN SPELL)

Isoäiti odotti poikaa huoneessaan, kun hän saapui sinne. Sairas ilme kasvoillaan mummo käski poikaa käyttäytymään kunnolla. Poika vannoi kaiken olevan kunnossa, mutta valehteli. Isoäiti uskoi ja pyysi viemään hänet raikkaaseen ilmaan kuuta katselemaan. Ulkona poika otti mummon kepin ja heitti sen pois. Hän surmasi isoäidin "heidän" huutaessa sisällä. Sitten poika juoksi metsään, mutta vilkaistessaan taaksepäin vilkaisi "heitä" silmiin joutuen taas heidän valtaansa. (THE ACCUSATION CHAIR)

Seuraavan aamuna paikalla oli poliisi ja ambulanssi. Poika kertoi tarinansa tohtori Landaulle, joka päätteli pojan tulleen hulluksi. Missystä ei löydetty jälkeäkään ja äidin kohtalosta pojalle ei kertonut kukaan. Siitä lähtien "heidän" laulunsa on soinut hänen mielessään saaden Kingin lopulta 18 vuotta myöhemmin palaamaan takaisin vanhaan taloon. (TWILIGHT SYMPHONY)

(COMING HOME:) Saavuttuaan taas vanhan talon ovelle, hän tapaa harhakuvan isoäidistään, joka pyytää häntä teelle:

"I bet you´re dying for a cup of tea"

Lähde: http://www.kdiamond.cjb.net/ silloin, kun sivu oli vielä pystyssä.
The Stench of the Burning Death..
http://www.last.fm/user/Gravehill" onclick="window.open(this.href);return false;
StormTrooper
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 257
Joined: Thu Jan 08, 2004 13:33

Post by StormTrooper »

Respectit sinnepäin noista suomennoksien postauksista 8)
Jos sinulta löytyy muiden tarinoiden suomennoksia, niin voisit laittaa ne kaikki tähän topiciin, jos sopii.

Nimittäin, itsekin muistan tuon sivuston ja se vaikutti tosi mielenkiintoiselta.
Harmi, ettei ole enää sivut pystyssä.
"I'd like to fly, but my wings have been so denied."
Alice in Chains - Down in a Hole
Gravehill
Roudari
Roudari
Posts: 489
Joined: Sun Apr 25, 2004 17:19
Location: Tampere
Contact:

Post by Gravehill »

The Graveyard

Päähenkilö on ailahtelevan mielen omaava mies, jonka työnantaja, kaupunginjohtaja McKenzie irtisanoi. Mies oli nimittäin nähnyt kaupunginjohtajan hyväksikäyttävän omaa tytärtään. Arvatenkaan miestä ei uskottu ja lopulta hän joutui mielisairaalaan, josta hän nyt on paennut ja piiloutunut lähes unohdetulle hautausmaalle (THE GRAVEYARD) . Ennen jatkoa palaamme vielä vähän ajassa taaksepäin:

Mies on totaalisen kyllästynyt hoitolaelämään. Muut potilaat välttelevät häntä ja elo on muutenkin vain pelkoa ja surua. Paikka tekee miehen vain hullummaksi. (BLACK HILL SANITARIUM)

Mies tekee suunnitelman. Hoitaja-tyttö ei selvästikään ole ollut nykyään enää kovin varuillaan potilaansa suhteen. Mies päättää ottaa tilaisuudesta vaarin ja eliminoida hoitajan. Tämä sujuu helposti ja avain vapauteen on nyt hänen. Juostuaan tyhjiä käytäviä pitkin ulos, mies suuntaa kuun valossa kohti hautausmaata. (WAITING)

Sinä iltana haudoilla hän tapasi muutamia tuttuja, joiden päät päätyivät hautausmaan muurille. Enää hän ei ole yksin: uskomuksen mukaan nimittäin jos menettää päänsä hautausmaalla, jää sielu elämään päähän.
Muurin koristeiksi päätyivät vanha haudankaivaja Jeremiah, työtään toimittamaan tullut huora Mary, sekä Jesse Bell. Mies päätti, ettei kukaan enää tule ja lähde tästä paikasta ja muistaa silloin pahimman vihamiehensä...
"En pääse irti niistä äänistä" (HEADS ON THE WALL). Hän päättää kostaa McKenzielle nappaamalla hänen tyttärensä, Lucyn. (WHISPEARS)

Mies on seurannut Lucyn kouluaikoja viikon ajan ja tuntee nyt tytön aikataulun. Mies uskottelee tytölle olevansa ystävä ja vievänsä tämän isän luokse...myöhemmin. Hän kertoo tekemistään "nukeista" joilla tyttö voisi leikkiä kunnes isä tulee hakemaan. (I´M NOT A STRANGER)

Saatuaan tytön hautausmaalle, mies alkaa kaivaa seitsemään hautaa tulevaa koettelemusta varten, samalla selitellen tytölle asioita. [Hän siis tyhjensi haudoista mullat, jolloin jäljelle jäi vain kiviseinät, lattia sekä osittain lasinen kansi] Hautakiviin hän kaiversi sanat "Lucy ikuisesti" (DIGGING GRAVES)

Lopulta viimeisen haudan valmistuttua hän soittaa kaupunginjohtajalle. Hän herättää miehen keskellä yötä: "Yllätys!" ja kutsuu tämän keskiyöllä hautausmaan portille.
"Kosto on suloinen" (MEET ME AT MIDNIGHT)

Lucyn on aika mennä nukkumaan. Mies pistää tytön arkkuun ja toivottaa hyvää yötä. Tyttö alkaa itkeä.
Odotellessaan portilla, miehen päässä soivat vielä tytön huudot... McKenzie saapuu. Mies pakottaa hänet sisään tekemäänsä hautakuoppaan. (SLEEP TIGHT LITTLE BABY)

Tyttö katsoo tapahtumia miehen "puhutellessa" isää.. (DADDY)

Vain kuu valaisee McKenzien kuoppaa. Kun valmistelut on tehty, mies päästää isän etsimään tytärtään seitsemästä haudasta. Vain kaksi virhettä on sallittu. Kun isä löytää oikean haudan, mies kolkkaa hänet ja syöksee takaisin hautakuoppaan (TRICK OF TREAT). Hän alkaa itse kaivamaan. (UP FROM THE GRAVE)

Lucy on nyt maan pinnalla ja isä köytettynä muurilla. Mies ottaa McKenzien kohtalon omiin käsiinsä ja tuomitsee tämän hitaaseen kuolemaan (I AM). Hän pyytää Lucylta lähtökäskyä. Silloin Lucy löytää maasta haudan kannesta irronneen suuren lasinpalan ja hyvin pian "paha mies" on kahtena kappaleena. Uskomuksen tavoin pää jäi "eloon" ja näki, kuinka tyttö aukaisi isänsä narut. Mies on nyt "heidän" joukossa, mutta pää päätyi lopulta isältä salassa tytön reppuun.
"Lucy ikuisesti... Olen Lucyn ikuisesti" (LUCY FOREVER)
The Stench of the Burning Death..
http://www.last.fm/user/Gravehill" onclick="window.open(this.href);return false;
Gravehill
Roudari
Roudari
Posts: 489
Joined: Sun Apr 25, 2004 17:19
Location: Tampere
Contact:

Post by Gravehill »

Conspiracy

Conspiracy on siis jatkoa "Them"-albumin tarinalle.
Tarinan lopussa poika poistuu talosta tohtori Landaun johdolla. Kuultuaan pojan tarinan tohtori toteaa pojan hulluksi. King viettää seuraavat 9 vuotta mielisairaalassa tohtori Landaun hoivissa ja vapauduttuaan; seuraavat 9 vuotta täysin eristyksissä. Koko aikana hän ei tiennyt mitään äitinsä kohtalosta.

Nyt kaksi viikkoa on kulunut siitä kun King palasi vanhaan taloon. Talo oli tyhjä. Vain muistot elivät. Ystävät oli haudattu talon pihamaalle. Hän menee Missyn muistokivelle surren ja toivoen siskoaan takaisin. Hän toivoi, että "he" voisivat näyttää Missylle tien tähän maailmaan.
Yhtäkkiä hän tuntee kädellään jääkylmät sormet. Missy on palannut yhdessä "heidän" kanssa. King toivoo kuulevansa taas heidän lauluaan ja Missy lupaa näin tapahtuvan tästä lähtien joka yö haudoilla. (AT THE GRAVES)

King ei enää pysty nukkumaan öisin. Hänen elämänsä on tuskaa ilman "heidän" laulunsa kuulemista. He tekevät sopimuksen: sillä ehdolla, että King luovuttaa vanhan talon takaisin "heille" eikä päästä ketään perheen ulkopuolista sisälle, hän saa kuulla "heidän" lauluaan joka yö. Ja auringon noustua he katoavat taas ja tuska alkaa. (SLEEPLESS NIGHTS)

Seuraavana päivänä King vietti tunnin tohtori Landaun vastaanotolla. "Hitto, kun vihaa tätä ilmapiiriä", "Tuo typerys ansaitsee pikku valheen". Hän kertoi Landaulle nukkuvansa kuin vauva ja "heidän" olevan nyt mennyttä elämää. Tohtori ei löytänyt miehestä hulluuden merkkejä ja ehdotti: "Eiköhän nyt ole jo aika tavata äitisi taas? Potilas raivostui, mutta rauhoitti itsensä. Olihan kyseessä sentään äidin tapaaminen uudelleen 18 vuoden jälkeen. (LIES)

Yöllä hän näkee unessa leikkivänsä siskonsa kanssa hiekalla käsi kädessä. Sitten hän näkee näyn: hänen siskonsa ilmestyy huoneeseen ja varoittaa häntä. "Lähetän sinulle unen", tyttö sanoo. (A VISIT FROM THE DEAD)

Unessa hänen äitinsä kävelee kirkon keskikäytävää hääpuvussa, rinnallaan tohtori Landau.. Sitten hän näkee äitinsä liikkumattomana lattialla ja Landaun poissa, omassa kädessään verinen kirves. Hän yrittää päästä ulos unesta, muttei pääse. Hääpari suutelee ja tohtorin kädessä näkyy avain vanhaan taloon. "Tohtorihan on itse piru!" Unen lopussa hän kuulee oman avunhuutonsa... (THE WEDDING DREAM)

Seuraavana päivänä äiti on tulossa vierailemaan talossa tohtori Landaun kanssa. Äitiään miellyttääkseen King on järjestänyt talon. Tohtori on ulkopuolinen, joten häntä ei voi päästää sisälle "Amonin taloon" valan sanelemana. ("AMON" BELONGS TO "THEM")
Äiti tahtoo hänet kuitenkin sisään. King selittää äidille "heidän" kanssa tekemästään valasta ja siitä kuinka hän on tavannut Missyn haudoilla. Silloin äiti pistää poikaansa piikillä, joka sää pojan menettämään tajuntansa. (SOMETHING WEIRD)

Vähän myöhemmin äiti ja tohtori jättävät Kingin lattialle makaamaan ja ilman syyllisyydentunnetta he suuntaavat kirkolle, tapaamaan pastori Sammaelia. Landau saa papin uskomaan kaiken sanomansa ja osallistumaan pirulliseen salaliittoon. (VICTIMIZED)

Noiduttuna pastori seurasi pariskuntaa krusifiksi kädessään. He hakevat piikillä myrkytetyn Kingin hauta-arkkuun, jonka äiti ja tohtori sytyttävät soihdulla tuleen... (LET IT BE DONE)
The Stench of the Burning Death..
http://www.last.fm/user/Gravehill" onclick="window.open(this.href);return false;
Gravehill
Roudari
Roudari
Posts: 489
Joined: Sun Apr 25, 2004 17:19
Location: Tampere
Contact:

Post by Gravehill »

The Eye

The Eyen tarina keskittyy Ranskan inkvisition aikaan 1600-luvulle. Inkvisitio oli kirkon laitos, jonka tehtävänä oli harhaoppisuuden etsiminen ja tuomitseminen. Epäillyt tavallisesti poltettiin roviolla. Levyn kannessa King ilmoittaa tarinan olevan todellisuuteen pohjautuva. Tarinan olennainen osa on kaulakoru nimeltä "silmä", joka antaa pitäjälleen tiettyjä voimia. Katsottuasi tähän silmään se vie sinut ajassa taaksepäin kertoen mm. Jeanne Dibassonin tarinan... (EYE OF THE WITCH)

Jeannea syytetään noituuden harjoittamisesta. Kuulusteluissa tyttöä häväistään ja kidutetaan hehkuvilla neuloilla. Kuulusteluja johtaa herra nimeltä LeRaymie. Verta on lopulta kaikkialla, mutta tyttö ei myönnä tehneensä mitään pahaa kenellekään. (THE TRIAL)

Tuomio pannaan käytäntöön ja Jeanne poltetaan roviolla. Kukaan ei välitä eikä sure. Tulen seasta on havaittavissa kiero ilme tytön kasvoilla. Salama iskee taivaalta ja koru Jeannen kaulasta tippuu tuleen. Se jää ainoaksi jäämäksi tytöstä. (BURN)

Jälkeenpäin kaksi tyttöä leikkivät kiellettyä leikkiä rovion tuhkissa. Toinen leikkii rikkinäisellä nukella ja toinen kaivaa kuoppaa tuhkiin. Toinen tytöistä (Medeleine) poimii maasta kaulakorun. Koru esittää silmää, jota ympäröi siipipari. Tyttö jäi herkeämättä tuijottamaan silmää. Kaikki se kauhu, mitä hän siinä näki, sai hänet järkyttymään loppuelämäkseen. (TWO LITTLE GIRLS)

Myöhemmin, vanhempana, Medeleine siirtyy luostariin, Louvreen, puhdistumisen toivossa. Hän toivoo näin pääsevänsä irti kirouksesta, jonka kaulakoru hänen ylleen langetti. Pian kuitenkin ilmenee, että luostarissa on jokin vialla.

Isä David toivottaa Medeleinen tervetulleeksi ja käskee häntä polvistumaan. "Tule sisään sisar Medeleine. Toteuta villeimmät unelmasi. Tule mukaan laulamaan ja juhlimaan". "Minä olen tämän luostarin herra, suutele ristiäni." Kun isä David vielä muistuttaa, että ehtoollisessa on oltava alasti, Medeleine järkyttyy.
Sinä yönä tyttö heräsi yöllä ja löysin lattialta tutun kaulakorun: "silmän". Tietämättään miksi, hän asetti sen kaulaansa. Seuraavana päivänä isä David menehtyi ehtoollisen aikaan. Hän oli katsonut "silmään"...
"Korun sielu on ottava maksunsa." (INTO THE CONVENT)

Isä Davidin paikalle valittiin uusi pappi Picard. Medeleine yhdessä muutaman muun nunnan kanssa tapaa hänet illalla.
Isä Picard tarjoaa heille viiniä. Juomiin hän lisäsi salaa valkoista jauhetta. Siitä lähtien nunnat joutuivat Picardin valtaan joka sunnuntai samaan aikaan. (FATHER PICARD)

Puistossa kävellessään Medeleine on omissa ajatuksissaan. Hän ei huomaa muita nunnia eikä kuule lintujen laulua, kun päässä soi viime yön äänet. Hän kuulee valitusta vankilan sellistä. "Mitä näiden muurien sisällä oikein tapahtuu?"
Kellonsoitto kutsuu nunnat ehtoolliselle. Isä Picard epäilyttää Medeleineä. Viini, Kristuksen veri, maistuu happamalta. (BEHIND THESE WALLS)

Yön pimeydessä kulkevat 7 hahmoa: Picard ja kaksi muuta pappia, sekä nunnat astelevat salaiseen kokoukseen. Vain kynttilät seinällä valaisevat huonetta. Huoneessa on myös risti ja pyhä alttari.
Vieraat saapuvat käsissään pieni lapsi. "Nyt jokin on pielessä". Nunnat rukoilevat ja pitelevät lasta ristillä. Papeilla on käsissään vasara ja nauloja. "Enempää ei tarvitse kertoa". (THE MEETINGS)

Kokoukset jatkuvat pitkään, kunnes isä Picard vuonna 1642 sairastuu ja menehtyy. Kirous raukeaa ja nunnat eivät kestä syyllisyydentunnetta ja häpeää. Yksi toisensa jälkeen he menettävät järkensä. He myyvät sielunsa paholaiselle. Medeleine riistää itseltään hengen vankilan sellissä. (1642 IMPRISONMENT)
The Stench of the Burning Death..
http://www.last.fm/user/Gravehill" onclick="window.open(this.href);return false;
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

Suuret kiitokset Gravehillille noista suomennoksista. Olen tosin tutkiskellut levyjen tarinoita omin nokkineni jo aiemmin, mutten ole tullut kirjoittaneeksi suomennoksia ylös, saati löytänyt niitä netistä. Muistan myös aiemmin vierailleeni tuolla erinomaisella suomenkielisellä KD-sivustolla, mutta sehän ei ole enää toiminnassa. :? Joka tapauksessa nuo levyjen tarinoiden suomennokset selvittävät vähän mistä levyillä on kysymys, vaikka suurin piirtein nuo tarinat tiesinkin.
Gravehill
Roudari
Roudari
Posts: 489
Joined: Sun Apr 25, 2004 17:19
Location: Tampere
Contact:

Post by Gravehill »

Eipä mitää, kiitos kuuluu tuon ex-sivuston ylläpitäjälle.

Eli itse sivu oli jo alhaalla, kun nuo otin ylös. Eli jos joku sivusto on ns. pois käytöstä tms. Niin kannattaa
kokeilla seuravaa sivua: http://www.archive.org/ Tuon sivun avulla on tullut kaivettua esiin muutamia jo
pidemään "kuolleena" olleita sivuja.
The Stench of the Burning Death..
http://www.last.fm/user/Gravehill" onclick="window.open(this.href);return false;
Roope Ankka
Wimp
Wimp
Posts: 43
Joined: Thu Jul 01, 2004 13:54

Post by Roope Ankka »

loistava yhtye. miehellä on varsin monipuolinen ääniala. ostin just themin jota olen kuunnellut ahkerasti viime päivinä. hauskoja kauhutarinoita noilla levyillä ja helkkarin hyviä riffejä.
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

On tullut aikaisemminkin jo tanskalaista timattia hehkutettua, mutta suuren King Diamond innostuksen vallitessa ja kaikki Kingin levyt viimeaikoina kuunneltuani kerron omat mielipiteeni näistä mestariteoksista. Kaikki King Diamondin studioalbumit löytyy siis hyllystä, eikä yksikään levyistä ole huono. Minun makuuni epätasaisimpia ja hieman muita heikompia ovat Abigail II ja Conspiracy. Abigail II:lla King laulaa kyllä erinomaisesti, mutta biisimateriaali on varsin keskinkertaista. 3-4 huippubiisiä löytyy toki tuoltakin lätyltä. Conspiracylla kitarointi on erinomaista, mutta biisit eivät ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta niin hyviä kuin King Diamondilta odottaisin. Sleepless Nights toki on yksi Kingin historian parhaista biiseistä. Vanhemmista King Diamond tuotoksista Fatal Portrait ja The Eye ovat hyviä levyjä, mutteivat erinomaisia. Abigail ja "Them" ovat minulle ne kaikista rakkaimmat KD-levyt, koska ne olivat ensimmäiset levyt jotka ostin. Noita kahta ennen olin toki kuullut jo tuolloin uunituoretta The Puppet Masteria, jonka kuultuani menin levyjä hankkimaan. Abigail on ehkäpä täydellisin levy, jonka olen elämäni aikana kuullut. Mieletön tunnelma jokaisessa biisissä, Kingin uran paras vokaalisuoritus, erinomaiset kitarasoolot parivaljakolta La Rocque & Denner ja levy täynnä täydellisiä biisejä, hyvällä tarinalla höystettynä.

Kingin tarinoista parhaat ovat mielestäni kuitenkin "Them" ja House Of God. Abigailin ja The Puppet Masterin tarinat pääsevät kuitenkin erittäin lähelle. Conspiracyn ja Abigail II:en tarinat kärsivät ajoittaisesta sekavuudesta tai sitten en ole vielä päässyt täysin sinuiksi niiden kanssa. The Eye:n tarina perustuu tositapahtumiin ja on omalla tavallaan myös varsin kiehtova. The Graveyardin tarina on hulluin ja omituisin stoori minkä King on tähän asti kirjoittanut. Levy on silti erinomainen, Kingin maaniset vokaalit eivät jätä kylmäksi ja biisimateriaalikin kiehtovaa. Voodoon tarina puolestaan olisi hyvä käsikirjoitus kauhuelokuvalle, sillä niin paljon kauhuleffaan sopivia elementtejä siihen on upotettu. Voodoo on myös Kingin musiikillisesti raskaimpia levyjä ellei kaikista raskain. Kyseinen levy kärsii muutamista heikommista raidoista, mutta sisältää toki Kingin historian parhaimmistoon kuuluvia biisejä kuten Loa House ja One Down Two To Go. The Spider's Lullabye on taasen siinä mielessä epätavallinen levy King Diamondille, että se sisältää vain puolittaisen konseptitarinan. Varmastikin Kingin aliarvostetuin levy. Omalla listallani Kingin "hämähäkki-albumi" kamppailee ihan mestarin parhaiden tuotosten joukossa. Huonoja biisejä ei Spidersilta löydä, joskin lopun spider-stoorin biisit ovat erikoisia ja vaativat enemmän aikaa avautuakseen.

Tämän hetkinen ranking KD:n albumeista, jonka kärkikaksikko on pysynyt muuttumattomana jo pitkään:
1.Abigail
2.The Puppet Master
3."Them"
4.The Spider's Lullabye
5.The Graveyard
Loput tulevat tasaisessa rintamassa näiden viiden jälkeen. Levyjen järjestykseen laittaminen on lähes mahdotonta koska suunnilleen kaikki King Diamond albumit ovat minun mielestäni joko hyviä tai erinomaisia.

Löysin Foundry Musicin sivulta tammikuussa tehdyn King Diamond haastattelun. Itse en ollut tuota ainakaan aikaisemmin lukenut:
http://www.foundrymusic.com/bands/displ ... AMOND.html
KuulaMake
Vempare
Vempare
Posts: 17
Joined: Thu Jan 08, 2004 0:14
Location: Oulu, Finland

Post by KuulaMake »

Tulipas tässä nyt mieleen semmonen kysymys King Diamondista että eikös The Eye levyn rummu ole tehty rumpukoneella? Ainakin näin kerrotaan King Diamondin virallisella kotisivulla, lisäksi oon tuon muualtaki lukenut. Miksihän näin? Eikö Snowy Shaw ollut kenties tarpeeksi hyvä rumpali Kingin makuun?
Can you feel "their" eyes?
asa
MAIDEN HELL
MAIDEN HELL
Posts: 6061
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:48
Location: Lahti Metal HELL
Contact:

Post by asa »

KuulaMake wrote:Tulipas tässä nyt mieleen semmonen kysymys King Diamondista että eikös The Eye levyn rummu ole tehty rumpukoneella? Ainakin näin kerrotaan King Diamondin virallisella kotisivulla, lisäksi oon tuon muualtaki lukenut. Miksihän näin? Eikö Snowy Shaw ollut kenties tarpeeksi hyvä rumpali Kingin makuun?
Joo, kyllä näin on asia. Levyllä on rumpukone, vaikka kansissakin on Snowy Shawn kuva. En kyllä usko että Shawn kyvyissä olisi mitään vikaa, äijähän on aivan loistava rumpali, eikä The Eyen rumpulinjat nyt mitenkään kummalliset ole. Kai siinä tuli joku henkilökohtainen riita/ongelma, koska eikös Snowy lähtenyt aika pian sen jälkeen bändistä?
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

asa wrote:
KuulaMake wrote:Tulipas tässä nyt mieleen semmonen kysymys King Diamondista että eikös The Eye levyn rummu ole tehty rumpukoneella? Ainakin näin kerrotaan King Diamondin virallisella kotisivulla, lisäksi oon tuon muualtaki lukenut. Miksihän näin? Eikö Snowy Shaw ollut kenties tarpeeksi hyvä rumpali Kingin makuun?
Joo, kyllä näin on asia. Levyllä on rumpukone, vaikka kansissakin on Snowy Shawn kuva. En kyllä usko että Shawn kyvyissä olisi mitään vikaa, äijähän on aivan loistava rumpali, eikä The Eyen rumpulinjat nyt mitenkään kummalliset ole. Kai siinä tuli joku henkilökohtainen riita/ongelma, koska eikös Snowy lähtenyt aika pian sen jälkeen bändistä?
Soittikohan Shaw ollenkaan The Eye-kiertueella rumpuja vai oliko kiertueelle hankittu sijaisrumpali tai kokonaan uusi rumpali? Spider's Lullabyella rumpuja paukuttaa Darrin Anthony, mutten tiedä missä vaiheessa mies bändiin liittyi. Kingin kanssa Snowy Shawlla tuskin tuli mitään suurempaa riitaa, sillä soittihan Shaw muutama vuosi myöhemmin Mercyful Faten comeback albumilla In The Shadows.
KuulaMake
Vempare
Vempare
Posts: 17
Joined: Thu Jan 08, 2004 0:14
Location: Oulu, Finland

Post by KuulaMake »

Käsittääkseni The Eye levyn tiimoilta ei ollut kiertuetta koska levy-yhtiöltä ei irronut rahaa että kiertue olisi voitu järjestää. Shaw soitti ilmeisesti vain ton Conspiracy-kiertueen bändissä. The Eyen jälkeinen levy Spider's Lullabye julkaistiin vasta 5 vuotta myöhemmin ja siinähän oli enää edellisestä kokoonpanosta mukana King ja Andy.
Can you feel "their" eyes?
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

KuulaMake wrote:Käsittääkseni The Eye levyn tiimoilta ei ollut kiertuetta koska levy-yhtiöltä ei irronut rahaa että kiertue olisi voitu järjestää.
Aivan, ei muuten ollutkaan The Eye kiertuetta. Tämänkin takia on käsittämätöntä, että Snowy Shawn kuva on levyn kansivihkossa. Jos mies olisi soittanut mahdollisella levyn kiertueella, niin tuon olisi voinut vielä jotenkin käsittää.
Black_Adder
Roudari
Roudari
Posts: 416
Joined: Thu Apr 21, 2005 17:33
Location: Itä-Ruotsin pääkaupunki

Post by Black_Adder »

Löysin sitten Kuningas Timantinkin diggareita täältä. Täytyy sanoo et KD on ehdottomasti mun suosikkilaulajiani, aivan uskomaton äijä. KD polttaa pari askia punasta Princee päiväs ja siltikin ääni on vielä tos kunnos. Niille jotka ei KD:tä oo kuullu voin sanoo ainaki et voi kestää hieman aikaa tottua äijän lauluun.

Suosikkeja vaikee nimetä mut pannaan ny ainaki seuraavat:

The Eye
Puppetmaster
VOODOO
(eikä nää oo missään paremmuus järjestykses)

...toisaalta tää on helpompi, mitä KD:n levyä en suosittele (eli en pidä)

House Of God
Abigail II

Pointsit Gravehillille joka on väsänny noi stoorit.
LUCY FOREVER
"Vapaa-aika kuluu korttia pelatessa ja kaljaa juodessa"
-Seppo Räty, Barcelona 1992
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

Black_Adder wrote:Löysin sitten Kuningas Timantinkin diggareita täältä. Täytyy sanoo et KD on ehdottomasti mun suosikkilaulajiani, aivan uskomaton äijä. KD polttaa pari askia punasta Princee päiväs ja siltikin ääni on vielä tos kunnos. Niille jotka ei KD:tä oo kuullu voin sanoo ainaki et voi kestää hieman aikaa tottua äijän lauluun.
Tervetuloa joukkoon! Ei varmaankaan tule kenellekään yllätyksenä, että KD on myös meikäläisen suosikkilaulaja tai ainakin yksi kovimmista vokalisteista. Mistäs muuten sait ton "polttaa pari askia punaista Princeä päivässä" tiedon? Tiedän kyllä että kyseistä merkkiä polttaa, mutta että pari askia..?!:)
Black_Adder wrote:Suosikkeja vaikee nimetä mut pannaan ny ainaki seuraavat:

The Eye
Puppetmaster
VOODOO
(eikä nää oo missään paremmuus järjestykses)

...toisaalta tää on helpompi, mitä KD:n levyä en suosittele (eli en pidä)

House Of God
Abigail II

Pointsit Gravehillille joka on väsänny noi stoorit.
LUCY FOREVER


The Puppet Master ja Voodoo on kyllä erinomaisia levykokonaisuuksia, eikä The Eyessakaan valittamista ole. Mihis unohtui sellaiset kuningas albumit kuin Abigail ja "Them" tai 90-luvun klassikot Spider's Lullabye ja The Graveyard? Entä mikä tuossa House Of Godissa sinun kohdallasi mättää? Okei, samoja riffejähän siinä kierrätetään aika tyylikkäästi eikä muutenkaan ole musiikilisesti KD:n omaperäisimpiä albumeita... mutta tarina on ehdottomasti miehen pitkän uran parhaimmistoa ja biisimateriaalikin on joka tapauksessa tasaisen hyvää.
House Of God, The Trees Have Eyes, Help!!!, This Place Is Terrible, Just A Shadow, Black Devil... helkkarin hyviä biisejä jokainen! :twisted:
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Black_Adder wrote:Suosikkeja vaikee nimetä mut pannaan ny ainaki seuraavat:

The Eye
Puppetmaster
VOODOO
(eikä nää oo missään paremmuus järjestykses)

...toisaalta tää on helpompi, mitä KD:n levyä en suosittele (eli en pidä)

House Of God
Abigail II
Aika kivasti eroaa mielipiteet. Nimittäin mun mielestä tuo Voodoo on selvästi Kingin huonoin levy (Abigail II en omista, joten siihen en voi verrata). En oikein osaa sanoo mikä siinä mättää, mutta ei vaan koskaan ole kunnolla avautunut. Toisaalta taas House Of God lukeutuu omissa papereissa Kingin parhaimmistoon.
Black_Adder
Roudari
Roudari
Posts: 416
Joined: Thu Apr 21, 2005 17:33
Location: Itä-Ruotsin pääkaupunki

Post by Black_Adder »

Pannaan tähän nyt omat mielipiteet kaikista Kingin levyistä joita olen kuunnellut

Fatal Portrait

Viimeisin Kingin levy jonka olen hankkinut. Kunnon mielipidettä ei ole vielä muodostunut. Ehkä jonkinasteinen esilämmittely ennen Abigailia.

+ Legendaarinen Bonus-raita No Presents For Christmas :D

- ???

Abigail

Tämä on kait se King fanien mielestä legendaarisin levy. Samaa mieltä olen asiasta. Jostain syystä tää levy ei auennut mulle kovinkaan äkkiä, mutta levyltä kyllä huomaa et Kingi alko päästä soolourallaan hyvin vauhtiin. Hyvä tarina.

Suosikit: Arrival, Black Horsemen

"Them"

Ensimmäinen osa "Them"-stooria on kyllä aivan mahtava alkuaikojen King
levy( EHKÄ jopa parempi kuin Abigail ). Tästä ei oo mitään pahaa sanottavaa. Kingin tarinan kerronta jälleen huippuluokka. Alkuun epäilin nimenomaan tätä levyä -turhaan. "It is time for tea"

Suosikit: The Invisible Guests, Tea ja A Broken Spell

Conspiracy

Conspiracy oli ensimmäinen Kingin tuotos jonka ostin. Yläasteella ( joskus vuonna -98 ) tuli Kingiä kuunneltua mut se sitten jäi (no money), kunnes Conspiracy osui silmään viime kesänä ja päätin kokeilla vieläkö Kingi iskee, ja iskihän se. Hyvä jatko Themin saagalle, joka aiheutti minulle sisäisen palon: "pakko saada lisää KD:tä"

Suosikit: At The Graves, Sleepless Nights ja "Amon" Belongs To "Them"

The Eye

Mä tykkään tästä ku hullu puurosta, vaikka omasin huiman määrän epäilyksiä ostaessani levyä. The Eye on mun mielestä mitä nyt oon lukenu niin ehkä KD:n aliarvostetuin levy. Harmi ettei Roadrunner promonnu tätä lättyä, eikä tainnu ees olla kiertuetta lätyn pohjalta.

Suosikit: The Trial, Into The Convent, The Curse

Spiders Lullabye

SL oli yks niistä kolmesta levystä jota yläaste aikoina hinkattiin niin paljon että tää sytyttää yleensä enää nousuhumalassa. Kaiken kaikkiaan hyvä platta, mutta henk.koht. oon saanu yliannostuksen hämähäkki levystä.

Suosikit: From The Otherside, Killer, Eastmann's Cure

Graveyard

Tätä sitte hinkattiin yläasteikäsenä kaikista eniten. Todella mainio levy, jota tosin on tullut myös ehkä jopa liikaa kuunneltua joskus. Graveyardin stoori on mun makuun yksi parhaista Kingin stooreista.

Suosikit: I'm Not A Stranger, I Am ja Lucy Forever

VooDoo

Kolmas ja vähiten kulunut levy yläaste ajoilta, jonka hommasin pari kuukautta sitte. Erikoinen tuotos ja stoori Kingiltä, joka ei varmaan miellytä kaikkia faneja. Täs on paljo eikoisia koukkuja (kuten monilla muillakin KD:n levyillä) joidenka takia levy on melko usein soittimessani.

Suosikit: Voodoo, Salem ja One Down Two To Go

House Of God

Toivottavasti en suututtanut ketään kommenteillani HOG:sta, mutta tää ei oo oikeen pudonnu mulle (ainakaan vielä). Poinstit (jälleen kerran) loistavasta tarinasta.

Suosikki: The Trees Have Eyes

Abigail II: The Revenge

Hirmu paljoa en oo Abigail kakkosta kuullu, mutta sen verran mitä oon niin voin sanoa et ei toimi mulla.

The Puppet Master

Kingin tuorein studiotuotos potki todella kovaa perseelle. Epäilin hiukan sitä kuinka naislaulaja sopii Kingiin, mut hyvinhän se sopi ainaki mun mielestä. Stoori on tosi kiero ja jostain syystä en vain voi lakata kuuntelemasta PM:ia.

Suosikit: Magic, Blue Eyes ja So Sad

No joo tuli jauhettuu aika paljon mutta näin mulla käy kun pääsen vauhtiin. Antakaa anteeksi jos teksti on kökköä ja sitä on liikaa, sillä en oo paljo foorumeille kirjotellu.

p.s. Ton Prince homman luin jostain Kingin haastattelusta, mut voi olla et oon kattonu kieroon just sillon :wink:
"Vapaa-aika kuluu korttia pelatessa ja kaljaa juodessa"
-Seppo Räty, Barcelona 1992
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

Hienot arviot Black Adder. Kingi ei ole juuri huonoja levykokonaisuuksia tehnyt, minkä huomaa myös sinun arviostasi. House Of God näyttää olevan levy, joka jakaa mielipiteet aika rankasti kahtia. Abigail II on mielestäni Kingin ehkä heikoin studioalbumi kun tarkemmin ajattelen, muttei sekään niin huono ole kuin yleisesti puhutaan. Tahtoo vain olla aika tylsä levy, eikä kestä kuuntelua samalla tavalla kuin muut KD:n albumit. The Puppet Masterin kohdalla en voi kuin komppailla Black Adderia. Naisääni Livia sopii levylle aivan erinomaisesti ja levy on niin vahva, että se kestää kuuntelua vaikka viikkotolkulla. Abigail on todellakin se legendaarisin Kingin levy ja mielestäni myös paras. Suosikkibiiseihisi lisäisin itse vielä A Mansion In Darknessin kyseinen kiekon kohdalle, niin päästään lähemmäksi totuutta. :wink:
The Hellion
Berserkki
Berserkki
Posts: 823
Joined: Fri Jun 04, 2004 12:24
Location: Ilmajoki

Post by The Hellion »

Black_Adder wrote: KD polttaa pari askia punasta Princee päiväs ja siltikin ääni on vielä tos kunnos.
Ei ilmeisesti oikein ole ääni kunnossa, ainakaan tällä hetkellä. Tiedä sitten onko tuo jotain flunssaa vai jotain vakavampaa?

http://www.bravewords.com/news.html?id=26673
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

The Hellion wrote:
Black_Adder wrote: KD polttaa pari askia punasta Princee päiväs ja siltikin ääni on vielä tos kunnos.
Ei ilmeisesti oikein ole ääni kunnossa, ainakaan tällä hetkellä. Tiedä sitten onko tuo jotain flunssaa vai jotain vakavampaa?

http://www.bravewords.com/news.html?id=26673
Toivottavasti ei ainakaan mitään vakavampaa. Philadelphian show jouduttiin peruuttamaan/siirtämään ja New Yorkissakin siis oli ollut ongelmia. Otan osaa jenkkiläisten KD fanien puolesta, sillä itseäni moinen tilanne ottaisi pannuun aikalailla. Tulee ihan mieleen Brucen ongelmat vuonna 2003.
journeyman
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 387
Joined: Sat Feb 28, 2004 19:18
Location: Joensuu

Post by journeyman »

Joo-o.Pitkän "vihaamisen" jälkeen päätin ottaa pirua sarvista ja kokeilla joko miehen ääni lopulta uppoaisi?Ostin the puppet masterin jossa on harvinaisen vähän falsettia ja upposi kympillä.Nyt lyötyy jo levyt Abigail-Spiders lullabye väliltä ja puppet masteri ja deadly lullabyes live.Aivan käsittämättömän hienoja tarinoita joita tukee kunnon wanhanliitonhevi.Kunnon riffittelyä.Abigail ja "Them" ovat täydellisiä levyjä The Spiders lullabye olisi täydellinen ilman six feet underin kertosäettä .Conspiracylta ja the eyellä on muutama keskitson biisi mutta eivät riko kokonaisuutta.Kuhan nyt Kingillä olis mitään vakavampaa juttua äänensä kanssa,että saataisiin puppet masterille vielä yhtä hieno jatke.
Onko King diamond käynyt kertaakaan suomessa?
Edit:"The Eye" on täydellinen levy kyytä lainatakseni"Tykkään kuin hullu puurosta"
Last edited by journeyman on Fri Jun 17, 2005 20:44, edited 2 times in total.
"Murder", he screamed "Oh why?"
but that's a lie
You killed me first, so now die
Post Reply