Maidenin paras albumi?

Keskustelua Iron Maidenista ja kaikesta bändiin liittyvästä.

Moderator: The Killer Krew

Viper
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2588
Joined: Mon Dec 12, 2005 15:58
Location: Strange Land

Post by Viper »

Pitäisikö taas pitkästä aikaa päivitellä listausta. Killers-levykin ollut hyllyssä jo melkein vuoden ja koko tuotanto näin ollen plakkarissa (no okei, pikkuveljellä Virtual XI, Brave New Wolrd ja Iron Maiden, mutta omalla koneella nekin :wink: ).

Somewhere In Time jatkaa ylittämättömänä ykkösenä. Siinä on levy, josta on enää paha parantaa. Kappalelista on kokonaisuutena loistava, soundit ovat muhkeat ja sopivan futuristiset, kansikuva on Riggsin ehdottomasti paras ja klassinen kokoonpano on todellisessa huippukunnossa. Miinusta voi antaa lähinnä joidenkin kappaleiden sanoituksille. Mutta Maidenin musiikissa nyt ei muutenkaan ole se sanoituspuoli ollut se kiintopiste, joten aika turhaa narinaahan tämä nyt on.

Seventh Son Of A Seventh Son on myös pysynyt omalla paikallaan listan kakkosena. Samat asiat mitä tuli kirjoitettua SITistä koskevat myös SSOASSia. Tuotanto, musiikki, bändi, kansikuva - kaikki toimii. Ehkä kokonaisuutena ei kuitenkaan aivan yhtä kova kuin SIT ja ottaa siksi hopeaa.

Kolmostilalla A Matter Of Life And Death. Uudenpolven kuusijäseninen orkesteri nosti itsensä tällä lätyskällä lopullisesti vähintään samalle tasolle kuin millä klassinen kokoonpano oli. Jälleen kerran kokonaisuus ratkaisee. Myös karuhkot soundit sopivat levylle kuin ruuvimeisseli silmään.

Neljännestä paikasta kisaavat Piece Of Mind ja Fear Of The Dark. POM taitaa tällä hetkellä olla vahasiiven mitan edellä. Klassisen kokoonpanon ensimmäinen rieska onkin kova levytys, mutta jää parin täytebiisinsä (Quest For Fire, Sun And Steel) vuoksi hieman kärjestä. Kuitenkin kappaleet kuten The Trooper, Still Life, Revelations, Flight Of Icarus ja To Tame A Land takaavat sille paikan korkealla listalla. Minulle Where Eagles Dare taitaa myös olla se Maidenin kaikkien aikojen kovin aloitusbiisi. Tuotanto on jälleen kerran timanttia, eikä unohtaa saa taaskaan todella onnistunutta kantta. Räyh!
Viidennellä sijalla siis Fear Of The Dark, tuo Maidenin kenties väärinymmärretyin ja aliarvostetuin levy. Muutama täytebiisi kuten The Apparition ja From Here To Eternity häiritsevät kokonaisuutta osaksi, mutta muuten levy sisältää kyllä todellista loistokamaa. Be Quick Or Be Dead, Judas Be My Guide, Afraid To Shoot Strangers, Fear Of The Dark... kaikki täyden kympin biisejä. Myös sellaiset kappaleet kuin The Fugitive, Weekend Warrior, Fear Is The Key, Childhood's End ja Wasting Love miellyttävät korvaani kovasti. Puhumattakaan siitä levyn syksyisestä tunnelmasta, on se kova.

Loput sijat jakaantuvat suurinpiirtein näin:

Kuudentena seuraa klassisen kokoonpanon ns. välityö Powerslave.

Seitsemäntenä ensimmäinen Blaze levy, synkän tunnelmallinen The X-Factor.

Kahdeksantena ensimmäinen levytys herra Gersillä, rokahtavan munille potkiva No Prayer For The Dying.

Yhdeksäntenä nimikkoalbumi, jota vaivaavat loistokappaleista (kuten Phantom Of The Opera ja Remember Tomorrow) huolimatta melko surkeat soundit ja epätasainen materaali. Iron Maiden

Kymmenentenä hivenen edeltäjäänsä jäljessä Killers, liian epätasaista jälkeä tämäkin täynnä, vaikka mukavasti palleja sieraimiin potkiikin paikoitellen.

Yhdentenätoista orkan maineeseen nostanut, soitosta kärsinyt ja heikkoja hetkiä liikaa sisältävä The Number Of The Beast.

Kahdettatoista paikkaa pitää jokusen hyvän kappaleen (Rainmaker, Montsegur, Dance Of Death, Journeyman, Face In The Sand) ja yhden tajunnanräjäyttäjän (Paschendale) sisältävä Dance Of Death, joka muuten on hieman tyylitön ja soundeistaan kärsivä.

Kolmastoista tila menee edeltäneelle Brave New Worldille, jolla on omat hetkensä, mutta jonka kappaleet sisältävät liikaa toistoa ja meinaavat romahtaa oman painonsa alle.

Neljäntenätoista Virtual XI, jonka huonous ei suinkaan ole Blazen vika vaan enemmänkin heikon materiaalin ja koko bändiä vaivaavan laiskuuden syytä (esim. Nickolta ei yhtään ainutta rumpufilliä, The Clansmanissa jotain sinne päin yrityksiä).
Last edited by Viper on Thu Nov 29, 2007 16:25, edited 3 times in total.
"Aika liikkuu lailla pyövelin, viisaus on hetki hiljaisin"
-Hector
Peke
Kärpästen Herra
Kärpästen Herra
Posts: 4785
Joined: Fri Jan 16, 2004 10:41
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas 48666

Post by Peke »

Lankahan lähti liikkeelle jo 2004... oliskohan aika duunaa tähän vaikka äänestys... sillä kun nämä best of topiskit saa selkeiten koottua isolle yleisölle. Moderator... anyone?
Into Iron Maiden Since 1983
bultsi
Berserkki
Berserkki
Posts: 916
Joined: Thu May 04, 2006 22:25

Post by bultsi »

Eikös sitä äänestystä jo kyhätty aikaisemmin mutta vaihtoehdot eivät riittäneet? Pystyykö Admin vaihtamaan äänestysvaihtoehtojen max. määrää?
https://youtube.com/c/bultsi

Ego: INFJ-A / Sage
Subconscious: ESTP / Persuader
Unconscious: ENFP / Advocate
Super Ego: ISTJ / Examiner

https://www.16personalities.com/fi/pers ... suustyypit
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3117
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Post by OsmaGunner »

Jos nyt lyhyesti jotain heittäisi, kun ei ole tainnut vielä vastata tähän.

Mulle ykkösalbumi on nyt ja todennäköisesti aina 7th Son of a 7th Son, jonka kokonaisuutta ei pilaa edes vähän vähemmän hyvä Can I Play With Madness. Biisi ei ole huono millään muulla muotoa, mutta kun tarkastellaan muiden kappaleiden tasoa niin se jää auttamatta jalkoihin. Hieno albumi kaiken kaikkiaan.

Seuraavana kehiin pääsee mahtava Somewhere In Time, jolta ei taasen löydy yhtään CIPWM:n tapaista "heikkoa" lenkkiä, mutta on muuten kokonaisuutena 7th Sonia heikompi. Jos nyt jotain 'muita biisejä vähän huonompia' haetaan, ovat ne Sea of Madness ja Heaven Can Wait. Sopivat kuitenkin albumille ja kokonaisuus on ehkä Maidenin historian tasaisin.

Kolmannen sijan valloittaa (jossain vaiheessa ykköspaikallakin pikaisesti käännähtänyt) No Prayer For The Dying, jonka yksikään kappale ei ole huono. Itse asiassa albumi sisältää monta valitettavan unhoon jäänyttä kipaletta, päällimmäisinä huikeat Public Enema Number One ja Run Silent Run Deep, täyden kympin biisejä molemmat. Kauas ei jää myöskään Holy Smoke, Tailgunner, Fates Warning ja NPFTD. BYD... ...TTS on ainoa johon on pikkaisen kyllästynyt, mutta kyllä senkin kuuntelee. "Pavarotti is in the house, listen!" :D

Seuraavaksi tullee Brave New World, jonka mahtavuuden olen alkanut tajuamaan vasta viime aikoina. Itselleni koviten kolahtavat levyn sinkkubiisit The Wicker Man ja Out Of The Silent Planet. Hyvin peesaavat Ghost of the Navigator, The Mercenary, The Thin Line Between Love & Hate ja The Fallen Angel, mutta BNW ja Blood Brothers ovat jostain syystä jääneet mulle vähän etäisiksi.

A Matter of Life & Death nousi ilmestyessään hetkellisesti kolmannelle sijalle, mutta tässä vaiheessa on tipahtanut viidenneksi ja pelkäänpä että kesän kiertuetta odotellessa myös Piece of Mind ja Powerslave nousevat edelle. 7th Sonin tapaan AMOLAD on ehjä albumikokonaisuus lukuunottamatta For the Greater Good of Godia, jonka tylsä ja paikallaanjunnaava kertosäe (please tell me... & itse biisin nimen hokeminen) laskee arvosanaa ja paljon. Albumin parhaat kappaleet ovat edelleen Lord of Light ja The Longest Day.

Siinä top-5, heti perässä seuraavat Powerslave, Piece of Mind ja The Number of the Beast. Blazen aikaiset X-Factor ja Virtual XI ovat hyviä (ensin mainittu jopa loistava), samoin kuin Iron Maiden Paulin ajalta. Killersiin, joka sisältää loistoveisuja a'la Murders in the Rue Morgue ja Killers, en ole päässyt vielä ihan täysin sisälle ja se onkin menossa tehokuunteluun luultavasti joululoman aikana.

Notta ei jäisi Dance of Death täysin huomiotta, niin sanottakoon että hyvä albumi on kyseessä, suosikkibiiseinä Montsegúr, DOD, Rainmaker ja Paschendale. Hyvä albumi, mutta heikoin 2000-luvun tuotos.

Fear of the Dark, joka aikanaan oli kovassakin kuuntelussa, lienee mulle se huonoin Maiden -albumi. Hyviä biisejä a'la Judas Be My Guide ja Afraid to Shoot Strangers, mutta ihan liikaa täytettä. 8 biisiä olisi riittänyt. Löytyypä tältä levyltä bändin historian (ylivoimaisesti) paskin kappale, The Apparation. 12 biisiä ja tällaista sontaa seassa, ei hyvä.

Siinäpä se, järjestys voi hieman muuttua kun alan arvostella albumeja biisi kerrallaan.
Last edited by OsmaGunner on Mon Jan 21, 2008 1:23, edited 1 time in total.
maidenpoker
Lentäjä-Ässä
Lentäjä-Ässä
Posts: 1279
Joined: Tue May 01, 2007 16:07
Location: Kerava

Post by maidenpoker »

Piece Of Mind. Levy on kokonaisuutena erittäin hyvä eikä se sisällä yhtään huonoa kappaletta vaikka Quest For Fire välillä hieman vaisuksi jääkin. Täydellinen levy. :finger:

Hyvänä kakkosena tulee mielestäni SSOASS. Tämäkin levy toimii kokonaisuutena hienosti mutta sen parhaat biisit eivät yllä esim Where Eagles Daren, Sun And Steelin tai Still Lifen tasolle ja lisäksi CIPWM huonontaa hieman Seitsemännen pojan kokonaisuutta.

Seuraavina tulevat Powerslave ja SIT. Näiden jälkeen en viitsi ruveta laittamaan levyjä paremmuusjärjestykseen, sillä se järjestys muuttuu viikoittain.
Eternium
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 61
Joined: Sat Jul 29, 2006 17:37
Location: Lappeenranta

Post by Eternium »

Vaikea kysymys. Tähän kysymykseen törmäsin ihan vähän aikaa sitten. Istuttiin kahen kamun kaa meillä ja soiteltiin PS/SIT/SSOTSS/-levyjä, kun yritin hieman "valmentaa" poitsuja tulevia keikkoja silmällä pitäen. Siinä sitten käytiin juttelemaan, mikä on paras Maidenin lätty. Veti vaikeaksi, koska kaikki Maidenin levyt ovat loistavia teoksia. Molemmat kamuni totesivat, että Brave New World on paras. Mie päädyin sitten A Matter of life and deathiin.

Hyvin synkähkö albumi, täynnä aivan loistavia biisejä ja tekstit ovat hyviä. Ei yhtn täytebiisejä, raskas kokonaisuus. Aivan hyvä. Longest day on Maidenin paras biisi ja Legacyssa on aivan mahtava tunnelma. Adrian loistaa, ja Brucen vokalisointi on parhautta. Elikkä AMOLAD on paras.
What the fuck are you whining about?
Pedro
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 300
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:26
Location: Helshinki

Post by Pedro »

Ajattelin heittää itselleni haasteen, ja laittaa kaikki Maidenin levyt numerojärjestykseen, mitä en muistaakseni koskaan ennen ole kyennyt tekemään.

1. Seventh Son of a Seventh Son
2. Somewhere in Time

Kaksi levyä, jotka eivät ensikuunteluillaan iskeneet juuri yhtään, mutta ajan kanssa nousivat aivan nerokkaiksi pläjäyksiksi. Järjestys saattaa toisinaan vaihdella, mutta yleensä juuri nämä kaksi ovat kaksi parasta.

3. The Number of the Beast
4. Powerslave
5. Piece of Mind

Kolme loistolevyä, jotka kärsivät kuitenkin joistain pikkuvioista. Beastilta en ennen välittänyt Invadersista ja Ganglandista, mutta molemmat iskevät nykyään, jopa Gangland hienon c-osansa ansiosta. Ennen se oli ehkä Maidenin huonoin biisi. Powerslavella on neljän kuolemattoman superklassikon lisäksi neljä vähän vaisumpaa teosta, jotka kyllä olisivat Back in the Villagea lukuunottamatta oikein hyvää kamaa monella muulla Maiden-levyllä. Piece of Mindin biisimateriaali nyt vaan ei kokonaisuudessaan iske aivan yhtä kovaa kuin noiden muiden. Yhtään selkeää väliinputoajaa ei kuitenkaan löydy.

6. Brave New World
Levy joka teki minusta fanin. Vuoden mittaisen jatkuvan tehokuuntelun jälkeen seurasi vuosien kuuntelutauko, jonka jälkeen on taas maistunut erityisen hyvälle. Ei juurikaan heikompia biisejä.

7. A Matter of Life and Death
Lord of Light on ollut nyt yli vuoden suosikkibiisini Maidenilta, ja AMOLAD-ketjuun tekemäni arvostelu pitää aika hyvin paikkaansa edelleen.

8. Iron Maiden
9. Dance of Death
10. Virtual XI

Kolme eri laulajaa ja kolme hienoa levyä, järjestys on nyt tällä kertaa tällainen. Huomenna se voi olla ihan toisenlainen.

11. Killers
12. The X-Factor

Seuraava kaksikko, jolle ei ole mitään absoluuttista järjestystä. Biisimateriaali hyvää tasoa noin yleisesti, mutta Killers kärsii vähän parista väliinputoajasta ja X-Factor vähän turhan moneen kertaan käytetystä biisimuotistaan. Hyviä levyjä.

13. No Prayer for the Dying
14. Fear of the Dark

Aika tasainen kaksikko tämäkin. Fear of the Darkin huiput ovat No Prayerin vastaavia korkeammalla, mutta puhtaat täytebiisit, kuten Chains of Misery ja The Apparition pudottavat tasoa reilusti. No Prayer on aina ollut allekirjoittaneelle aika tasapaksun vaisu muuhun Maideniin verrattuna.
"Harmaantuneissa munakarvoissa on tiettyä charmikasta arvokkuutta" -Flea/RHCP
metal invader
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 187
Joined: Sun Jan 06, 2008 23:50
Location: Kotka

Post by metal invader »

Voisihan sitä yrittää rankata noita levyjä järjestykseen.
Parasta levyä on TODELLA vaikea minusta sanoa, joten mainitsen kolmikon Powerslave,Somewhere in time ja Seventh son of a seventh son. Materiaali iskenyt tiukimmin ja tuonne ei minun arvosteluasteikolla mahdu yhtäkään totaalikuraa olevaa biisiä.
Noiden jälkeen tulee Piece of mind ja The number of the beast. POM on kokonaisuutena minusta parempi (ei huteja), vaikka molemmille mahtuu kamaa minkä olen jo puhki soittanut.
Ylempää keskitasoa olevat levyt ovat kolme uusinta ja debyytti Iron maiden. Kovia biisejä löytyy, mutta niiden lisäksi löysempiä vetoja.
Alempaa keskikastia ovat Killers, No prayer for the dying ja Fear of the dark. kovien biisien vastapainoksi biisejä joita en jaksa kuunnella.
Pohjimmalla ovat Blaze-kauden levyt X-factor ja Virtual XI . Pari hyvää biisiä ja that´s it.
Jyyd
Viimeinen voitelija
Viimeinen voitelija
Posts: 1885
Joined: Fri Jan 04, 2008 17:47
Location: East
Contact:

Post by Jyyd »

Listaanpa sitten tämänhetkiset suosikkini:

1. Somewhere In Time & Seventh Son Of a Seventh Son
Jaettu ykköspaikka siis näille kahdelle, vähän aikaa sitten Seventh oli yksinään kärkipaikalla, mutta tällähetkellä Somewherea on tullut kuunneltua enemmän. Silti arvostan kunpaakin levyä niin paljon, että ykköspaikka on jaettava näiden kesken.

2. Powerslave
On tällähetkellä niukasti kakkonen. Pari heikompaa biisiä on, mutta silti se parhaimmisto pitää tämän levyn suosikeissani.

3. Piece Of Mind
Ensimmäiset 6 biisiä silkkaa mahtavuutta, sitten pari väliinputoajaa, mutta levy päätetään ihan mainiosti. Taistelee siis kakkospaikasta tiukasti Powerslaven kanssa, mutta nyt kolmannella sijalla.

4. A Matter Of Life and Death
Syksynä 2006 tätä tuli kuunneltua aikalailla, ja pienen tauon jälkeen se on jälleen petrannut asemiaan. Esim. BTATS, The Longest Day ja Lord Of Light jyräävät todella hyvin, ja nyt Lord Of Light on ollut jo melko kauan ehdoton suosikki tältä levyltä. Luulen tosin että tämä voi aina välillä pudota listoillani, mutta silti top-5 kamaa Maiden-levyistä minulle.

5. The Number Of The Beast
Gangland, Total Eclipse ja Invaders varmaan vähiten kuunnelluimmat biisit minulla tältä levyltä. Muut biisit toki on jälleen pelkkää rautaa, ja klassikkoja myös. Top-vitoseen kuuluva levy minulla ehdottomasti.

6. Fear Of The Dark
7. Dance Of Death
8. Brave New World

Kolmikko jossa on edelleen sama solisti. Näillä levyillä sijoitukset yleensä muuttuu, mutta nyt tilanne on tämä. FOTD menee niukasti DoDin ja BNW:n ohi. Ehkä se on se nopeampi meno mitä tolta Fear Of The Darkilta löytyy.

9. Iron Maiden
10. No Prayer For The Dying

Tasainen kaksikko, mutta esikoisteos on nostettava ylemmäksi, jo pelkästään niiden klassikkobiisien määrän takia. Muuten en levystä niin piittaa, koska levyllä vain ei ole tarpeeksi puhtaat soundit, enkä Di'Annon laulutyyliinkään ole vielä ystävystynyt hirveän paljon. Paremmin Dickinsonin versioina nuo klassikot uppoaa.

11. The X-Factor
12. Killers
13. Virtual XI

X-Factori jää nyt niukasti NPFTD:n jälkeen, mutta on se silti paras Blazen kanssa tehty levy. Muutamia liian hitaita ja junnaavia biisejä toki on mukana, mutta se parhaimmisto taas pelastaa Factorin keskiverron paremmalle puolelle.

Killers taas ei meinaa upota epätasaisuuden takia, ja se Di'Annon laulutyyli ei minua miellytä.

Ja Virtual XI saa jumbopaikan ansaitusti, jo The Angel and The Gamblerin soundit riittää pudottamaan tämän levyn alas. Toki tälläkin levyllä on huippuhetkensä sentään.


Siinäpä lista 9.1.2008, saas nähdä miltä se näyttää tulevaisuudessa.. 8)
Last edited by Jyyd on Thu Jan 10, 2008 8:43, edited 1 time in total.
InYourFace90
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 150
Joined: Sat Oct 07, 2006 12:50
Location: Helsinki

Post by InYourFace90 »

Jyyd wrote: Siinäpä lista 9.1.2007, saas nähdä miltä se näyttää tulevaisuudessa.. 8)
Minäkun luulin että on jo 2008...
There are times when I've wondered
And times when I've cried
When my prayers they were answered
At times when I've lied
But if you asked me a question
Would I tell you the truth
Now there's something to bet on
You've got nothing to lose
Pluto
Wimp
Wimp
Posts: 39
Joined: Sun Mar 18, 2007 11:55

Post by Pluto »

Laitanpa minäkin pientä listaa.

1.The X-Factor

Vielä jokin aika sitten tämä Blazen vokalisoima albumi oli hyvällä kakkossijalla, edellään vain ikijyrä Somewhere In Time. Uskoin vahvasti, ettei mieleni koskaan muuttuisi levyjen keskinäisen järjestyksen suhteen, mutta niin vain kävi. Syksyn ja talven mittaan huomasin kuuntelevani The X-Factoria enemmän kuin muita Maiden-levyjä. Muistan myös pitäneeni levystä kovasti jo vuonna 1995. Asiaa on vaikea selittää, mutta tuo levy vain vetoaa minuun jostain syystä. Albumin tunnelma on varsin synkkä, lohdutonkin. Mutta se on, ainakin omasta mielestäni, ennenkaikkea todella rehellinen levy. Mitä tulee Blaze Bayleyn laulusuorituksiin, todettakoon vain, että pidän hänen äänestään ja minusta se sopii tälle levylle hyvin.

2. Somewhere In Time


Vaikka SIT tulikin nyt syrjäytetyksi ykkössijalta, on kyseessä silti käsittämättömän hyvä levy. Biisit ovat melodisuudessaan loistavia, ja bändi soittaa elämänsä vedossa todella tiukasti yhteen. Lisäksi albumin tuotanto on vailla vertaa. Lievästi efektoidut kitarat ja hyvällä maulla soitetut syntikat tuovat levylle värikkään soundimaailman, mutta kaiken alla toimii kuitenkin lyömätön rytmiryhmä mallia Harris-McBrain. Myös Brucen laulu kuulostaa uskomattomalta. Somewhere In Time on energinen, vauhdikas ja mukaansatempaava levy, jolta ei huonoja biisejä löydy.

3. Powerslave

Voimaorja sisältää nipun Maiden-klassikoita, mutta myös muutaman heikomman vedon. Tästä kaksijakoisuudesta huolimatta se on bändin tuotannossa ehdotonta eliittiä. Voisi sanoa, että loistokappaleet painavat vaakakupissa huomattavasti enemmän kuin köykäiset vedot. Aces High ja 2 Minutes To Midnight on kuultu satoja kertoja, enkä itse asiassa niitä kovin usein edes kuuntele. Silti tunnustan niiden ylivertaisuuden loistavina biiseinä, jollaisista muut bändit vain haaveilevat. Albumin soundimaailma on raaempi, ainakin jos vertaa Somewhere In Timeen, mutta se ei himmennä kappaleiden loistoa millään tapaa. Oikeastaan päin vastoin: yksinkertainen, mutta tappavan tehokas tuotanto antaa biiseille tilaa. Ja vaikka nuo klassikot ovatkin jo puhki kuluneita, löytyy levyltä yksi helmi, jota en koskaan kyllästy kuuntelemaan. Kyseessä on nimibiisi Powerslave, joka on ehdottomasti bändin top-5 -kamaa.

4. Iron Maiden


Phantom of the Opera on tällä levyllä. Jo kyseinen biisi yksinkin riittäisi takaamaan hyvän sijoituksen listalla. Levyn muut biisit vielä nostavat debyytin heti kärjen tuntumaan.

5. Piece of Mind

Hiomaton timantti. Sisältää lukuisia klassikkobiisejä, ja omasta mielestäni bändi vasta tällä levyllä alkoi todella kuulostamaan itseltään.

6. Killers

Debyyttiin verrattuna paremmin toteutettu, mutta huonompaa materiaalia sisältävä levy. Jotkut biisit, kuten Murders In the Rue Morgue, nimibiisi ja Purgatory lukeutuvat kuitenkin omiin suosikkeihini niin vahvasti, että olen valmis myöntämään levylle kuudennen sijan.

7. Seventh Son of a Seventh Son


Miksei tämä ole korkeammalla, kysyy joku. Noh, vaikka biisit ovat pääosin loistavia, on levyn fantasiateema liikaa minulle. Seitsemäs poika on minusta aina ollut jollain tapaa... hienosteleva levy. Lisäksi Somewhere In Time jyrää soundeillaan tämän alleen 100-0. Tiivistetysti: ihailen levyä teknisenä suorituksena, mutta tunnepuolella se ei tarjoa minulle mitään.

8. The Number of the Beast

Ymmärrän kyllä, että monille tämä on ilmestyessään ollut heavymusiikin raamattu. Number of the Beast, Run To the Hills ja Hallowed be Thy Name ovat toki oikeutettuja klassikkoasemaansa, mutta itse olen vain kuullut ne liian monta kertaa innostuakseni enää. Muut biisit eivät ole kovinkaan ihmeellisiä, ei edes se Children of the Damned.

9. Virtual XI

Blaze-kauden heikompi levy yrittää kovasti, mutta kärsii loppujen lopuksi tasapaksusta biisimateriaalista ja ennenkaikkea surkeasta tuotannosta. Väitän vahvasti, että paremmat soundit nostaisivat monien korvissa tämän levyn arvoa, sillä eivät ne biisit nyt mitenkään huonoja ole.

10. Dance of Death

2000-luvun levyistä se paras, muttei silti bändin koko tuotannon huomioon ottaen mitenkään erikoinen. Sisältää muutaman loistobiisin (Dance of Death, Montsegur, Paschendale), mutta myös bändin historian huonoimman avausbiisin ja tukun yhdentekeviä rallatuksia. Levyn soundit ovat kuitenkin kohdillaan, ja etenkin Montsegur jyrää alleen tehokkaasti.

11. No Prayer For The Dying

Pelkistetty levy, joka jakaa ihmisten mielipiteet vahvasti. Omasta mielestäni levyllä on mukavan reipas yleistunnelma, ja pidän jopa niistä parista rokkivedostakin (Holy Smoke, Hooks In You). Niiden lisäksi levyltä löytyy muutama kelpo kappale, mutta aika harvoin tätä tulee kuitenkin kuunneltua.

12. A Matter Of Life And Death

Olen yrittänyt kovasti, mutta tämä levy ei vain aukea. Mielestäni biisit ovat mammuttimaisuudessaan tylsiä, varsinkin kun suurin osa niistä perustuu yhteen ja samaan sointukiertoon. Lisäksi helvetin monessa biisissä tulee se hidastus kertsiin, minkä seurauksena levy on mielestäni tasapaksu.

13. Fear Of the Dark


Levyn kolme ensimmäistä biisiä ovat perkeleen kovia, mutta valitettavasti niiden jälkeen tunnelma lässähtää totaalisesti. Nimibiisi on hyvä kappale, mutta laimea tuotanto aiheuttaa sen, että liveversiot siitä ovat noin 427 kertaa miellyttävämpää kuultavaa.

14. Brave New World

Hännänhuipuksi jäi tällä kertaa Brucen ja Adrianin paluulevy. Mielestäni levyllä ei vain ole hyviä biisejä, vaan siitä huokuu yliyrittäminen ja väkinäisyys. Out of the Silent Planet on tästä hyvä esimerkki. Itse en voi sietää kyseistä biisiä.
Ozzy.The_Great
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 58
Joined: Sun Jan 06, 2008 0:14
Location: Vantaa

Post by Ozzy.The_Great »

SSOASS on 1. tilalla eikä sieltä ihan hetkessä tipu

6 loistavaa kappaletta (Moonchild, Infinite Dreams, Can I Play With Madness, Evil That Men Do, The Clairvoyant ja Only The Good Die Young)

1 Hyvä kappale (Seventh Son Of A Seventh Son)

ja 1 vähän heikompi kappale (The Prophecy)
Kokonaisuudessa hyvä levy, hienot kannet ja levyn kesto on hyvä 44:14 ei voi valittaa :D
puolisukeltaja
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1136
Joined: Sat Apr 01, 2006 22:58
Location: Tampere / LPR

Post by puolisukeltaja »

^ Kummallinen ranking biiseillä. :shock: Miulla ainakin nimibiisi ja The Prophecy niputtuvat tonne loistavian joukkoon, ensin mainittu itseasiassa varmaan Maidenin paras kappale.
Ozzy.The_Great
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 58
Joined: Sun Jan 06, 2008 0:14
Location: Vantaa

Post by Ozzy.The_Great »

puolisukeltaja wrote:^ Kummallinen ranking biiseillä. :shock: Miulla ainakin nimibiisi ja The Prophecy niputtuvat tonne loistavian joukkoon, ensin mainittu itseasiassa varmaan Maidenin paras kappale.
Mielipide kysymys :) itte en oo koskaan tykänny nimikko biisistä ei vaan avaudu vaikka monesti oon kuunnellu.
Stratocaster
Azazel
Azazel
Posts: 6078
Joined: Fri Jul 15, 2005 17:18

Post by Stratocaster »

Nyt kun AMOLAD:a on ehtinyt sulatella hyvän aikaa, Top Maiden-lista on muotoutunut jokseenkin tällaiseksi:

(Perässä albumin paras kappale)

1. Seventh Son Of A Seventh Son (1988) [Seventh Son of a Seventh Son]
2. A Matter Of Life And Death (2006) [The Legacy]
3. Somewhere In Time (1986) [Alexander the Great]

4. Piece Of Mind (1983) [Still Life]
5. Powerslave (1984) [Rime of the Ancient Mariner]
6. Iron Maiden (1980) [Phantom of the Opera]
7. Killers (1981) [Killers]
8. The Number Of The Beast (1981) [Hallowed Be Thy Name]
9. Dance Of Death (2003) [Dance of Death]
10. The X Factor (1995) [Sign of the Cross]
11. Virtual XI (1998) [Futureal]
12. No Prayer For The Dying (1990) [No Prayer for the Dying]
13. Brave New World (2000) [Brave New World]
14. Fear Of The Dark (1993) [Afraid To Shoot Strangers]

Pidin AMOLAD:a sen ilmestymisen jälkeen parhaana Maiden-tuotoksena, ja nyt kun aika on saanut vähän vaikuttaa, ei ole edelleenkään helppoa päättää onko AMOLAD Maidenin kovin vai ei. Nostan kuitenkin SSOASS:n ykköseksi äärimmäisen tunnearvon vuoksi. Levy oli ensimmäinen Maiden-levyni ikinä, ja kaikista rakkain äänite levyhyllyssäni. Molemmilla kahdella kärkilevyllä on oma heikko kohtansa (Can I Play With Madness/Out Of The Shadows), mutta kokonaisuuksina ne ovat kuitenkin aivan uskomattomia levyjä.

Somewhere In Time on kolmonen, se asia ei muuksi muutu, koskaan. Sen jälkeen alkaakin rankkaaminen olla huomattavasti vaikeampaa. Menee vähän fiilispohjaisesti, toisena päivänä joku kolahtaa huomattavasti paremmin kuin seuraavana päivänä. Joka tapauksessa Fear of the Darkin sijaa Maidenin kehnoimpana studiolevynä ei horjuta mikään. Brave New Worldin parhaat palat pääsevät oikeuksiinsa paremmin livenä. Tästä osoituksena Rock in Rio, jossa levyllä ehkä vähän elottomat kappaleet heräävät eloon.
Osiris
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2489
Joined: Mon Nov 05, 2007 18:38
Location: 02330
Contact:

Post by Osiris »

Nyt kun on tullut aikaa viime aikoina kuunneella koko Maidenin tuotanto uudelleen, tuli mulla tuossa Top listassa muutoksia aika lailla. Tässä on nyt päivitettynä tämä:

1. Somewhere In Time. (1986)
2. Piece Of Mind. (1983)
3. Seventh Son Of A Seventh Son. (1988)
4. No Prayer For The Dying. (1990)
5. Powerslave. (1984)
6. A Matter Of Life And Death. (2006)
7. Dance Of Death. (2003)
8. Killers. (1981)
9. Brave New World. (2000)
10. Virtual XI. (1998)
11. Fear Of The Dark. (1992)
12. The Number Of The Beast. (1982)
13. Iron Maiden. (1980)
14. The X-Factor. (1995)

Melestäni aika onnistunut lista oman mielipiteeni perusteella. Vuosien 84-88 albumit ovat
nousseet mulla nyt todella arvostetuiksi albumeiksi, joista näkyy todella hyvin Maidenin kulta-aika. Iron Maiden albumi tippui nyt todella alas, kun on ollut joskus top:5:ssa. Somewhere In Time mullisti täysin käsityksen SIT levystä. Levy nousi heti tällä hetkellä Maidenin parhaimmiston kärkipaikalle, jossa se pysyy varmasti Deja Vu:n ym. Klassikkojen avulla pitkään.
** Iron Maiden **

2005-2025 – yli 85 keikkaa Euroopassa ja USA:ssa...
_maiden_
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1165
Joined: Thu Nov 16, 2006 15:50
Location: Vaasa

Post by _maiden_ »

Kattelin äsken, etten ole edes tainnut koko tähän topiciin vastata. No nyt on kuitenkin pysynyt jo järjestys varsinkin kärkipäässä samana jo pidemmän aikaa, joten voisi tänne jotain listausta kommentteineen heitellä.

1.A Matter Of Life And Death
Koska olen Maidenia aktiivisesti kuunnellut vasta keväästä/kesästä 2005, oli A Matter of Life And Death ensimmäinen bändin studioalbumi, jonka julkaisua oikeen odotin. Levy oli jo hyvissä ajoin tilattu ja kolahti postiluukusta heti julkaisupäivänä. Levy toimi heti alusta alkaen todella hyvin. Pari biisiä, The Pilgrim ja The Longest Day, eivät aluksi oikein napanneet, mutta kun ne pääsi Helsingissä livenä kuulemaan, aukesi viimeisetkin lukot levyltä. Kaikki biisit, sekä eeppisemmät teokset että lyhemmät rallit (joita tosin ei hirveästi ole) toimivat levyllä todella hyvin ja muodostavat käsittämättömän upean kokonaisuuden. Vaikka AMOLAD:n jokainen kappale ansaitsee arvosanaksi vähintään 4/5 ja ne toimivat täten myös yksittäisinä irtobiiseinä, levy on mielestäni parhaimmillaan juuri kokonaisuutena yhteen putkeen soitettuna, sillä levyn tunnelma on todella upea, sopivan synkähkö. Jokainen kappale on tärkeä osa kokonaisuutta, biisimateriaali on erittäin tasaista eikä levyltä todellakaan löydy yhtään täytebiisiä.
Jos nyt jotain tästä tasavertaisesta joukosta pitää esiin nostaa, voisin mainita ainakin Brighter Than A Thousand Sunsin, The Longest Dayn ja Benjamin Breegin puhuttaessa levyn parhaista paloista. Mutta ihan hyvin olisin siis voinut nostaa esiin käytännössä minkä tahansa levyn biiseistä.
Tällä albumilla Bruce vetää mielestäni 2000-luvun parhaat laulusuorituksensa Maidenissa, Steven basso kolisee vanhaan malliin ja muukin bändi on erittäin kovassa tikissä. Eli kaikki toimii.
AMOLAD ei ole missään vaiheessa aiheuttanut kyllästymisen merkkejä albumikokonaisuutena eikä yksittäisten biisien muodossa, ja levyä jaksaa kuunnella edelleen sillä samalla innolla kuin loppuvuodesta 2006.
Albumin kuuleminen kokonaisuudessaan livenä oli myös hieno kokemus. Kuten jo sanoin, silloin levy aukesi viimeistäkin biisiä myöten, ja tuo livekokemus ehkä myös edesauttoi sitä, että se on noussut omaksi suosikikseni.

2.Seventh Son Of A Seventh Son
Klassikko, Maidenin 80-luvun loistokkuuden huipentuma. Biisivalikoiman kanssa aika lailla sama juttu kuin AMOLAD:n kohdalla, eli tasaista materiaalia eikä yksinkertaisesti yhtään heikkoa biisiä. AMOLAD vei voiton ehkä siksi, että vähän synkempi fiilis tosiaan iskee meikäläiseen erittäin hyvin ja kyseinen levy myös kestää kulutusta omalla kohdallani hieman Seventh Sonia paremmin. Ehkä AMOLAD:lla on myös hieman enemmän tunnearvoa, koska olen tosiaan sitä nuorempaa sukupolvea, jolle se oli ensimmäinen todella odotettu lätty. Jollain vanhemmilla konkareilla juttu voi kääntyä juuri toisinpäin ja bändin uusin jäädä kasarituotannon taakse siksi, että he taas ovat olleet mukana jo noina ''kultaisina vuosina''.
Mutta SSOASS on tosiaan mielestäni parasta vanhempaa Maidenia. Tunnelma on hieno toki tälläkin lätyllä alusta loppuun. Pidän todella paljon levyn aloituksesta, eli akustisesta osuudesta Moonchildin alussa, ja se on myös nerokkaasti laitettu levyn päätöskappaleen, Only The Good Die Young-raidan loppuun päättämään koko albumi.

3.Somewhere In Time
SIT kiilaa omassa rankingissani kolmannelle sijalle jääden vain hiukan AMOLAD:n ja SSOASS:n varjoon. Tuntuu aika ykstoikkoselta aloittaa jälleen sama hehkutus tasaiseta ja tasokkaasta biisimateriaalista, mutta näinhän se asia taas on tämänkin kiekon kohdalla. :D
Suosikki biisini on kuitenkin aina levyltä ollut Wasted Years ja tähän liittyy jälleen eräs tunnepuolen seikka. Se oli nimittäin se biisi, joka herätti kiinnostuksen Maidenia kohtaan.
Somewhere In Time on kaikin puolin energinen levy, jolla erityisesti parivaljakon Smith-Murray kitarointi tekee vaikutuksen. Hienoja riffejä ja sooloja, hyvinä esimerkkeinä Wasted Yearsin todella sähäkkä ja tarttuva riffi ja Stranger In A Strange Landin kaunis soolo.
Kappalemateriaali ei kuitenkaan ole ihan niin ylivertaista kuin kahdella edellä mainitulla levyllä. Heaven Can Wait ja De Ja Vu jäävät hieman muun levyn varjoon, vaikka korostan jälleen niidenkin olevan hyviä kappaleita, mutta ''se jokin'' niistä puuttuu, mikä riittää pudottamaan tämän levyn kahden edellä mainitun taakse.

Top 3 oli aika selvä. Loppujen järjestykseen laittaminen onkin sitten todella vaikeaa, mutta yritetään.

4.Powerslave
Olen tainnut tähän paikalle mainostaa melko useasti Piece Of Mindia, mutta kun tarkemmin ajatellaan, Powerslave on ehkä kokonaisuutena hitusen parempi levy.
Aluksi levy jakautui aika selkeästi neljään loistavaan biisiin (Aces High, 2 Minutes, Powerslave ja Rime) ja muutamaan keskitason ralliin (Flash Of The Blade, Duellists, Losfer Words ja Village). Ajan myötä nämä neljä hieman muun levyn varjoon jäänyttä kappaletta osoittautuivat kuitenkin hyviksi biiseiksi, joista jokainen ansaitsee paikkansa albumilla.
Vaikka tuo jaottelu pätee edelleen Powerslaven kohdalla, on näiden khden biisiryhmän välinen kuilu kuitenkin ajan myötä kaventunut huomattavasti.

5.Fear Of The Dark
Tämän levyn dissausta en ymmärrä, en sitten ollenkaan. On aina kuulunut mun Maidenin top 5:teen ja tarkemmin ajateltuna pomppaa Piece of Mindin edelle. Toki levyn helmet, Be Quick Or Be Dead, Afraid To Shoot Strangers, Waisting Love, Judas Be My Guide ja FOTD jättävät muut biisit hieman varjoonsa, muttei levyltä yhtään täytebiisiäkään löydy.
Ja taas plussaa tuo levyn upea tunnelma, joka ei varsinaisesti laske missään vaiheessa.

6.Piece Of Mind
Hyvä levy, mutta tuli joskus kuunneltua vähän liikaa mikä aiheutti lievän puhkikulutuksen. Levyn paras kappale on mielestäni Still Life, joka on Maidenin aliarvostetuin biisi. Muu kappalemateriaali on myös loistavaa, mutta sekaan mahtuu myös kaksi heikompaa raitaa, Sun And Steel ja Quest For Fire. Aluksi nekin toimivat muun levyn mukana ihan hyvin, mutta erottuvat loppujen lopuksi levyn selkeästi heikoinpana parivaljakkona.

7.The X-Factor
Parasta mitä Maidenissa on tehty ilman Brucea. Synkkää, surullista ja ahdistunutta, huomaa kyllä, miten Harrisin elämässä vaikeudet kasaantuivat näille ajoille. Äijä sai siitä kuitenkin helvetin hyvän levyn muiden bändiläisten kanssa aikaan. Harva levy onnistuu koskettamaan tällä tavalla. Blazen ääni sopii tälläiselle levylle loistavasti.
Parhaat biisit Sign Of The Cross, Lord Of The Flies ja Fortunes Of War, heikoimmat 2 A.M. ja The Unbeliever.

8.Iron Maiden
Hyvä debyytti, täynnä energiaa ja nuoruuden intoa. Aika tasainen kokonaisuus, parhaaksi nousee kuitenkin The Phantom Of The Opera.

9.The Number Of The Beast
Klassikko, mutta aika puhkikulunut. Levyn kohokohta on kaikkien aikojen kovin biisi, Hallowed Be Thy Name, heikoimmat Invanders, Gangland ja The Prisoner.

10.Dance Of Death
Muu levyn materiaali on tasaisen hyvää, mutta levy sisältää myös pari Maidenin heikointa biisiä, New Frontierin ja Gates Of Tomorrow'n.

11.Brave New World
Sama juttu kuin DOD:lla, muuten tasaisen hyvä albumi mutta kokonaisuutta huonontavat The Fallen Angel ja The Nomad.

12.No Prayer For The Dying
Heikoin Brucen kanssa tehty levy, vaikkei toki huono tämäkään ole. Levyltä ei löydy yhtään tajunnan räjäyttävää biisiä, muttei yhtään varsinaisesti huonoakaan. Eli ihan ok, se vaan ei Maidenin asteikolla oltaessa riitä nostamaan levyä listalla ylemmäs.

13.Virtual XI
Jää No Prayerin taakse parista syystä. Vaiika levyltä löytyykin muutama todella kova biisi, The Clansman, Futureal ja Como Estais Amigo, muu kappalemateriaali jää hieman jälkeen edellä mainitun levyn tasosta ja vaikka Blaze onkin ihan hyvä vokalisti, Bruce vie kuitenkin tällä puolella pisteet kotiin.

14.Killers
Tämä taas oli vaikean keskivaiheen jälkeen helppo valinta bändin huonoimmaksi.
Levyltä löytyy hyviä biisejä, Wrathchild, Murders In The Rue Morgue, Another Life, Killers, Prodigal Son ja bändin paras instrumentaali Ides Of March, mutta muu levyn materiaali onkin sitten bändin heikointa osastoa.


Todella vaikeahan näitä oli tarkkaan järjestykseen pistää. Yksikään levy nyt kun ei kuitenkaan ole huono, kärkipää saa arvosanaksi 5/5 ja viimeiseksi jäänyt Killerskin 3/5, joten todella tasaisesta kaartista on kysymys.
Give me Ed...'Til I'm dead
puolisukeltaja
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1136
Joined: Sat Apr 01, 2006 22:58
Location: Tampere / LPR

Post by puolisukeltaja »

_maiden_ wrote:Levyn paras kappale on mielestäni Still Life, joka on Maidenin aliarvostetuin biisi.
To Tame A Land tohon tilalle, niin ollaan jo oikeilla jäljillä. ;) Eipä siinä, Still Lifehän on myös loistava kappale, mutta tuntuu kyllä fanien keskuudessa nauttivan aika reilua arvostusta. Bändin taholtahan myös kyseinen biisi on aika aliarvostettu, vaikka soitettiinkin Seventh Sonin rundilla.

Jospa miekin jotain listaa nopeasti väsäisin, eli Maidenin albumit parhausjärjestyksessä:

1. Somewhere In Time

Yhtä melodioiden juhlaa. Ei yhtään heikkoa biisiä (kyllä, myös HCW on minun mittapuullani 4/5 ellei 4,5/5 ansaitseva kappale), Nicko on tällä levyllä (Seventh Sonin lisäksi) parhaimmillaan, ja ahh mitkä soundit. Kevyet toki, mutta sopii levyn futuristiseen maailmaan täydellisesti. Tältä levyltä löytyy myös kaikista levyistä paras bassosoundi, kolisoo kivasti!

2. Seventh Son Of A Seventh Son

Hieno levytys, tältä löytyy kuitenkin yhden heikkokin tekele kaiken parhauden keskeltä. (Can I Play With Madness) Ilman sitä levy nousisi biisimateriaalin puolesta täysin samalle tasolle SIT:n kanssa. Sisältää myös ehkä Maidenin parhaan kappaleen ikinä, eli se Seitsemäs Poika -nimikkobiisi.

3. A Matter of Life And Death

Kärsinyt pientä inflaatiota, ja ehkä jo kulunutkin vähän. Vähän tasapaksu biisimateriaali, kaikki on hyvää, mutta mitään ylihienoa loistavuutta a'la To Tame A Ladn, Seventh Son, Sign Of The Cross, koko SIT-levy jne. ei löydy. Plussaa raskaista soundeista.

4. Piece Of Mind

Miulle eka Maiden-levy Beastin ja RIR-DVD:n ohella, Where Eagles Dare, Die With Your Boots On ja The Trooper iski silloin aikoinaan eniten, ja levyn loppupuoli jäi aika pahasti varjoon. Nythän on niin, että parhaiksi kappaleiksi ovat nousseet To Tame A Ladn, Still Life ja Revelations, niiden takana Flight Of Icarus ja Where Eagles Dare joita seuraavat Boots ja Trooper. Heikoimmaksi lenkeiksi jäävät Quest For Fire ja Sun And Steel. Oikeastaan ainoa levy, jonka biisimateriaalista pystyn muodostamaan tällaiset selkeät ryhmitykset.

5. No Prayer For The Dying

Hieno levy. Biisimateriaali jälleen tasapaksua (Suurimmiksi helmiksi nousevat nimibiisi ja Public Enema), mutta nyt löytyy sitä asennetta. Rosoiset soundit toimii miulle. Hieno levy, joskaa ei aivan yllä viiden tai neljän ja puolen tähden arvosteluun, toisin kuin edellä mainitut.

6. The X Factor (Sisältää pelkkiä helmiä ja täysiä täytebiisejä, todella epätasaista. Pari biisiä pätkimällä tämä olis 5/5)
7. Powerslave (Liian isot erot taas biisimateriaalissa + Rime hieman ylipitkä ja puuduttava, lähinnä se toistava alku)
8. The Number of the Beast (Hyvää matskua, mutta kulunut)
9. Dance of Death (jälleen liikaa täytettä, ilman Frontieria, Gatesia, Liesia ja Dreamsia tämä olis loistava)
10. Brave New World (Ylipitkiä biisejä)
11. Fear Of The Dark (Taas liikaa täytettä. Maidenin perisynti)
12. Iron Maiden (Vähän heikko biisimateriaali, kuitenkin muutama aivan helmi kappale)

Virtual XI:tä ja Killersiä ei listalta löydy, sillä ensimmäistä en ole innostunut kuuntelemaan tarpeeksi ja jälkimmäistä en omista.

edit/ typoja pois
Last edited by puolisukeltaja on Tue Feb 12, 2008 18:33, edited 1 time in total.
_maiden_
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1165
Joined: Thu Nov 16, 2006 15:50
Location: Vaasa

Post by _maiden_ »

puolisukeltaja wrote:Bändin taholtahan myös kyseinen biisi on aika aliarvostettu, vaikka toitettiinkin Seventh Sonin rundilla.
Jep, siltä kantilta ton kommentin heitinkin, sori lievä epäselvyys.
Harmi, ettei Still Lifea olla enempää livenä soitettu, sillä kappale on ollut aina yksi suosikeistani Maidenilta ja myös noiden Seventh Tourilta kuulemieni vetojen perusteella on myös ihan toimiva livebiisi.
Give me Ed...'Til I'm dead
maidenpoker
Lentäjä-Ässä
Lentäjä-Ässä
Posts: 1279
Joined: Tue May 01, 2007 16:07
Location: Kerava

Post by maidenpoker »

No nyt kun Maidenin tuotanto on jo pidemmän aikaa ehtinyt hyllyssä olemaan niin tehdään vähän uudistunut lista tosta edellisestä vastauksesta.

1.Seventh Son Of A Seventh Son

Aivan täydellinen kokonaisuus ei yhtään täytebiisiä. Hienoja helmiä kuten Moonchild,TETMD,SSOASS ja The Clairvoyant. Myös levyn soundit ovat todella hyvät ja syntikoita on käytetty oikin juuri sopivissa kohdissa. Ja tietenkin eeppinen nimibiisi nostaa vielä tämän levyn arvoa.

2.Somewhere In Time

Täydellinen levy melodioiden oslata, todella hienoja sävellyksiä, jotka kuitenkin minusta aukeavat melko helposti. Syntikat toimivat tälläkin levyllä erittäin hyvin. Alexander The Great on yksi kaikkien aikojen parhaista Maiden-biisestä yhdessä Deja-Wun ja nimikkoraidan kanssa. Ei kuitenkaan yllä ihan Seventh Sonin tasolle.

3.Piece Of Mind

Todella kova levy jossa parhaimmat biisit ovat erittäin kovia. Where Eagles Dare on yksi Maidenin kovimmista avausvedoista, täysi ryminä heti päälle! Revelations toimii aina hienosti ja lisäksi biisissä on hieno tunnelma. Flight Of Icarus taas on todella hyvä sinkkubiisi. Ja kun levy jatkuu timantikovilla Die With Your Boots Onilla, The Trooperilla ja Still Lifellä on kyllä levyn 6 ekaa biisiä hienoin kokonaisuus Maidenin tuotannossa. Quest For Fire on turha täytebiisi mutta Sun And Steel toimii sitten ihan hyvin. Ja vielä loppuuun todellinen mestariteost eli To Tame A Land.

4.A Matter Of Life And Death

Hienot soundit omaava levy on tääsä kyseessä lähes ainoa Maidenin levy jossa kaikki soittimet kuuluisivat näin hyvin ja vielä aivan loistavassa harmoniassa. Myös sävellykset ovat täyttä rautaa ja varsinkin kitaramelodiat ovat korvia hivelevää kuunneltavaa.

5. Powerslave

Levyn parhaat biisit ovat aivan täydellistä kamaa mutta sitten tältä lätyltä löytyy pari hieman keskinkertaista vetoa eli The Duellists ja Back In The Village. Myös Losfer Words alkaa hieman puuduttamaan. Mutta onneksi levyn kruunaa Rime Of The Ancient Mariner, joka kyllä tuntuu joka kerta todella hienolta melodiakoukkujensa ansiosta.

6.The X-Factor


Hieman epätasainen mutta toisaalta hienot synkät tunnelmat omaava levy, joka ei kuitenkaan parin melko laahaavan biisin takia nouse kärkiviisikkoon. Levyn kolme ekaa biisiä ovat todella kovaa kamaa ja Fortunes Of War ja Look For The Truth menevät vielä ihan hyvin. Myös The Aftermath toimii synkkinä aikoina. Levyn kaksi viimeistä raitaa eivät ole vieläkään auenneet mulle joten ne tiputtvat tätä levyä hieman alaspäin.

7.No Prayer For The Dying

Brucen vokalisointi ei tällä levyllä toimi kovin hyvin ja biisimateriaalikin on hieman tasapaksua. Joukosta erottuvat lähinnä nimiraita ja Run Silent Run Deep. Levyn yksinkertainen ilmaisu toimmi melko hyvin joskin hieman enemmän koukkuja levylle niin ehkä kuulostaisi hieman paremmalta.

8.The Number Of the Beast

Ihan kivaa kuulla bändi räväkkänä ja alkuvoimasena ja viel Brucen laulaman ja se onkin tämän levyn selkeä valttikortti ja tietenkin ikivihreät Run To the Hills,TNOTB ja Hallowed toimivat todella hyvin. Mutta avausraita ja Gangland ovat niin huonoja tekeleitä, että ne tiputtavat tämän klassikon näinkin alas :( .

9.Virtual XI

Osittain todella hyvä levy mutta silti jokin tästä puuttuu ja tunnelma on Blazen äänelle hieman liian iloinen. Futureal on yksi Maidenin parhaista avaajista ja The Clansman on oikea mestariteos. Mutta levyn huonoimmat Angel And The Gamblerin johdolla pitävät tämän levyn melko usein kaukana soittimesta.

10.Iron Maiden

Hyvä biisimateriaali mutta soundit ovat aivan liian ohuet eikä Paulin ääni oikein miellytä.

11.Dance Of Death

Osa biiseistä on todella hyviä kuten nimiraita, jonak tunnelmat tempaavat todellakin mukaansa ja melodiakunkku Montsegur. Myös levyn keskinkertaiset biisit toimivat hyvin taustamökänä mutta Age Of Innocence ja Wildest Dreams ovat musta melko kehnoja kappaleita.

12.Killers

Selvästi paremmat soundit kuin debytillä mutta liian epätasainen biisimateriaali. Murders In The Rue Morgue vie levyn parhaan biisin paikan uhdessä Killerssin kanssa ja Wratchilkin toimii hyvin livenä mutta levyllä ehkä hieman vaisu. Liian pitkä levy musta, parhaat biisit tiivistettynä olisi tämäkin toiminut paljon paremmin.

13.Fear Of the Dark

levyn avauskolmikko kolahtaa todella hyvin mutta keskiosa on Chilhood's Endiä lukuunottamtta aivan turhaa täytebiisien viidakkoa. Levyn lopettava nimibiisi on tietenkin todellinen klassikko mutta levy on kokonaisuutena musta erittäin huono.

14.Brave New World

Tämä vie nyt tällä listalla jumbopaikan ylipitkien biisien ja huonojen soundien johdosta. Yleensä kun tämän levyn biisien pariin eksyn, tapahtuu se Rock In Rio dvdn muodossa.
Last edited by maidenpoker on Mon Feb 18, 2008 17:04, edited 1 time in total.
Yrms_
Kapteeni Saigonissa
Kapteeni Saigonissa
Posts: 1347
Joined: Wed Mar 02, 2005 17:57
Location: In Espoo Form

Post by Yrms_ »

maidenpoker wrote:4.A Matter Of Life And Death

Hienot soundit omaava levy...
14.Brave New World

Tämä vie nyt tällä listalla jumbopaikan...huonojen soundien johdosta.
Erikoista, BNW:n soundithan on ehkä parhaat mitä Maidenin levyille on koskaan purkitettu, kun kehut AMOLAD:n soundeja niin luulisi että diggaisit vielä enemmän BNW-soundista, joka on mielestäni ainakin paljon selkeämpi ja tiukempi. No samapa tämä :)
Half Lives... Eat But Never Kill
Penjami Breeg
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 399
Joined: Sun Dec 10, 2006 0:06
Location: Espoo

Post by Penjami Breeg »

1. The Number of the Beast
1. Dance of Death
Näistä kahdesta on mahdotonta valita parempaa. DODilla on vain hyviä ja loistavia kappaleita, nerokkaita sävellyksiä, harmonisia sooloja ja syvää tunnelmaa. Levy onkin SITin kanssa Maidenin ainoa täysin pohjamudaton levy. 666llä on pari kompastukiveä, Run to the hills ja Total eclipse (TE:hän ei ollut levyllä alunperin, joten sen voisi jopa jättää laskuista jos siltä tuntuu) mutta levyn muu materiaali on varsinkin suurella tunnearvolla varustettuna pelkästään loistavaa. Liioittelematta voin väittää antavani muutamille 666n biiseille 6/5 tähteä. Perinteinen agressiivinen Maiden soundi on minulle todella mieluisa...

3. Iron Maiden
...ja tämä levyhän on sen ruumiillistuma. 666llä soundi vain vietiin vähän täyteläisemmälle tasolle. Näistä kahdesta äänimaailmasta en osaa valita parempaa, mutta ratkaiseva tekijä onkin se biisi materiaali. Joka on siis todella hyvää, mutta minkäs teet kun 666 paahtaa vain niin kovaa ohi. Kokonaisuuden heikkous on levyn nimibiisi (jos sitä siksi voi nimittää), kaikki muu on jälleen täydellistä.
Slam that bass, Steve, slam that bass.

4. Virtual XI
Vähän elektroonisemman kuuloiset kitarat ovat monille varmasti pettymys mutta minulle ne kelpaavat oikein hyvin, välillä jopa paremmin kuin perinteinen särö-hevi-ääni. Vieläkin liikutaan täydellisyyden tuntumassa. Heikkoja hetkiä on uskomattoman vähän, lähinnä vain Don't look to the eyes of a strangersin loppupuolella (ja en siis todellakaan tarkoita niitä kitarointeja) ja Lightning strikes twicen kertosäkeessä, Blaze kuullostaa siinä roboottiselta. Ymmärrä että moni pitää tätä Maidenin pohjanoteerauksina, levyhän on juuri sellainen musiikillinen vihankerääjä kaikin puolin. Minä kuitenkin satun pitämään niistä puolista joita monet inhoavat.

5. 7th Son of a 7th Son
Nyt vähän tiputaan siitä tasosta "täydellinen" tasoon "loistava". Tästä levystä ei minulla ole oikein mitään sanottavaa: hyviä biisejä, ei juuri yhtään heikkouksia, toisin kuin monille, minulle Madness toimii oikein hyvin.

6. Piece of Mind
No tämä aukesi minulle vasta eilen. Jos Quest for fire jätettäisiin pois olisi kyseessä hyvin lyhyt mutta loistavuutta hipova kokonaisuus. Siinä kappaleessa mättää vain se puuduttavuus jota laulu osuudet vain korostavat. Sun&Steel taistelee puuduttavuutta vastaan kovasti mutta kyllä tämäkin tippuu sinne, no jos ei nyt "pohjamuta", niin ainakin "pystyt parempaan" osastoon. Levyn saundi maailma ei ole lähelläkään 666ä, mutta lasken tämän Maidenin parhaimmistoon äänimaailman puolesta.

7. Somewhere in Time
Kuten ylempänä sanoin, tällä kevyllä ei ole yhtään pohja sakkaa. Isona miinuksena toimii turha paahtamisen meininki (esim. Sea of Madness) ja puuduttava synien käyttö. Minulla ei ole mitään synia vastaan, hevi on hevi oli siinä synia tai ei, mutta tällä levyllä ne ovat vakio soitin, joka ei Maideniin käy imo. Tottakai synat tuovat sen futuristisen tunnelman jota useimmat kappaleet kaipaavat, mutta kun ei niin ei. Eivät ne urut onneksi mitään varsinaisesti pilaa, pistääpähän vain puuduttamaan.

8. A Matter of Life and Death
Ilmestymisestään tämän levyn osakkeet ovat kovin laskeneet. Mutta rummutus on loistavaa, bruce laulaa todella kivasti ja sävellykset ovat mielikuvituksellisia ja raikkaita. Poikkeuksena viimeiseen Out of the shadows joka kumma kyllä kuullostaa Maideniltä, mutta jo kertsin laulumelodian puolesta aika väsyttävää. On todella mukava havaita että Maiden tekee vielä tänäänkin näin hienoa materiaalia. Toivottavasti seuraava levy jatkaa samaa rataa, vaika ajatus kuullostaa aika mahdottomalta. Kokoajan piru riivaa takaraivossa ja sanoo "vanhusten luovuus hupenee ja kaksi oikein kovaa levyä olivat viimeist voimavarat". Tavallaan pelkään seuraavan levyn ilmestymistä, koska silloin alkaa taas media piikittämään: "koska lopetatte, olika tämä vika levy, tuleeko nyt jäähyväis rundi". Hrrr, en halua tietää. :(

9. Powerslave
Mitäs tässä, klassista materiaalia. Vaikka kulta-ajaksi kutsuvat, ei tämä ole minun kirjoissani mikään "se kaikkein kultaisin", ne ovat listattuina ylempänä. Mahtavia kappaleita, mutta jälleen soundimaailma pitää nostaa esille. Se on huonompaa kuin POMilla, enkä läheskään aina tykkää Brucen laulannasta. Välillä se vain ei minun korvaani kuullosta hyvältä, oli se sitten kuinka legendaarista hyvänsä. Loistavia hetkiä tosin on, ja suurin osa ajasta sitä onkin. Ei niin miellyttävät soundit ja pari heikkompaa kappaletta sysäävät tämän levyn näinkin pohjalle.

10. Fear of the Dark
Olemme asteikolla "hyvä" nytten. Bruce kuullostaa erilaiseta, mutta hyvältä. Oikein hyvältä. Kitaroista tykkään, sävellyksistä tykkään suureksi osaksi ja on tällä kevyllä monta loistavaa sooloakin.

11. Killers
Vähän niinikuin Iron Maiden mutta silti niin kaukana siitä. Sanon vain että se mikä Iron Maiden levyllä tehtiin niin hyvin tehtiin Killersillä askelta huonommin ja tylsemmin.

12.Brave New World
Biisi materiaali on vähän kummallista. Toisaalta levy on täynnä loistavia biisejä, toisaalta ne ovat ylipitkiä, turhan kokeellisia, rasittavia ja värittömiä. Täydellisenä esimerkkinä toimii Dream of Mirrors, mutta on niitä koko levy täynnä. Kummallinen levy ei voi muuta sanoa, ristiriitaisia ajatuksia saa aikaan.

13. No prayer for the Dying
14. The X-Factor
Nämä kaksi ovat lähes tasoissa, mutta No Prayerille menee voitto munakkaampien soundian johdosta. Muuten levyillä on aika sama määrä sekä hienoja että heikkoja biisejä. Täysin sysipaskaa levyä Maiden ei ole tehnytkään. Näillä on molemmilla hohdokkaat hetkensä enkä voi tituleerata kumpaakaan huonommaksi kuin "hyvä". Sysipaskaa biisiäkin saa ihan etsiä, Quest for fire taitaa olla aika lähellä.
We'd go where no man has gone before. And stay twice as long.
Jeeves
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2170
Joined: Tue Nov 08, 2005 21:56
Location: Helsinki

Post by Jeeves »

Penjami Breeg wrote:1. The Number of the Beast

Perinteinen agressiivinen Maiden soundi on minulle todella mieluisa...

666llä soundi vain vietiin vähän täyteläisemmälle tasolle
Ollaankohan me kuunneltu samaa levyä? Kun mun mielestä Beastilla on juurikin kaikkea muuta kuin agressiiviset ja täyteläiset saundit. Lähinnä tunkkainen ja ponneton tulee mieleen kun tuota lättyä kuuntelee.

Itse aiheeseen, niin Somewhere In Time on kovinta. Parhaat biisit, parhaat saundit, parhaat soolot ja paras tunnelma. Ja sisältää Maidenin kovimman rykäisyn Alexander The Greatin.
Bombo
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 323
Joined: Sat Mar 01, 2008 22:05
Location: Lempäälä

Post by Bombo »

Laitan nyt vaan top5 listan, laiska kun olen.
Elikkä:
1.Powerslawe, loistava levy loistavilla biiseillä.
Jotenkin vain iski heti kun olin kuunnellut levyn ensimmäisen keran läpi.
Varsinkin Aces High, 2 Minutes To Midnight, Powerslave, The Rime Of An Acient Mariner.
Ylimmäksi nostaisin Aces High:n Loistavat riffit. Powerslavessa Hieno väliriffi ennen sooloa.

2.The Number Of The Beast, Hyvä levy josta tykkään loistavien biisejen takia.
Kuten Esim. Prisioner ja Hallowed Be Thy Name. Kun Kuulin Prisionerin ensimmäistä kertaa jäi soimaan päähän ketosäe: "Not a Prisioner, i'm Free man." Pariksi viikoksi.
Ja Hallowed Be Thy Name hyvä alku riffi oli melkein parasta maidenia mitä olen kuullut.
Ja sitten kun Bruce tulee mukaan, olin myyty.


3.Pice Of Mind, Hyvä Levy, oli toinen levy jonka ostin maidenilta, sitä sitten kuuntelin pari viikkoa ja luin kansi vihkoa aina biisien aikana.
Esille täytyy nostaa Revelations joka on loistava biisi jossa hyvä riffi ja hyvä soolo.
4. Seventh Son Of A Seventh Son, Tasaisen hyvä Albumi.
Kaikki Biisit hyviä. Eräs tuttava joka tääläkin foorumilla on sanoi: "Mitä enemmän kuuntelee Seventh Son Of A Seventh Sonia sitä paremalta se kuulostaa, Se on totta. Aluksi en biisistä tykännyt mutta nyt biisi on yksi parhaista levyn biiseistä.

5.Iron Maiden, Ensimmäinen mutta hyvä Albumi.
Levystä ei ole mitää pahaa sanottavaa Kaikki biisit loistavia mutta kun Phantom Of Operan ensimmästä kertaa kuulin Nousi suoraan Maidenin parhaitten biisien Top10 listalle.
Last edited by Bombo on Wed May 07, 2008 16:34, edited 1 time in total.
Icarus666
Kisälli
Kisälli
Posts: 559
Joined: Fri Mar 17, 2006 3:13
Location: Hämeenlinna

Post by Icarus666 »

^Tällaisista viesteistä saattaa kyllä tulla sanomista.. Kannattaa oikeasti panostaa vähän noihin perusteluihin edes...
In Finland we have this thing called: REILU MEININKI!
Chuck Norris approved!
Post Reply