ICED EARTH

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Tulihan puskista tämä uutinen. :shock: Hieman paska nakki Owensille, mutta ei voi mitään, kun vieläkin parempi mies on tulossa takaisin.
ozz3
Viimeinen voitelija
Viimeinen voitelija
Posts: 1959
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:27
Location: Espoo Rock City

Post by ozz3 »

Noniin. Tänne sitten vaan keikalle ja vähän äkkiä. Itse en ole juuri edes Ripperin aikaista IE:tä kuunnellut, mutta hieman sääliksi alkaa käydä herraa. Ei tahdo ottaa ura sitten tuulta alleen millään, mies tuntuu keräävän sellaista "ikuisen vaihtomiehen" mainetta. Lahjoja kyllä olisi, ei siinä mitään. Ehkä Beyond Fear pian nostaa päätään?
|Faith No More|Candlemass|
|Tuska Open Air|Korn|
|Ilosaarirock|Kraftwerk||
|Muse|
UnBrain
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 315
Joined: Fri Jul 15, 2005 16:39
Location: Oulu

Post by UnBrain »

Huhhuh mikä uutinen! :shock:

Jonkun verran olen Owensin aikaista tavaraa kuunnellut ja iha hyvä laulaja, ei siinä mitään, mutta kun verrataan johonki Barlowin tapaiseen niin.. Leijonanharja vain miehelle takaisin niin hyvä tulee. :D

np. Iced Earth - Prophecy :twisted: !
*pulkkinen*
Kisälli
Kisälli
Posts: 586
Joined: Tue Jun 28, 2005 20:22
Location: Mäntyharju

Post by *pulkkinen* »

:shock:
Kattelin että Iced Earth topikissa tapahtuu jotain ja arvelin että bändi olisi Suomeen tulossa mutta mitä viellä!
Voi saakeli, ei oo kyllä todellista, ei nyt pysty kyllä tajuamaan, Barlow taas puikoissa MAHTAVAA!

Ehkä ripperille hiukan paska nakki mutta nyt ei pysty harmittelemaan mitään!
Chaasrainer
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 148
Joined: Mon Oct 01, 2007 15:46
Location: Helsinki

Post by Chaasrainer »

VOI _ _ VITTU *huutomerkkiarmeija*

Siis oikeasti, ei saatana. Paras uutinen vähään aikaan, katos kyllä vitutus tuon myötä hyvin nopeesti. Just eilen viimeksi Helloweenin keikan jälkeen yöbussissa Dante's Infernossa kelailin että miten hienoa olis nähdä IE Barlow:n kanssa edes joskus. Nyt siihen on vitun mahollisuus, ei helvetti mitkä fiilikset!

Uusimman levyn ollessa lievä pettymys mulle, odottelen seuraavaa levyä enemmän kuin innolla. Nyt kun Barlow on taas messissä, sitä tosiaan jaksaa odotella ihan eri lailla. Ei Owens siis mielestäni huono ole, ei lainkaan, mutta häviää vertailussa Barlowille selkeästi. Oli turhan isot saappaat täytettävänä Owensilla, ei mahda mitään, se on fakta. Barlowhan kuitenkin on mulle(kin) se hevilaulaja, ai helvetti.

Pakko laittaa IE:n 90-luvun levyt soimaan ihan järjestyksessä.

np: Iced Earth - Burnt Offerings
Eddie^
Bändäri
Bändäri
Posts: 215
Joined: Fri Mar 18, 2005 18:07
Location: Hämeenlinna

Post by Eddie^ »

Noniin kerrassaan loistava uutinen! Tämän kunniaksi pitää pyöräyttää Alive in athens. Iced Earth Tuskaan :wink:
Ircis archenemi niinq
Penjami Breeg
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 399
Joined: Sun Dec 10, 2006 0:06
Location: Espoo

Post by Penjami Breeg »

Jassoo
Juuri eilen huomasin kuinka loistavaa laulua löytyy Glorious Burden levyltä. Toivottavasti Owens jatkaa jossakin koska olisi sääli jos musiikin teko loppuisi tähän.
Barlow on ilman muuta ainutlaatuinen ja munakas laulaja mutta en mitään sen syvempää miestä kohtaan tunne. Iced Earth on minulle Iced Earth yhtälailla Owensilla kuin Barlowllakin. Saas nähdä miten käy, kyllä Barlow vielä laulaa osaa jos kerran valittiin Owensin yli (joka on nyt noussut korkealle lempi vokalistit-listallani).

Vähän kyllä jännittää. Sympatiani ovat Owensin puolella jos Barlow on yhtä hyvä tai heikompi. "IE:n todellinen vokalisti"- pisteitä ei minulta heru.
Don't get me wrong, loistava laulaja ainakin enne ja miksei nytkin.

Survival of the Fittest
We'd go where no man has gone before. And stay twice as long.
Asamael
Hiippari
Hiippari
Posts: 1500
Joined: Tue Nov 09, 2004 19:23
Location: Herwood Forest, Mansester
Contact:

Post by Asamael »

Mitähän tähän sanoisi. Ripper ja Barlow ovat niin omanlaisia, mutta kuitenkin tasavahvoja vokalisteja... Ei oikeastaan hetkauta suuntaan toiseen. :?
Jukka
The Heart Collector
The Heart Collector
Posts: 4884
Joined: Thu Aug 26, 2004 17:38
Location: 40100
Contact:

Post by Jukka »

Ei pässimpi uutinen. Vaikka Ripper klaarasikin varsinkin Framing Armageddonin komeasti, niin kieltämättä aika selvä Blaze -> Bruce -asetelma tästä tulee mieleen. Vähiin käyvät Ripperillä bändit, joissa saisi kunnon biisejä äänensä alle.
"The nightmare corpse-city of R'lyeh was built in measureless eons behind history by the vast, loathsome shapes that seeped down from the dark stars. There lay great Cthulhu and his hordes, hidden in green slimy vaults."

Dark Days Ahead
DDA@Facebook
overkill
Bändäri
Bändäri
Posts: 219
Joined: Sat Oct 29, 2005 20:14

Post by overkill »

Huh, kyllä täälläkin pudottiin tuolilta kun tuon uutisen näki.

Matt Barlow on aina ollut mulle se kovempi IE-vokalisti, mutta silti täytyy sanoa että vähän on hämmentynyt olo. Omasta mielestä kun juuri Framing Armageddonilla on Ripperin parhaat suoritukset ikinä missään bändissä. Myös se ihmetyttää, kuinka suuri hajonta näiden kahden Something Wicked albumin välille syntyy kun eri laulajat molemmilla. Schafferkin kun on muistaakseni korostanut levyjen yhtenäisyyttä. Siinä mielessä olisin siis halunnut kuulla Ripperin seuraavallakin levyllä.

Mutta onhan tämä vaan helvetin hieno uutinen. Nyt viimeistään on bändi päästävä livenä näkemään vaikka henki menis.
Relic
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1179
Joined: Tue Mar 07, 2006 20:18
Location: Helsinki

Post by Relic »

Ripper lauloi Barlowlle sävelletyn levyn, The Glorious Burdenin, ja nyt Matt tekee vastapalveluksen. Varmasti on taas lupa odottaa laadukasta jälkeä. Mielenkiinnolla itseasiassa odottelen tulevia keikkoja, toivottavasti soittavat Gettysburg -trilogian, varsinkin kun DVD:n aikovat kerran kuvata :twisted:.
journeyman
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 387
Joined: Sat Feb 28, 2004 19:18
Location: Joensuu

Post by journeyman »

Nyt tiiän miltä tuntu faneista kun Dickinson palas takasin neitoon.
IHAN SAATANAN HIENOA :finger:
"Murder", he screamed "Oh why?"
but that's a lie
You killed me first, so now die
Iron Constable
Crusader
Crusader
Posts: 7990
Joined: Tue Jan 06, 2004 15:13
Location: Bay Area, Southern Finland

Post by Iron Constable »

No good. Just kun rupes homma pelittämään Owensin kanssa. Barlown ja Schafferin egot kolahtaa ihan kohta taas vastakkain ja Iced Earth on ilman laulajaa. No, sen verta pieni bändi, että ei suuressa mittakaavassa maailmaa heilauta. Sen verta "suuri" kuitenkin heavygenressä, että aina saa raavittua jostain keulilleen uuden hemmon, kun pursi seuraavan kerran keikahtaa.

Owens on sen verran kovan luokan vokalisti, että vertaukset Blaze<>Bruce ovat ihan helvetin outoja. No, toivon, että mies löytää alleen jonkun pumpun, joka hyödyntää äänivaroja Framing Armageddonin tyyliin. Barlow on ihan hyvä laulaja, mutta sydän on kyllä jossain toisaalla, enkä jaksa uskoa mihinkään pitkäaikaiseen pestiin.

We'll see, Iced Earth on molempi hyvä, ihan sama kuka keulilla. Enempi kiinnostaa tällä hetkellä, mistä Ripper löytyy seuraavaksi.

Ten Thousand Strong vaan Ripperin suuntaan ja Schafferille nyrkki perseeseen.
Last edited by Iron Constable on Thu Dec 13, 2007 22:37, edited 1 time in total.
Nykyään melkein kaikki on jännää.
Jussi K
GammaWeen
GammaWeen
Posts: 8858
Joined: Mon Oct 17, 2005 18:32
Location: Oulu

Post by Jussi K »

^ Vähän samat mietteet, varmasti kelvollista matskua tulossa (vaikka kuinkas kukaan ei tunnu muistavan, miten ed. kerran homma päättyi Matthewin kanssa aiempaa tuotantoaan väsyneemmin), mutta kun itse pidin kovasti TGB:sta & FA:sta. Vähintä mitä voisi tehdä, olisi ollut julkaista se Revelation Abomination nyt vaan helmikuussa. Mutta onhan siinä jo labelkin napit vastakkain myyntiä suuressa mittakaavassa vähentävän "levyn laulava jannu ei muuten oo enää bändissä" -tosiasian kanssa, sama ongelma sitten kiertueen myötä. Nyt mahtaa mennä symbioosi näillä osilla vain plörinäksi.
Sent from my Panzerkampfwagen Tiger using Enigma
Relic
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1179
Joined: Tue Mar 07, 2006 20:18
Location: Helsinki

Post by Relic »

Sitähän ei vielä tiedetä saiko Ripper kenkää vai lähtikö itse kävelemään, vähän kypsältähän mies on haastatteluissa vaikuttanut. Iced Earth on Schafferin hiekkalaatikko ja hänen pillinsä mukaan hypitään.

Parisen viikkoa sittenhän oli jo juttua että Ripper on liittymässä takaisin Winter's Baneen. Kyseisessä yhtyeessä päässee varmasti esittelemään säveltäjän kykyjään mielinmäärin.
Akiman
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2243
Joined: Wed Apr 07, 2004 8:04
Location: 00100
Contact:

Post by Akiman »

Sitähän ei kannata olettaa, että koko kakkososa äänitettäisiin kokonaan uudelleen ja Owensin lauluosuudetkin saisivat näin ollen vesilintua. Levyhän oli tarkoitus äänittää loppuun nyt joulu-tammikuussa, eli Owensinkaan lauluraitoja ei ollut vielä edes olemassa ja vaikka tietyt suunnitelmat olivatkin siellä, ei sentään koko albumia pistetä millään tavalla uusiksi. Ei tämä nyt tätä kitkerää tilannetta hirveästi muovaa, mutta on silläkin hieman vaikutusta.

Itse kun tätä kahden osan välistä eroavaisuutta nyt pohdin, niin pidän jopa tätä kahden eri laulajan säätöä melko kiehtovana vaihtoehtona. Ei siinä mitään, tupla-albumi tuttuun tyyliin olisi tottakai mainiota, mutta jollain tavalla kaksi erilaista osaa kahdella eri laulajalla tuntuu myös mitä hienoimmalta vaihtoehdolta siltä kannalta, jos levyjä kuuntelee oikeasti kokonaisuutena. Eihän tämä vaihtoehto tietenkään kaikkia miellytä, mutta kun itse pidän Barlowia timanttisen mahtavana ja Owensiakin erittäin kovana vokalistina, otan tällaisenkin vaihtoehdon vastaan erittäin mielelläni.
| http://www.inferno.fi" onclick="window.open(this.href);return false; | http://www.imperiumi.net" onclick="window.open(this.href);return false; |
Ipe
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4374
Joined: Wed Jan 07, 2004 10:28

Post by Ipe »

There will be more news soon as to further developments and plans. This will push back the release of Part 2 a bit. Not because we couldn’t be ready to record in time, but because of a new addition to Matt’s family in early 2008!
..Niin, sen takia levyn julkaisu siirtyy, koska Barlow saa perheen lisäyksen alkuvuodesta. Saas nähdä, miten se vaikuttaa ensi kevään keikkoihin.

Ensi vuoden odotetunta julkaisua odotellessa.
Peke
Kärpästen Herra
Kärpästen Herra
Posts: 4785
Joined: Fri Jan 16, 2004 10:41
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas 48666

Post by Peke »

No johan taas sattuu ja tapahtuu....

Kannatais tosiaan useammin piipahtaa gyper-maailmassa, kun tollasia uutisia tulee. Ristiriitaiset on fiilikset. Olen meinaan oman musamakuni kanssa melkoisen sinut kaikkien IE-laulajien kanssa. Itse vaan kuvittelin Iced Earthin saaneen nyt uudet siivet ja tekevän monta The Glorious Burden ja Framing Armageddon tasoista hienoa lättyä Tim Owensin kanssa.

Olen aina diggannut (sen aikaa kun IE:tä olen diggannut) tietysti Matt Barlown ajan levyistä. Kuitenkin on sanottava, että suurimmat kiksit on tullut Night of the Stormrider lätystä (w/John Greely) ja Gettysburgista (w/Tim Owens).

Kun funtsii Alive in Athens DVD:n tunnelmia ja Barlown comebackia uudestaan niihin tunnelmiin saadaan varmasti aikaan sellainen historiallinen spektaakkeli ja tunnelma, joka on pakko nähdä ja kokea.

Toivottavasti jäbät on tosissaan haluamassa tehdä musaa yhdessä, ettei kysessä ole mikään levy-yhtiön pakkotoimi (mallia Deep Purple 1993 w/Gillan) eikä re-union-mallilla ratsastaminen. Meinaan ihan hetken hurmion tai lyhyt näköisyyden vuoksi ei kannattaisi menettää sellasta laulajaa kuin Tim Owens oli Iced Earthille... niin tai enhän minä tiedä vaikka Tim Owens olisi itse jättänyt bändin :?:

Kova ja puhuttava juttu minulle kokonaisuudessaan.

Ei tässä nyt osaa kuin odottaa mitä tuleman pitää.... niin IE kuin Owens leireissäkin.
Into Iron Maiden Since 1983
Viper
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2588
Joined: Mon Dec 12, 2005 15:58
Location: Strange Land

Post by Viper »

Uh... Mitähän tästä sanoisi?

Fiilikset aika samat kuin kolmella edellisellä pitkänlinjan rautaneitolaisella. Barlow on hemmetin kova laulaja ja suoritukset sellaisissa kappaleissa kuin Dracula, Wolf, Dante's Inferno ja Travel In Stygian ovat jotain loistavuuden ja iänkaikkisen parhauden välimaastoa. Mutta myös Owens on aina minulle tominut Glorious Burdenilla ja hän oli jo ehtinyt henkilöityä IE:n vocalistiksi ja toiseksi tärkeäksi hahmoksi Sheefferin rinnalle.

Kovasti kyllä haluan mennä katsomaan Iced Earthia Barlowlla varustettuna, mutta samalla myös Owensin lähtö hieman harmittaa.

Tiedä sitten mitkä tosiaan ovat taustalla olevat syyt. Ottiko Owens loparit vai saiko yksinkertaisesti vain kenkää. Myöskään kovin vakuuttavaa kuvaa bändin toiminnasta ja hyvinvoinnista tämä jatkuva ukkojen vaihtelu ei (edelleenkään) jätä. Mutta Schaffer on Schaffer on Iced Earth, ja hänen kanssaan toiminta ei välttämättä aina ole pelkkää kukkaniityllä picnicin pitoa. Vahvatahtoinen, suuriegoinen mies, joka tekee juuri niinkuin vahvasti tahtoo.

Pitäisiköhän sitä nyt laittaa Ripperin kunniaksi Glorious Burden soimaan. Ja sen perään Mattin paluun kunniaksi Horror Show tai Something Wicked. IE nyt joka tapauksessa määrää ja jatkaa määräämistä niin kauan kuin se Jonista on kiinni.

P.S. Tietysti omat henkilökohtaisen elämän solmut ja sekavuudet myöskin vaikuttavat mielipiteen sekavuuteen. Tämä tarkoittaa lähinnä rakkauselämää. Opiskelu nyt sujuu yhtä hyvin kuin ennenkin.
"Aika liikkuu lailla pyövelin, viisaus on hetki hiljaisin"
-Hector
Akiman
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2243
Joined: Wed Apr 07, 2004 8:04
Location: 00100
Contact:

Post by Akiman »

Ehkä paras kysymys asian suhteen on kuitenkin:

Why not both?

Matt Barlow : Vocals
Tim Owens : Vocals

? :(
| http://www.inferno.fi" onclick="window.open(this.href);return false; | http://www.imperiumi.net" onclick="window.open(this.href);return false; |
Viper
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2588
Joined: Mon Dec 12, 2005 15:58
Location: Strange Land

Post by Viper »

Akiman wrote:Ehkä paras kysymys asian suhteen on kuitenkin:

Why not both?

Matt Barlow : Vocals
Tim Owens : Vocals

? :(
Itseasiassa, tuo kävi meikäläiselläkin mielessä. Voisi toimia varsin mahtavasti. Barlow koluaa kellaria ja Ripper vinttiä.

Mutta näin ei sitten ilmeiesti käynyt Sheefferille, tiedä sitten miksi.
"Aika liikkuu lailla pyövelin, viisaus on hetki hiljaisin"
-Hector
Asamael
Hiippari
Hiippari
Posts: 1500
Joined: Tue Nov 09, 2004 19:23
Location: Herwood Forest, Mansester
Contact:

Post by Asamael »

Viper wrote:
Akiman wrote:Ehkä paras kysymys asian suhteen on kuitenkin:

Why not both?

Matt Barlow : Vocals
Tim Owens : Vocals

? :(
Itseasiassa, tuo kävi meikäläiselläkin mielessä. Voisi toimia varsin mahtavasti. Barlow koluaa kellaria ja Ripper vinttiä.

Mutta näin ei sitten ilmeiesti käynyt Sheefferille, tiedä sitten miksi.
Tuo olis kyllä jo sellanen ratkaisu että loksahtaisi leuka yhdeltä jos toiseltakin. Kuvitelkaapa Gettysburg livenä, ja Barlow ja Owens eri hahmojen rooleissa. :shock:

Saatikka sitä millaisia heavy-metal eepoksia tuleville levyille tehtäisiin näiden kahden eliittivokalistin tulkitsemiksi.
Terminator X
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1085
Joined: Wed Oct 12, 2005 18:15
Location: Oulu

Post by Terminator X »

Parhaat uutiset pitkään aikaan :D Matt Barlow:n ääni antoi Iced Earthille kuitenkin sen oman persoonansa, mitä ilman ei mielestäni IE kuulosta täysin omalta itseltään. Ilmeisesti tuosta Jon Schafferin kommentoinnista voi päätellä, että myös hän on sen viimein tajunnut. Owens on ihan hyvä levyllä, mutta livenä ei toimi. Puuttuu karisma, eikä ääni kestä, mutta eipä sitä ongelmaa pitäisi tämän jälkeen olla enää IE:llä. Muutenkin sain jotenkin sellaisen vaikutelman Ripperin haastatteluista jo IE:hen liittymisen aikoihin, että kaveri on bändissä lähinnä vain edistääkseen omaa uraansa. Tiedä sitten ovatko muut tällaista havainneet :?
The_Air_Raid_Siren
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2829
Joined: Mon Dec 27, 2004 2:30
Location: For the Greater Good of Jyväskylä

Post by The_Air_Raid_Siren »

Aivan uskomaton uutinen. Todella ristiriitaiset uutiset tämän suhteen on kuten monella muullakin täällä. Matt Barlow on minulle henkilökohtaisesti yksi suurimmista vokalisteista, mutta tähän mennessä olin jo pystynyt jotenkin pystynyt sulattamaan Barlow'n lähdön bändistä ja tottunut Ripperiin jonka kanssa IE teki kaksi loistavaa levyä. Uskotaan ja toivotaan nyt kuitenkin, että Barlow on vanhojen aikojen vedossa ja bändin levytykset nousevat sille tasolle jota ne olivat aika välillä Burnt Offerings-Horror Show.
Until it rains ice in hell the shit will keep rolling out your mouth
No more of you - It's zero tolerance!
Killers-78
Vempare
Vempare
Posts: 6
Joined: Wed Dec 12, 2007 22:16
Location: Vihti

Post by Killers-78 »

Enpä tiiä owens hoiti homman perkuleen hyvin.
Enemmän kiinnostaa mihin kaveri nyt suuntaa.
Post Reply