Maidenin paras albumi?

Keskustelua Iron Maidenista ja kaikesta bändiin liittyvästä.

Moderator: The Killer Krew

Clairvoyant
Roudari
Roudari
Posts: 470
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:17
Location: Hyvinkää

Maidenin paras albumi?

Post by Clairvoyant »

Kun tälläistä aihetta ei vielä ollut, ni päätin sen tehdä.
Eli Iron Maidenin kaikkien aikojen paras studiolevy?
Omasta mielestäni se on ehdottomasti Seventh Son of a Seventh Son, joka on maailman paras levy yhtä lailla. Levyllä ei ole yhtään heikkoa lenkkiä, vaan se on alusta loppuun täyttä rautaa. Koko levyllähän on vielä tarina(?), joten sanatkin ovat yhdet Maidenin parhaimmista. Laitan arvostelun jokaisesta biisistä vielä erikseen, kuhan kerkeän.
Eli äänestäkää omaa suosikkianne.
Unbeliever
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 275
Joined: Wed Jan 07, 2004 11:29
Location: Seinäjoki

Post by Unbeliever »

Piece of Mind. Ei yhtään heikkoa biisiä, loistava tunnelma läpi levyn, korvaa miellyttävät soundit. Moni pitää Quest for Firea ja Sun and Steeliä täytebiiseinä, mutta minusta ne kuuluvat kokonaisuuteen, josta muodostuu Piece of Mind
Music is like a sunrise for me
It`s joyful like a trip in a time machine
It`s like coming home
KuoliO
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1053
Joined: Fri Jan 09, 2004 14:03
Location: Lahti

Post by KuoliO »

^ite en pidä PoM:ta ku Quest For Fireä täytebiisinä...se ei vain jotenki iske...Sun And Steel on sitten aivan täyttä tavaraa!

itelleni on aika paha mennä sanomaan parasta Maiden levyä...
Beastista 7th:niin...siltä väliltä on tosi paha mennä sanoo parasta...
kyllä varmaa loppu suoralle pääsee...ei siis vittu, meinasin kirjottaa kaikki, nyt näette kuinka vaikeata on valita paras!

ei mut siis kyllä täytyy sanoa Powerslave.
levyllä 4 aivan loistavaa biisiä, jotka kuuluvat ehdottomasti Maidenin parhaimmistoon, varmaankin tiedätte mitkä...
sitten on 2 erinomaista biisiä kuin Losfer Words ja Flash Of The Blade...
plus sitten ne 2 hyvää biisiä...
levyllä sopivan raskaat saundit, kaikilla osilla.
ja sisältäähän levy kaikkien aikojen heavy biisin eli Aces Highin!
ei tästä levystä oikeen mitään negatiivista löydy hakemallakaan...

siinä se taisi olla...aivan heti perässä tulee kyllä 666 ja 7th...
"Forward!" he cried from the rear and the front rank died.
And the general sat and the lines on the map
moved from side to side.
rocker
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2233
Joined: Sat Jan 10, 2004 11:24

Post by rocker »

Paras on Somewhere in time. Ei yhtään huonoa biisiä. Toisena tulee Seventh son, jossa on yksi heikompi esitys eli The prophecy. Dance of death tuleekin sitten kolmentena.
Tugi
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 254
Joined: Mon Jan 12, 2004 14:49

Post by Tugi »

Vaikea sanoa, mielipide vaihtelee aina mielialan mukana. :roll:

Somewhere in time ja Powerslave on varmaan ne mitä oon eniten kuunnellu.
hasse
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 51
Joined: Thu Jan 08, 2004 21:25
Location: Helsinki

Post by hasse »

Vaikea kysymys. Eniten on soittimessa pyöriny tässä lähipäivinä DoD, mutta onko se sit se paras levy, siitä en tiedä, aika korkeelle kuitenkin nousee..
Somewhere in Time on jotenki mun mielestä ollu aina Maidenin parhaimmistoa, siinä on kaikki kohdallaan, kaikki kappaleet hyviä ja mielenkiintosia, joten taidanpa vastata SiT.
Kari Karvaton
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 114
Joined: Tue Jan 06, 2004 19:30
Location: Helsinki

Post by Kari Karvaton »

Ei ole epäilystäkään, etteikö maailmankaikkeuden paras levy olisi Seventh Son of the Seventh Son! Kaikki biisit helmiä! Saa tosin nähdä, minkälaisen aseman Dance of Death saavuttaa vuosien varrella, mutta ei ole vielä ainakaan pessyt SSOASS:ia.
"Välimallin jätkä,
välimallin laulu,
välimallin naamataulu!"
Ipe
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4374
Joined: Wed Jan 07, 2004 10:28

Post by Ipe »

Todella vaikea kysymys: Number Of The Beast, koska siinä on Yksi kaikkien aikojen paras biisi Hallowed Be Thy Name... Neljä todella loistavaa biisiä 3 hyvää, Hallowed nostaa kyllä mukavasti keskiarvoa!
Last edited by Ipe on Wed Nov 24, 2004 16:45, edited 1 time in total.
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Paha valinta mut tällä hetkellä voisin sanoo 7th Son mut joku toinen päivä Piece of Mind Niitä on niin vaikeaa vertailla kun on niin eri tyyliset levyt kyseessä. Varmasti maidenin kaks tasaisinta levyä, ei heikkoja lenkkejä joukossa paitsi quest for fire ja can i play with madness ,hyviä biisejä molemmat mutta :?
Lcfr
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 86
Joined: Tue Jan 06, 2004 12:10
Location: Rovaniemi Rock City

Re: Maidenin paras albumi?

Post by Lcfr »

Seventh son of a seventh son on maailman paras levy. Kaikki biisit ovat loistavia ja sopivat levyn tunnelmaan.
Toiseksi paras on varmaankin Somewhere in Time. Saundit ovat Maidenin parhaat ja biist aivan loistavia.
Child_of_the_damned
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 52
Joined: Tue Jan 06, 2004 12:13
Location: Rovaniemi Twilight Zone
Contact:

Post by Child_of_the_damned »

Aika paha. Itselläni jaettua ykkös tilaa pitää SSOASS, POM ja TNOTB joten sanotaan vaikka se SSOASS, koska se on ollut viimeaikoina todella kovassa soitossa.
Full of this
NightTrain
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 298
Joined: Tue Jan 06, 2004 19:18
Location: Joensuu

Post by NightTrain »

Piece Of Mind. Loistava levy, ei yhtään heikkoa biisiä, täyttä tavaraa viime metreille saakka. Juu-u. Kyllähän tuo perustelu sopii loppujen lopuksi (onneksi) aika moneen levyyn, niin Maidenin kuin muidenkin bändien, mikä nyt kenenkin korvaa sattuu miellyttämään. Saatiin tämäkin topic nyt tänne, niin hoidetaan nyt saman tien alta pois.

Ja POM se siis on, yhä. Mielestäni bändin paras levy bändin parhaalta aikakaudelta. Kolme ekaa Dickinsonin laulamaa ovat muutenkin kaikkein lähimpänä sydäntä. Niin se vaan menee.

Ja mitä tulee biisilistaan... Ei siellä niitä heikoimpia lenkkejä ole, Quest For Fire ja Sun And Steel jos ovat täytebiisejä (no, mielestäni kuitenkaan eivät), niin se kyllä kertoo hieman levyn muiden biisien tasosta. Trooper on mielestäni yksi parhaista Maiden-kipaleista myös pidemmät biisit huomioiden (biisin sanat ovat aina kiehtoneet meikäläistä, en tiedä miksi). Samaa lyyrista imuvoimaa on myös ehkä Brucen nikkaroimista biiseistä parhaassa, Revelationsissa. Paljon fiilistä myös melodia-puolella. Where Eagles Dare on yksinkertaisella tavalla mainio kipale, Flight Of Icarus ja Die With Your Boots On ovat sävellyksinä todellisia helmiä ja Still Life... Sorrun tässä perustelemattomuuteen, mutta tätä biisiä on vaikea perustella, se vaan on niin hyvä... :lol: To Tame A Landissa taas on aivan oma viehätyksensä, biisi on aivan oma lukunsa. Vaikka biisi olisi instrumentaali, sen voisi yhdistää aiheensa aavikkoplaneettaan. Tavallaan uskomattoman karu biisi, mutta jotenkin aivan mahtava.

Yhteenveto: paras Maiden-levy, ja myös yksin MAAILMAN parhaista, mikä ei liene yllätys. Ja se nostalgia-arvo...

PS. Tähän topiciin olisi taas ollut hyvä laittaa äänestys.
Kissa on isompi kuin päästäinen.
UTI
Kirurgi
Kirurgi
Posts: 1942
Joined: Tue Jan 06, 2004 19:37
Location: Kouvola

Post by UTI »

Seventh Son.Mahtava synkkä tunnelma,ja niinkuin jo moneen kertaan todettu,ei yhtään "täyte"biisiä,joita muilta levyiltä kaikilta löytyy.
KKK "kesä, kalja ja kalastus"
escudo
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 353
Joined: Tue Jan 06, 2004 19:13
Location: Kuopio

Post by escudo »

Kopioin tähän saman tekstin minkä laitoin tuonne maiden-worldin foorumille kun en jaksa näin pitkää juttua uudestaan kirjoittaa.

"Dance of Death.

Kyllähän sitä piti jonkun aikaa odotella, mutta meikäläisen ranking-listalle tuli tämän levyn myötä vihdoinkin uusi ykkönen. On tullut tässä loman aikana moneen otteeseen kuunneltua ko. levy alusta loppuun ja voin sanoa että kokonaisuutena toimii aivan mielettömän hyvin. Levyltä löytyy jotain joka lähtöön, Wildest Dreams ja Rainmaker räjäyttää pankin heti kättelyssä. Rainmaker kuuluu ehdottomasti Maidenin parhaimpiin nopeatempoisiin biiseihin. Wildest Dreams on myöskin alkanut avautua paremmin monen kuuntelun jälkeen, varsin nerokas kappale tämäkin, luotu livebiisiksi.

No More Lies kuuluu selvästi levyn parhaimpiin biiseihin, vaikka tätä en ajatellut sanovani vielä loman alkaessa. Toistoa kappaleesta kyllä löytyy mutta ei puuduttavasti, itse asiassa tuo kertosäehän on luotu tähän biisiin kuin nyrkki silmään. Montségur myös helmenä levyllä, olisinpa itse halunnut kuulla tämän biisin myös livenä mutta kaikkeahan ei ikinä voi saada...

Dance of Death on todellinen helmi. Jotkut ovat pariinkin otteeseen sanoneet biisiä laahaavaksi mutta en voi heitä ymmärtää. Maidenin tarinankerrontaa parhaimmillaan: alku hitaasti, sitten räjähtää ja lopetetaan hitaasti sekä tyylikkäästi. Gates of Tomorrow toimii myös loistavasti A. Kiven MaidenFinlandissa olleen tulkinnan jälkeen, kiitos hänelle siitä. Tuli sen ansiosta huomattua yhä paremmin, että jos tietää biisin sanoman niin kappale tuntuu entistä paremmalta. Erityismaininta tälle biisille mahtavista harmonia osuuksista.

New Frontier lukeutuu omiin suosikkeihini tältä levyltä, kympin arvoinen suoritus. Kyllä odotan mielenkiinnolla minkälaista tavaraa Nicko tulee tulevaisuudessa ulos pukkaamaan. Kertosäe on yksi parhaimpia mitä Maidenin biiseissä on ikinä ollut, se vaan iskee joka kerta. Paschendale on taas ihan oma lukunsa, Dance of Deathin ehkä paras kappale, tosin mielipide vaihtuu lähes joka kuuntelukerran jälkeen. Smithin kynästä on monta mahtavaa biisiä vuosien varrella lähtenyt ja tämä vetää kyllä kaikille vertoja loistavasti. Livenä ehdottomasti saa vielä lisää loistoa, meinasi ihan tippa tulla edellisellä keikalla linssiin tämän aikana...

Face in the Sand on levyn heikoin kappale, mutta odottelen sitä hetkeä että se avautuu täydellisesti, joka kuuntelun jälkeen kuulostaa paremmalta ja paremmalta. Ei huono biisi siis ollenkaan, mutta näin kovassa seurassa jotkut biisit jää auttamatta jalkoihin enemmän tai vähemmän. Age of Innocence iski oikeastaan heti ensimmäisellä kerralla, ehkä siksi että mulle tulee aina kertosäkeestä mieleen Wasted Years alitajuisesti.

Journeyman sulkee loistavalla tavalla tämän mahtavan levyn, olin jo odotellut että milloin Maiden vetää 100% akustisen biisin ja hyvin se toimii. Biisi toimii ehdottomasti parhaiten silloin kun on kuunnellut levyn kokonaan ja päättää sen Journeymaniin, silloin on joka kerta tunteet pinnassa enemmän tai vähemmän. Livenä mahtava kokemus!

Brucen ääni levyllä ei ehkä ihan parasta Brucea mutta erittäin lähelle sitä päästään. Ja Bruce nyt kuulostaa aina hyvältä joten siitä ei mitään huonoa mainintaa. Melodiat oli koko levyn ajan mahtavia, ja harmoniaosia oli ilokseni enemmän kuin BNW:llä. Nicko ja Stevekin vetivät täydellisen suorituksen tälle levylle ja plussaa vielä siitä että kaikki bändin jäsenet osallistuivat biisien tekoon, sillä tavalla levylle tuli lisää monipuolisuutta. Ehdottomasti kympin levy!"
"Get yourself together, drink 'till you drop
Forget about tomorrow and have another shot!"
-Ale Pupi, Kuopio-
asa
MAIDEN HELL
MAIDEN HELL
Posts: 6061
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:48
Location: Lahti Metal HELL
Contact:

Post by asa »

asa @ Maiden World wrote:Maidenin sekä MAAILMAN paras levy on mun avatarissa. Sitä ei ylitä mikään eikä kukaan. Yhtään huonoa asiaa en löydä koko levystä, tai no... onhan siellä Nickon yksi pieni kämmi Infinite dreamsissa, mutta sitä ei harjaantumaton korva erota.
Hexa
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 388
Joined: Tue Jan 06, 2004 16:55
Location: Turku

Post by Hexa »

Powerslave on kyl tällähetkellä kaikista kovin. Alkaa pirun kovalla viisulla, vaikka onhan Aces Highta kyllä hinkattu edestäjä takaa monta vuotta. Loppuu tällä hetkellä kovimpaan biisiin maailmassa :)

Seventh son on kyllä toinen pirun kova veto. Tämä kanssa alusta loppuun helvetin kovaa menoa.
WilleR
Wimp
Wimp
Posts: 33
Joined: Fri Jan 09, 2004 19:15
Location: Vantaa

Post by WilleR »

Paha, paha, paha mennä sanomaan muttaa ainakin Number Of the Beast on minusta aivan loistava, ja sitten tietysti SAOASS
Varmaan kuitenkin Beastistä tykkään enemmän :)
Iron Maiden's gonna get you
where ever you are!!!
miinus
Kapteeni Saigonissa
Kapteeni Saigonissa
Posts: 1421
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:16

Post by miinus »

Kyllähän se on Seventh son. Se on paras levy kautta aikojen. Perusteluja on tuossa yllä jo niin paljon, että mitään uutta lisättävää ei ole. Tosin kukaan ei ole maininnut mitään clairvoyant- biisistä erikseen, joka on minun mielestäni koko albumin paras raita. Kertosäe on loistava. Tulee aina mieleen Eddie, kun clairvoyantin kertosäe alkaa.. :twisted: . Moni on sanonut, että Can I play with Madness on tämän levyn heikoin lenkki, mutta mitä enemmän olen sitä kuunnellut, sitä enemmän olen alkanut siitä pitää. Mielestäni levyltä ei heikkoa lenkkiä löydy. Ei hakemallakaan.
You´ll take my life,
but I´ll take your´s too!
Sandman
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 53
Joined: Wed Jan 14, 2004 0:22
Location: Hyvinkää

Re: Maidenin paras albumi?

Post by Sandman »

Clairvoyant wrote: Omasta mielestäni se on ehdottomasti Seventh Son of a Seventh Son, joka on maailman paras levy yhtä lailla. Levyllä ei ole yhtään heikkoa lenkkiä, vaan se on alusta loppuun täyttä rautaa. Koko levyllähän on vielä tarina(?), joten sanatkin ovat yhdet Maidenin parhaimmista.
Turha mun on mitään edes kirjottaa kun en voisi millään olla enempää samaa mieltä..
Yksinkertaisesti täydellinen levy. Maailman paras. :D
"A penny will hide the biggest star in the universe if you hold it close enough to your eye."
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Mulla se vaihtelee, mutta useimmiten se on No Prayer. Toisinaan se on sit joku muu, mitä sillä hetkellä kuuntelen. Mr. Diehardin sanoin:" Heavymiehen tunnistaa siitä ku sillä on aina 100 maailman parasta heavybiisiä, 100 maailman kovinta levyä ja tuhat maailman kovinta heavyriffiä!".

Kertoo kaiken. Se, mitä sillä hetkellä kuuntelen, on maailman paras.
"To be alive is more than just breathing"
Invader
Vempare
Vempare
Posts: 16
Joined: Wed Jan 14, 2004 16:16

Post by Invader »

Paha kysymys,mut mielestäni 7th son on maidenin paras tuotanto kautta aikojen..Hyvänä kakkosena ja kolomosena tulevat Powerslave ja SIT
Prodical Son

Post by Prodical Son »

Piece Of Mind. Parasta mitä rahalla saa.
Jiivee
Wimp
Wimp
Posts: 44
Joined: Sat Jan 10, 2004 14:24
Location: Espoo

Post by Jiivee »

Piece of mind jakaa ykkössijan Seventh sonin kanssa. Yleensä se on kyllä SSOASS mutta tällä hetkellä POM kolahtaa.
Stranger
Roudari
Roudari
Posts: 446
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:05
Location: Finland

Post by Stranger »

Näin olen vastannut aiemminkin samaan kysymykseen, eikä kantana muutu eli Seventh Son of a Seventh Son on mielestäni paras Maiden levy. Yksinkertaisesti loistava kokonaisuus ja itse nimibiisikin vetää täydet pointsit. Lopetus biisi Only The Good Die Young on hieno lopetus levylle ja lisäksi levy sisältää useita Maiden suosikkejani mm. Infinite Dreams ja The Evil That Men Do (loistava). :twisted:
-Was many years ago that I left home
and came this way-
P.K.
Rautaneito Crew
Rautaneito Crew
Posts: 8076
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:11
Location: Vantaa

Post by P.K. »

Jaaha, taas tätäkin kysytään. Noh, oma suosikkini on jo piiiiitkän aikaa ollut Somewhere in Time, hieman jäljessä tulee Seventh Son. Muutenkin tämä ns. synth era on kovasti mieluinen ja pidän sitä parhaimpana aika-kautena Maidenin historiassa.
Post Reply