

Moderator: The Killer Krew
Vähän aattelinkin, että saattaa olla melkoisen ihme levy, sillä en ole mitään hirveän ylistäviä arvioita tuosta lukenut, mutta pitää antaa mahdollisuus. Pitääpä koettaa löytää noita muitakin levyjä.Sir wrote:Virheliike. Ei mikään ultimaattinen Yes-pläjäys kyseessä - TFTO on itse asiassa paikoitellen jopa aivan saatanan tylsä. Ensin kannattaisi tsekata vaikkapa The Yes Album, Fragile, tai Close To The Edge.reptile wrote:Yesiltä lainasin kirjastosta Tales From Topographic Oceans ja siinä sitä taitaakin olla sulattelemista; neljä kappaletta kahdella vinyylillä.
Tuon ja muutamien muiden videoiden perusteella Genesis (tuon ajan Genesis siis) ei näytä olevan kovin erikoinen livebändi. Lähinnä häiritsee kitaristi, joka vain istuu paikallaan kaikkien biisien ajan?! Peter Gabrielin lavaesiintyminen on hyvin outoa. Välillä Gabriel esiintyy ihan kohtalaisen hyvin, välillä hän on hiljaa ja tuijottaa ilmeettä johonkin kaukaisuuteen (kuten tuossakin videossa välillä, kuin myös eräässä Watcher of the Skies videossa), ja välillä mies on taas täysin kahjoFinnish Eddie wrote:Jos Genesis-faneja kiinnostaa niin tässä olisi liveveto omasta favoritista "Dancing With Moonlit Knight ":
http://youtube.com/watch?v=RdD6L4cKKU8&search=genesis
Heh tuo Gabrielin vetimet ja spiikki on tosi prog... YouTubesta löytyy vaikka mitä tämänkin topikin bändejä joten sieltä vaan selaamaan
.
Krhm eivät noista mitkään ole 100% progebändejä. Kaikki tekivät poppia kasarilla: pahimpana esimerkkinä toi Genesis.Roskisdyykkari wrote: Siitä on sitten jatkettu eteenpäin progarchivesia hyödyntäen ja Tullin ohella parhaita progebändejä mitä tiedän ovat Genesis, Yes ja King Crimson. Lähaikoina olen tutustunut myös Cameliin, Pink Floydiin ja Rushiin vaikkei kaksi jälkimmäistä olekaan 100% progebändejä.
Clutching at Straws levyä en ole itse kuullut vielä, mutta muista kolmesta oma suosikkini on debyytti Script for a Jester's Tear, joka on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaita debyyttialbumeita. Misplaced Childhood on myös mainio levy ja Fugazikaan ei hullumpi ole. Veikkaisin, että tuo Clutching at Straws on myös hyvä aloituslevy, kun sitä taidetaan monesti kehua bändin parhaimpiin kuuluvana. Eli siis oikeastaan ihan sama mistä levystä aloittaa, kun huonoja ei löydy.Sugar Daddy wrote:Suositteluja Fish-ajan Marillionista kaipailen. Millä levyllä olisi hyvä aloittaa? Progarchivesin biisit vakuuttivat melkoisesti, joten nyt on pakko tutustua tähänkin bändiin.
Ilmestymisjärjestyksessä kannattanee levyt hommata ja kuunnella, niin samalla aukeaa se bändin kehityskaarikin toiseen tapaan. Yhtään huonoa levyä ei Fish-kaudelta löydy, kun taas mitään erityisen hyvää taas ei sen Fishin tilalle tulleen vikisijän kaudelta löydy.Tom Sawyer wrote:Clutching at Straws levyä en ole itse kuullut vielä, mutta muista kolmesta oma suosikkini on debyytti Script for a Jester's Tear, joka on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaita debyyttialbumeita. Misplaced Childhood on myös mainio levy ja Fugazikaan ei hullumpi ole. Veikkaisin, että tuo Clutching at Straws on myös hyvä aloituslevy, kun sitä taidetaan monesti kehua bändin parhaimpiin kuuluvana. Eli siis oikeastaan ihan sama mistä levystä aloittaa, kun huonoja ei löydy.Sugar Daddy wrote:Suositteluja Fish-ajan Marillionista kaipailen. Millä levyllä olisi hyvä aloittaa? Progarchivesin biisit vakuuttivat melkoisesti, joten nyt on pakko tutustua tähänkin bändiin.Itse valitsisin kuitenkin ensimmäiseksi tuon debyyttialbumin.
Seasons End = Yksi planeetan kovimmista levyistäSir wrote:Ilmestymisjärjestyksessä kannattanee levyt hommata ja kuunnella, niin samalla aukeaa se bändin kehityskaarikin toiseen tapaan. Yhtään huonoa levyä ei Fish-kaudelta löydy, kun taas mitään erityisen hyvää taas ei sen Fishin tilalle tulleen vikisijän kaudelta löydy. :DTom Sawyer wrote:Clutching at Straws levyä en ole itse kuullut vielä, mutta muista kolmesta oma suosikkini on debyytti Script for a Jester's Tear, joka on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaita debyyttialbumeita. Misplaced Childhood on myös mainio levy ja Fugazikaan ei hullumpi ole. Veikkaisin, että tuo Clutching at Straws on myös hyvä aloituslevy, kun sitä taidetaan monesti kehua bändin parhaimpiin kuuluvana. Eli siis oikeastaan ihan sama mistä levystä aloittaa, kun huonoja ei löydy. :D Itse valitsisin kuitenkin ensimmäiseksi tuon debyyttialbumin.Sugar Daddy wrote:Suositteluja Fish-ajan Marillionista kaipailen. Millä levyllä olisi hyvä aloittaa? Progarchivesin biisit vakuuttivat melkoisesti, joten nyt on pakko tutustua tähänkin bändiin.
Ei se nyt merkittävästi muutu, mutta kehittyy ehkä vähän "hienostuneempaan" suuntaan. Mulle mieluisimpia Marillion-lättyjä on Script For A Jester's Tear ja Fugazi, mutta ei niissä kahdessa seuraavassakaan mitään vikaa ole. Ostamalla livelätyn The Thieving Magpie saa jonkinlaista kuvaa neljästä ekasta levystä ilman että tarvitsee niitä kaikkia heti ostaa. Mut vähän ajan päästä ne joutuu ostamaan kuitenkin, kun on niin hyvästä musiikista kyse.IndianaJones wrote:Seuraavaksi ajattelin kuitenkin tuota Clutching at Strawsia tilailla, sitä kun on kehuttu interneetissä jonkin verran. Muuttuuko musiikki sitten saundeiltaan tahi tyyliltään jotenkin merkittävästi, vai ovatko kaikki levyt suht samanlaista selkeää melodista linjaa seuraavia?
Totta joka sana, tuo live sisältää omat suosikkiversioni monista Fishin ajan kappaleista. Samoin kaikki neljä studiolevyä ovat todellakin niin loistavia, ettei järjestyksellä niin väliä. Myös lyhyehkö Real to Reel -live on varsin mainio. Hyvää tavaraa löytyy toki varsinaisten levyjen ulkopuoleltakin, mm. Grendel jne.Sir wrote:Ostamalla livelätyn The Thieving Magpie saa jonkinlaista kuvaa neljästä ekasta levystä ilman että tarvitsee niitä kaikkia heti ostaa. Mut vähän ajan päästä ne joutuu ostamaan kuitenkin, kun on niin hyvästä musiikista kyse.
Onkohan Grendelin studioversiota edes julkaistu CD:llä? Ei löydy ainakaan meikäläiseltä muualta kuin vinyyliltä, vaikka nuo remasteroidut CD:tkin hyllyssä seisoo. Pitäis kai tutkia jostain netin syövereistä, mutta just nyt ei huvita.Relic wrote:Totta joka sana, tuo live sisältää omat suosikkiversioni monista Fishin ajan kappaleista. Samoin kaikki neljä studiolevyä ovat todellakin niin loistavia, ettei järjestyksellä niin väliä. Myös lyhyehkö Real to Reel -live on varsin mainio. Hyvää tavaraa löytyy toki varsinaisten levyjen ulkopuoleltakin, mm. Grendel jne.Sir wrote:Ostamalla livelätyn The Thieving Magpie saa jonkinlaista kuvaa neljästä ekasta levystä ilman että tarvitsee niitä kaikkia heti ostaa. Mut vähän ajan päästä ne joutuu ostamaan kuitenkin, kun on niin hyvästä musiikista kyse.
Hieno juttu tosiaankin, ja toivottavasti saapuvat Suomeenkin kunhan kiertueensa käynnistävät. Viimeksi taisivat olla vuonna 2003, ja lippujen hinnat olivat tuolloin käsittääkseni vain vähän yli 30€. Toivottavasti olisi tuota luokkaa tälläkin kertaa, vaikka itse olisin paikan päällä jokatapauksessa.DMG Live!: Robert Fripp's Diary wrote:18.22
A call to Chateau Belewbeloid, where Adrian is yesterday-returned from touring with The AB Power Trio. We discussed the arising notion of terror. All the members of King Crimson (Line-up Eight) are now in place for 40th. Anniversary Celebrations of The Mighty Crim.