Iron Maiden avasi Maiden England World Tourin USA:ssa

22.6.2012

Vanhat herrat Bruce Dickinson, Steve Harris, Adrian Smith, Dave Murray, Janick Gers ja Nicko McBrain kokoontuivat pitkästä aikaa jälleen yhteen historia kiertueen merkeissä. Tätä nostalgia namia on aiemmin työnnetty Maiden fanien suukuista alas vuonna 2005, kun yhtye esitti keikoillaan lähinnä neljän ensimmäisen albuminsa materiaalia sekä vuonna 2008, kun bändi muisteli Powerslave albumin aikaista meininkiä Somewhere Back In Time Tourillaan. Nämä aiemmat historia kiertueet ovat olleet jättimenestyksiä niin yleisömäärien kuin myös soitannollisesti, sillä yhtyeen piiiitkästä kataloogista löytyy kappaleita enemmän kuin keskivertohevibändillä faneja.

Viime yönä USA:n North Carolinan Charlottessa avattiin kolmas historia kiertue ja bändi yllätti todella myönteisesti soittamalla muutamia harvemmin viime vuosikymmeninä kuultuja timantteja.

Settilista 21.6.2012 Charlotte, NC, USA

1. Moonchild

2. Can I Play With Madness

3. The Prisoner

4. 2 Minutes To Midnight

5. Afraid To Shoot Strangers

6. The Trooper

7. The Number Of The Beast

8. Phantom Of The Opera

9. Run To The Hills

10. Wasted Years

11. Seventh Son Of A Seventh Son

12. The Clairvoyant

13. Fear Of The Dark

14. Iron Maiden

Encore

15. Aces High

16. The Evil That Men Do

17. Running Free

Afraid To Shoot Strangers on viimeksi ollut mukana settilistalla joskus 90-luvun lopussa ja Seventh Sonia ei ole soitettu 1988 jälkeen kertaakaan. Myös Aces High encoren avaajan paikalla on mielenkiintoinen uusi tuttavuus, eikä Prisoneriakaan ole kuultu viime vuosikymmeninä Bruce Dickinsonin soolokiertueita lukuun ottamatta. Aamuyöstä Jenkeistä kantautuneet viestit kertoivat, että pyroja on tällä kiertueella mukana aiempaa enemmän, Mr Dave Murray olisi menettänyt 10 kiloa katu-uskottavuutta ja Mr Adrian Smithin siirtyneen business classiin soittamalla kravatti kaulassa. Huh.

Yhtye jatkaa Pohjois-Amerikan kiertuetta elokuun puoliväliin. Seuraavista keikkapäivistä ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa, mutta Euroopassa bändin veikataan esiintyvän ensi kesänä. Nyt kun esimakua tulevasta on saatu, ei ole vaikeata ennustaa lippumenekin olevan tälläkin kertaa suurta.

Up the Irons!