H-D Nordic päivät 9 – 11

22.7.2020

Tromssa – Harstad – ??? (total 3309 km)

Viime päivinä on ollut sen verran äksöniä, ettei ole ehtinyt blogia päivitellä. Tromssasta lähdettiin ajelemaan Senjan saaren kautta kohti Harstadia. Senjassa käytiin Fjordgårdissa tsekkailemassa näkymiä kamalinta tunnelia pitkin, mitä täällä on kolmen kesän aikana tullut vastaan. Oli vähän perkeleen kapea, pimeä ja huonossa kunnossa oleva tie siinä tunnelissa Fjordgårdiin.

Fjordgårdenissa käytiin vähän patikoimassa. Erotuttiin muista retkeilijöistä nahkahousuissa ja ajosaappaissa…
”Päivän kauempana lapsuutta
Päivän matkan kauempana kotoa
Ja rivin kauempana totuutta”
Kolmas Nainen – Lautalla
Suuntana Senja. Varmaan joku lappuliisa oli käynyt Tromsassa raaputtamassa rekkaria…

Sieltä pois ajeltaessa alkoivat tekniset ongelmat, kun pyörä alkoi vetää huonosti, röpötellä ja paukkua. Porin Motoxista soiteltiin vähän etäapua ja tuumattiin, että olisko tulppa paskana. Käytiin niitä sitten matkalla Harstadiin etsimässä, mutta ei löytynyt. Ruokapaikassa (erinomaista ruijanpallasta) tuli HD ukko vastaan ja kyseltiin häneltäkin, että olisko varatulppaa, mutta ei tärpännyt. Satoikin ihan vitusti ja alkoi vähän fiiliskin olla koetuksella. Joten kuten saatiin nilkutettua illaksi Harstadin Clarioniin. Pyörä vei noin 17 litraa satasella normaalin kuuden litran sijasta. Oli kyllä aika muistiin jäävä pari sataa kilsaa. Harstadissa pizzat naamaan ja nukkumaan. Seuraavana päivänä tulppien metsästys tuotti tulosta Harstadin veneliikkeestä, johon meidän ohjasi aivan loistavan palvelun saattelemana Mekonomenin myyjä. Pyörä vähän parani, mutta ei kuitenkaan ratkaisevasti. Köröteltiin sateessa 40 kilsaa Refnesin lauttarantaan noin 5 minuuttia liian myöhään eli jouduttiin odottamaan tunnin verran seuraavaa.

Aika hyvä setti työkaluja mukana, mutta ei näilläkään nyt kuuhun mennä.
Kostea kuski 😇

Lautalla Flesnesiin, josta heti keulilla pois ajamaan, kun huomasin heti, että ei vittu HD vedä enää ollenkaan ja ihan hirveä pauke ja lieskat putkista. Oli aika perseestä vetää kolmeakymppiä melko pitkää autoletkaa paukkuvalla pyörällä ja lopulta se sammui sopivasti ylämäkeen. Ei muuta kuin road captain työntämään pyörä sopivaan paikkaan tien sivuun ja soittamaan vakuutusyhtiöön. Sieltä saikin erinomaista palvelua ja järjestivät hinausauton kuljettamaan pyörä parin sadan kilsan päähän Ballangenin Harley-Davidson liikkeeseen. Itselle buukattiin kortteeri Narvikin Scandicista ja peruutettiin seuraavat kolme hotelliyötä. Lisäksi tilattiin taxi alle ja niin muuttui Lofootien läpi ajaminen muutaman päivän ekskursioon Narvikissa.

”My superstars were laced up tight
And all the sinners were gathered in white
The pearly gates were opened up wide
And the Lord must have seen me with his big red eyes
So I stepped out to the clouds
The Holy Father was getting down
And as I ordered a round of drinks
He said I got a little story tell me what you think
Moses used to sniff the lines
Noah used to rock the boat sometimes
Mary used to get undone
Jesus rode a Harley Davidson”
Ugly Kid Joe
Siihen simahti hän.

Vakuutusyhtiön maksukatto on 2000 euroa ja siitä meni pelkkään taxiin jo 450 euroa. Tänään soiteltiin korjaamon kanssa ja olivat paikallistaneet viaksi jonkun ilman määrää mittaavan sensorin. Huomenna selviää, että löytyykö uusi osa nopeasti. Illalla käytiin Tripadvisorin mukaan Narvikin parhaassa ruokapaikassa (Fiskehallen), joka olikin oikein passeli ravinteli. Pienistä teknisistä murheista huolimatta lomalla ollaan ja yritetään pitää positiivista fiilistä yllä, vaikka vahvasti on nyt seikkailun tuntua meidän matkassa 😎