Ylös tämä topic, prkl. Naputtelin tuossa joutessani omaa minianalyysia näistä Rushin CD-tuotoksista. Jospa niistä olisi jotain apua bändiin vasta tutustuville.
Rush (1974)
- Lupaava alku, vaikka aikamoista Led Zeppelin-kloonausta tämä on. Finding My Way,In The Mood ja Working Man kuitenkin kelpo kamaa.
Fly By Night (1975)
- Siirtymäkauden levy Neil Peartin tultua kuvioihin, mutta kokonaisuutena jo huomattavasti vahvempi kuin debyyttialbumi.
Caress of Steel (1975)
- Jo ilmestyessään tämä oli floppi, ja on sitä vieläkin. Sisältää kuitenkin yhden Rushin parhaista biiseistä (Bastille Day), ja pari kuraroiskaisua (The Necromancer, The Fountain Of Lamneth). Ei ollut vielä tuo progempi ilmaisu hard rockareilla oikein hallussa.
2112 (1976)
- No nyt läks! Rushin parhaan kauden alkuräjähdys. Nimiraita ja Something For Nothing on mulle suorastaan überklassikoita.
All The World's A Stage (1976)
- Yksi kaikkien aikojen parhaista livealbumeista - olisipa tästä olemassa DVD!
A Farewell To Kings (1977)
- Ei yhtään heikkoa hetkeä.
Hemispheres (1978)
- Ei yhtään heikkoa hetkeä. Vain neljä biisiä, mutta ne kaikki on täydellisiä.
Permanent Waves (1980)
- Mitä ne "heikot hetket" muka on? Ei tällä albumilla sellaisia ole!
Moving Pictures (1981)
- Heikkous? Häh? Ei löydy. Uskomaton levy.
Exit... Stage Left (1981)
- Olisi muuten parempi livelätty, kuin All The World's A Stage ja Different Stages/Live, vaan kun ovat perkeleet miksanneet yleisön lähes kuulumattomiin. Se syö tunnelmaa vähän liikaa.
Signals (1982)
- Uusi aika alkaa. Subdivisions, New World Man... huh huh. Tappaa talossa ja puutarhassa.
Grace Under Pressure (1984)
- Rush-levyksi harvinaisen synkkä, vaan heikkoja hetkiä ei edelleenkään mukaan mahdu.
Power Windows (1985)
- Ylituotettu. Avausraita Big Money on jo pahaenteisen heikon kuuloinen, mutta onneksi matkalle mahtuu sentään vähän parempiakin raitoja.
Hold Your Fire (1987)
- Rushin heikoin levy. Aivan liian poppia meikäläiselle. Syntikoiden käytön lakipiste Rushin musiikissa - tämän jälkeen suunta alkoi taas muuttua.
A Show of Hands (1989)
- Rushin heikoin livelevy. Olisivatpa julkaisseet tämän vasta Preston jälkeen. Tämä olisi nimittäin ihan toisenlaista kuultavaa, jos Preston parhaimmistoa olisi mukana. Vaan kun ei niin ei. Prkl.
Presto (1989)
- Jo avausraidasta Show Don't Tell lähtien on selvää, että edellisen levyn popmeiningit on jätetty taakse, ja hyvä niin. Selkeä parannus pariin edelliseen studioalbumiin verrattuna, vaan ei tämä vielä kokonaisuutena sinne Rush-parhaimmistoon nouse...
Roll The Bones (1991)
- ...vaan tämäpä nousee. Kova levy, ja avauskolmikko Dreamline, Bravado ja Roll The Bones erittäin kova.
Counterparts (1993)
- Alusta loppuun silkkaa parhautta. Erilaista, kuin progeilukauden Rush, mutta todella hyvää. Huippuhetkiä liian monia lueteltavaksi.
Test For Echo (1996)
- Edelleen sitä hyvää Rushia, ei tosin aivan niin hyvä kuin Counterparts.
Different Stages/Live (1998)
- Aivan kuten All The World's A Stage, yksi kaikkien aikojen parhaista livelevyistä. Bonuksena tuoreempien raitojen lisäksi sitten vielä se vanha 70-luvun Lontoon keikka. Which is nice.
Vapor Trails (2002)
- Pitkän odotuksen jälkeen tämä oli lievä pettymys, mutta on sittemmin ajan myötä osoittautunut mainioksi levyksi. Soundipuoli Rushiksi vähän erikoinen, mutta toimiva kokonaisuus tämäkin on.
Rush In Rio (2003)
- Olikos tämä nyt sitten rajoitetun painoksen livelevy vai ei? Ei just nyt muista. Anyway, überhyvän DVD:n keikka CD-muodossa lisättynä parilla extraraidalla on ihan mukava lisä levyhyllyyn.
Feedback (2004)
- Tämä on yllättäen mielestäni hyvä. Vaikka onkin pelkkiä covereita sisältävä levy.
R30 (2005)
- Taas yksi livelevy, ja hyvä sellainen, vaikkakin ehkä pari omaa biisiä lisää niiden coverien sijaan olisi ehkä ollut hyvä. Tämä on saatavissa ainoastaan osana R30-DVD:n erikoisversiota.