Metallimiesten Kirjanurkka

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

Heretic
Kisälli
Kisälli
Posts: 566
Joined: Wed Mar 03, 2004 9:06
Location: Lpr

Post by Heretic »

^Luin tuon enkelit ja demonit reilu vuosi sitten. Aika tasotonta tusinajännitystä mielestäni, ratkaisut liian helppoja jne. Loppuratkaisu losautti koko perkeleen kirjan. Ihmettelen suuresti miten noista Brownin kirjoista on tullut noin saatanan suosittuja.
My prayers have now been heard,
By my lord, my god. Master Lucifer.
WhiteRabbit
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2002
Joined: Thu Nov 09, 2006 20:42
Location: Tampere
Contact:

Post by WhiteRabbit »

Heretic wrote:^Luin tuon enkelit ja demonit reilu vuosi sitten. Aika tasotonta tusinajännitystä mielestäni, ratkaisut liian helppoja jne. Loppuratkaisu losautti koko perkeleen kirjan. Ihmettelen suuresti miten noista Brownin kirjoista on tullut noin saatanan suosittuja.
:shock: Itse pidän ainakin kovasti Brownin kirjoista, Da Vinci -koodi, Enkelit ja Demonit, etc, ja ovat oikein mukavaa luettavaa. Omasta mielestä etenkin tuo Enkelit ja Demonit loppuratkaisu oli aika odottamaton... Muutenkin oikein maittavasti yhdistetty nykyaikainen trilleri ja historilalliset faktat.

Hyllystä löytyy tuon Enkelit ja Demonien kuvitettu laitos, ja Illuminati timantti on aika ihQ.
"Killing two birds with one stone, it’s particularly violent but it works in metal." - Rob Halford
Relic
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1179
Joined: Tue Mar 07, 2006 20:18
Location: Helsinki

Post by Relic »

OsmaGunner wrote:
Pentelesh wrote:Toinen kirja on Dan Brownin Demons And Angels. Aivan mahtava, vielä olisi muutaman sivu lukematta ja ei millään viitsisi pysyä irti kirjasta.
Sama juttu oli mulla kun luin tuota, ihan Da Vinci koodin tasoa, jollei parempikin. Myös DB:n Meteoriitti ja Murtamaton Linnake -teoksiin kannattaa tutustua jollet ole sitä jo tehnyt.
Kaiken hehkutuksen jälkeen Da Vinci koodi oli kyllä aika heikko, varsinkin loppu oli täysin hanurista. Enkelit ja demonit oli paljon parempi vaikka perustuikin jo lähtökohdiltaan täyteen humpuukiin. Parempina pidin Meteoriitti ja Murtamaton linnake kirjoja, vaikka tyystin fiktion puolelle niissäkin mennään. Puitteiden ollessa mitä ovat jännitys pysyy kuitenkin yleensä yllä ja aina tekisi mieli lukea vielä sivu tai pari.
spongebob
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 182
Joined: Sat Oct 01, 2005 20:27
Location: Inside Crystal Mountain

Post by spongebob »

Dan Brown on kyllä yksi parhaista! Brownin paras kirja taitanee olla Digital Fortress (murtumaton linnake??), jonka luin englanninkielisenä,joka oli tosi selkeää ja viihdyttävää. Innolla odotan uutta kirjaa Brownilta.
WhiteRabbit
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2002
Joined: Thu Nov 09, 2006 20:42
Location: Tampere
Contact:

Post by WhiteRabbit »

spongebob wrote:Innolla odotan uutta kirjaa Brownilta.
Nii-in. Eikös Brown ole kirjoittamassa uutta kirjaa, jossa seikkailisi vanha tuttumme Robert Langdon??
"Killing two birds with one stone, it’s particularly violent but it works in metal." - Rob Halford
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3117
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Post by OsmaGunner »

WhiteRabbit wrote:
spongebob wrote:Innolla odotan uutta kirjaa Brownilta.
Nii-in. Eikös Brown ole kirjoittamassa uutta kirjaa, jossa seikkailisi vanha tuttumme Robert Langdon??
No on on
spongebob
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 182
Joined: Sat Oct 01, 2005 20:27
Location: Inside Crystal Mountain

Post by spongebob »

Tulipas luettua toissapäivänä Stephen Kingin Kuulolla. Ehkä vähän erillaista Kingiä, mutta melko kekseliäs idea kirjassa kuitenkin. Maailmanlopun meininkiä, Kingin omalaatuista huumoria ja paljon ovelia jutskia.
8½/10
The Prisoner
Bugstomper
Bugstomper
Posts: 2423
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:44
Location: Vantaa/Finland
Contact:

Post by The Prisoner »

Laitetaan nyt tännekin jos vaikka joku lukutoukka ei tuonne RAUTAKAUPAN puolelle eksy eli:

Philip K. Dickin kirja Palkkionmetsästäjä (Do Androids dream of Electric Sheep?) olisi hakusessa.
Suomenkielistä siis haeskelen, ainakin JSF-sarjassa on aikanaan julkaistu.

Kiskurihintaa en maksa, sanotaan 10+-e & postit päälle.
Jos nurkissasi lojuu moinen teos laita YV:a tulemaan.
Qppa
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 65
Joined: Thu Jan 08, 2004 4:37
Location: Perämetsä
Contact:

Post by Qppa »

^^ Itsellä ajatukset Kuulolla -kirjasta ovat vähän.. ristiriitaiset. Ihan mukava iltasatuhan se oli (tai no, itsellä meni hävettävän kauan lukemiseen -puhutaan peräti kuukausista), toimintaa ei uupunut ja tarinakin oli ihan mielenkiintoinen, joskaan ei ehkä hirmuisen omaperäinen.

Itse kuitenkin pidän enemmän siitä yksityiskohtaisesta kerronnasta, henkilöhahmot eivät ole kai koskaan jääneet noin tuntemattomiksi kuin tässä. Muistuttaa joiltain osin Tukikohtaa ja Epätoivon kaupunkia, joskin ensin mainittu on mestariteos ja toinen osuu enemmän samaan sarjaan tämän kirjan kanssa.

Pisteyttämään jos ryhdytään niin 3/5

Viimeyönä sain parin ehtoon viihdyttäjän, Bret Easton Ellisin Amerikan Psykon päätökseen ja tylysti kopioin tähän aatteeni kirjasta toiselta foorumilta. Teksti saattaa sisältää spoilereita, vaikka niitä pyrinkin välttämään tekstiä naputellessani.
Bret Easton Ellis: Amerikan psyko

Patrick Bateman, 27 -vuotias menestynyt pankkiirimies hipoo täydellisyyttä. Hän on komea, tyylitajuinen, laatutietoinen, sivistynyt, hän ei täytä asuntoaan roskalla (mitä nyt ehkä joitain irtoraajoja löytyy sieltä-täältä aina joskus).
Hän pitää itsestään huolta niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin panostamalla terveelliseen (kalliiseen) ruokavalioon, (kalliisiin) kasvo- käsi- ja jalkahoitoihin, kuntoilemalla säännöllisesti (kalliilla klubilla), pukeutumalla (kalliisiin) MERKKIvaatteisiin, käyttämällä (kallista) laatukosmetiikkaa, pitämällä yllä (kallista) täydellistä rusketusta. Hän taitaa tietää elektroniikasta, muodista, historiasta, musiikista kaiken oleellisen, eikä häpeile tuoda täydellisyyttään julki.

Patrickissa on kuitenkin pienoiset puutteensa, inhimillisyys tarkoittaa Batemanille kutakuinkin samaa, kuin että ihmisellä on iho, hiukset, lihaa. Niin paitsi nekruilla, työttömillä, kerjäläisillä, hinteillä, huorilla, tyhmillä, lihavilla, mauttomasti pukeutuneilla, rumilla, ärsyttävillä, itseään paremmin menestyneillä tai muuten vaan joillakulla (useimmilla) sitä ei ole. Tai jos on, niin eiköhän siitä pian eroon päästä.

Bateman on jokseenkin (:lol:) sadistinen juppi, joka ei välitä ja jota ei kiinnosta. Tai jos sattuu kiinnostamaan, siitä tulee pakkomielle joka meinaa välillä hukuttaa lukijan kaiken yksityiskohtaisen kerrontansa alle.
Hänellä on toki nippu hyviä, läheisiä ystäviä. Paitsi että ne eivät juurikaan voisi Batemania kai vähempää kiinnostaa, mutta sosiaalisia suhteita on kai pidettävä yllä, jottei kulissit sortuisi, joten vähän porukalla hummeria kitaan ja kokaa nokkaan. Niinhän ne muutkin tekevät, Bateman tuntuu elävän kaikkien oppikirjojen mukaisesti -kuitenkaan kai itsekään tietämättä että miten ja miksi hän niin tekee; rahalla saa jne.

Kirja oli ihan hauska, Batemanin vinkkelistä kirjoitettua vähän päiväkirjamaista jorinaa, jota lukiessa ei voi välillä kuin pyöritellä silmiään. Itselleni silmien pyörittelyt tulivat valtavasta erilaisten tuotemerkkien tulvasta, jokainen asu on pienintäkin yksityiskohtaa myöten kuvailtu. -Ja miksei olisi, sehän on asia josta Patrick välittää. (Tosin oikeastaan häntä ei kiinnosta muu, kuin ettei kukaan ole itseään paremmin pukeutunut eikä menestynyt.)
Myös lukuisia julmetun hienoja (kalliita) ruokalistoja käydään läpi kirjassa lukuisia, luetellaan stereolaitteiston toiminnat aasta ööhön, tai käydään läpi aamutoimet jokaisen yksittäisen rasvan ja shampoon käyttöohjeet, tuotesisältö ja vaikutukset hyvin tarkasti lueteltuna.

Välillä lukeminen käy jopa vähän puuduttavaksi, muutama sivu suunnattoman kiinnostavaa perinpohjaista puintaa Whitney Houstonin tuotannosta ei voi pistää kuin haukottelemaan, mutta toisaalta; se on Batemania itseään.

Tappaminen, kuten kaikki muukin toiminta Batemanin elämässä on varsin perinpohjaista, joskin väliin mahtuu tietty jokuinen pikainen kidutus tai tappokin, mutta se nekru kaipasi sitä! Menisi töihin! Hintti!

Kirja sisältää paljon melko kuvaavia seksikohtauksia ja samaa voisi sanoa väkivaltaisista kohdista. Ei lapsille, eikä herkimmille sopivaa luettavaa ollenkaan.
Itse nauroin kirjaa lukiessani monen monta kertaa, tavallaan 'rakastan' Batemanin välinpitämättömyyttä, välikommentteja, kieroja mielenliikkeitä ja ajatusmaailmaa ja sitä millä tavoin Ellis on tuonut ne luettavaan muotoon. (En tietenkään ihannoi kirjan tapahtumia tai sisältöä millään tavalla, sen nyt toivon mukaan kaikki käsittävät.) Kirja seikkailee erittäin luontevasti kaiken sen juppipaskan, välinpitämättömyyden ja veriroiskeosaston välillä ja lukija voi vaan nauttia ..tai olla nauttimatta -riippuu pikkuisen lukijasta- tästä kyydistä.

Hyvää:
Lyhyehköt kappaleet, sujuva, hauska ja ironinen teksti, hyvä(t) henkilöhahmo(t), hienosti tuotu julki Patin pakkomielteet ja sadistisuus. Ajatus siitä miten liikaa annosteltuna raha ja menestys antaa ihmiselle kaiken ulkoisen 'täydellisyyden', mutta mädättää sisältä päin -jopa ehkä vähän liiallisuuksiin asti, on ihan hyvä opetus ja saa tämmöisen persaukisen, lihavan, tyhmän ämmän vaan kihisemään onnesta.

Huonoa:
Osin uuvuttavan pitkät jorinat niin elitisti-illallisista, pulloveden tuotantoprosessista, kosmetiikan tarpeellisuudesta & ominaisuuksista, vaatemuodista, viihde-elektroniikkalaitteiston ominaisuuksista & toiminnasta, musiikista.. (vaikka nämä alkoivatkin yleensä loppua kohden vaan naurattaa, jätkä on todellakin ihan umpihullu!).
Muutama yksinkertaisesti tylsä ja turha kohtaus, mutta sitähän se elämä on. Kohtausta toisensa jälkeen.. kö?

Tykkäsin, vaikka odotinkin jotain ihan hirviän kauhiaa. Ihan leppoisa iltasatu; 3.75/5 (En oikein osannut päättää että kolmepual vai neljä, joten siksi vähän erikoinen tuomio.)
cuomi
Kisälli
Kisälli
Posts: 596
Joined: Wed Sep 22, 2004 20:51
Location: Kangasniemi

Post by cuomi »

Tulipa muutamalla kirjastoistumisella ahmittua Barry Milesin rustaama Frank Zappa. Ehdottoman kiehtova opus joka läpivalaisee mukavasti äijän vaihtelevaa tuotantoa ja omintakeisia mielenliikkeitä. Ja kertoilee kaikki herkullisen perverssit tarinat biisien takaa (Bobby Brownin kusisuihkut ja tapit perseessä, finskapoika Nimmari-Ekin luotsaama suihinottava pornolelu, sadomasokismi, alaikäiset huorat ja muut kivat). Mukavaa nippelitietoutta ja välillä painavaakin tekstiä.
darealjyra
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2185
Joined: Thu Mar 17, 2005 22:42
Location: Jyväskylä

Post by darealjyra »

Hmm. Päivitystä tännekkin, eli joululomalla tuli luettua Run To The Hills-biografia x:nnen kerran, sekä myös Ozzyn Unauthorised-biografia toiseen kertaan, mutta tällä kertaa englanniksi. Joululomalla tuli ostettua myös pari kirjaa, hyvä Glenn Meaden "Web of Deceit" sekä vasta aloitettu Kate Mossen "Labyrinth".

Maanantaina ostin Kirjatorin 2€/pokkari-tarjouksesta Jeffery Deaverin Garden of Beastsin ja Robert Wilsonin The Silent and The Damnedin. Etenkin jälkimmäisen takasivu vaikutti mielenkiintoiselta, ja eipähän tuo kallis virhe ole jos eivät osoittaudukaan luettavan arvoisiksi.
Redeemer
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 374
Joined: Sun Dec 11, 2005 13:03

Post by Redeemer »

Petr Beckman:in kirjoittama: Pii - Erään luvun tarina tuli viimeksi luettua.
Mielenkiintoista luettavaa kyseisen luvun kehittymisestä nykyiseen muotoonsa, sekä hieman kertomusta sitä tutkineiden ihmisten muistakin saavutuksista.

Ainoa negatiivisena puolena pidin sitä, että suurin osa kirjan tarjoamasta matemaattisesta annista vaatii vähintään AMK-tason matematiikkaa. Joten ainakin itseltäni jäi suurin osa matemaattisesta puolesta ymmärtämättä, mikä ei tosin mitenkään heikennä kirjan luettavuutta.
We are all forgotten
We are all dust
We are all unimportant
We are all dead
No rest for the living..only death
Lowerslave
Viimeinen voitelija
Viimeinen voitelija
Posts: 1977
Joined: Sun Oct 15, 2006 17:46
Location: Helsinki

Post by Lowerslave »

^Mikäli en aivan väärin muista, on tuo piikirja muuten äitini kahden hengen firman kustantama (sellainen mustakantinen pokkari?). Kiitos, pidät leivän meikäläisten pöydässä 8).

Itse voisin pitkästä aikaa vaikka alkaa lukeakin jotain, kun kerran tuo lukiokin näin oppituntien osalta on jo takanapäin ja lukulomalla jäänee iltaisin hieman enemmän aikaa lukea jotain muutakin kuin hiukkasfysiikkaa. No, suutari pysyköön lestissään, Stephen Hawkingin Ajan lyhyttä historiaa olin ajatellut, kun viime kesänä bongasin sen kuvitetun version olohuoneemme kirjahyllystä :D.

Toisaalta äitini on jo lupautunut ostamaan minulle maaliskuussa ilmestyvän suomennoksen Alice Cooperin elämänkerrasta, joten sittenpähän ainakin saan jonkin laista luettavaa 8).

Tietääkös kukaan muuten, saako mistään tämän maan rajojen sisäpuolelta tuota uutta Dream Theaterista kertovaa Lifting Shadows -opusta? Sen tilaaminen bändin nettisivujen kautta kun postikuluineen maksaa pienen Afrikan valtion BKT:n verran, joten mielelläni hankkisin mokoman jostain hieman halvemmalla.
DirtyAlice
Vempare
Vempare
Posts: 24
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:29
Location: Tampere, Finland

Post by DirtyAlice »

Oi on täällä sittenkin kirjoillekin topic :D Sain eilen illalla luettua yhden loisto-opuksen, yksi parhaista lukemistani kirjoista! Se on Arvi Tammisen ja Karin Fossumin kirjoittama Hullujenhuone. Kirjassa on hyvin kuvattu hullujen elämää Suljetulla sekä Avoimella osastolla (jälkimmäisestä enemmän) ja pelottavinta mielestäni oli, että henkilöillä oli lähes samoja ajatuksia kuin minulla 8D Hulluista on kirjoitettu huumorilla höystettynä sekä myös ihmissuhdesolmuja esiintyy viimeisilläsivuilla ja ne ovat hyvin yllättäviä :D Tämä on sellainen kirja mikä kannattaa lukea, ei tylsisty kuoliaaksi! :D
There's too many men
Too many people
Making too many problems
And not much love to go around
Can't you see this is the land of confusion
Viper
Tuhlaajapoika
Tuhlaajapoika
Posts: 2588
Joined: Mon Dec 12, 2005 15:58
Location: Strange Land

Post by Viper »

Viimeaikaisia kirjoja, joita on tullut luettua:

George Ritzer - McDonaldization Of Society

Kurssia varten. Harvoin vain tulee kurssikirjaa ahmittua näin mielenkiinnolla. Ei tässä varsinaisesti Mäkkäriä itseään vastaan taistella, vaan sen edustamaa muutosta elämän eri akseleilla eli rationalisointia. Kaikesta tulee liukuhihnatuotantoa, mikä dehumanisoi toiminnan ja tekee maailmasta yhtä ja samaa.

Alan Bryman - Disneyization Of Society

Sama kuin ylemmässä, kurssia varten. Joskin ehkä jopa vielä mielenkiintoisempaa tekstiä.
Jatkaa siitä, mihin McDonaldization jää. Kun maailmasta tulee samaa harmaata kamaa, miten tuotteesta saadaan taas mielenkiintoinen? Käytetään Disneyn teemapuistojen malleja, kuten teeman keksimistä, markkinointia... etc. Taaskaan ei mukiloida Walt-setää, vaan Disney toimii vain kyseisten prosessien edustajana.

Dante - Inferno

Jumalaisen näytelmän ensimmäinen (ja mielenkiintoisin) osa menossa lontoon murteella. On kyllä karua kamaa. Kieli on todella vanhaa ja erikoisesti runomuotoon aseteltua, joten paikotellen on hyvinkin vaikea saada selvää. Sivuhuomautuksia taasen on varmaan puolet kirjan paksuudesta. Ukkoa tulee Hornassa vastaan kuin puhelinluettelossa ja niistä osa on tuttujakin ja osa täysin tuntemattomia suuruuksia. Ja kaikki sen aikaiset poliitikot samoavat Saatanan laaksossa, heh heh. :twisted:

Edgar Allan Poe - Kootut Kertomusket

Pian alkavaa American Gothic -kurssia varten tullut taas Edgar Allaniakin luettua, tarkemmin sanottuna novellit Musta Kissa, Kiitäjä ja Tynnyrillinen Amontilladoa.
Varsinkin Musta Kissa oli tiukka. Varsin hyytävä sepustus. :twisted:

Tuota samaista American Gothicia varten tuli ostettua myös Stephen Kingin Misery. Alkuperäiskielellä, totta kai. Pitäisi siihenkin kohtapuoleen vähän keskittyä.

Ja Metallica And Philosophy -kirjaakin voisi taas pitkästä aikaa selailla. Paikoitellen vähän lelufilosofiointia, mutta kyllä siellä hyvääkin kamaa on. Onhan tekijöinä kuitenkin ollut amerikkalaisten yliopistojen filosofian laitosten tohtoreita ja professoreja. Jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle tämän lukeminen, mutta pikkuhiljaa voisi taas muutaman esseen lukaista. Vaikka eksistentialismista tai metafysiikasta tai miksei vaikkapa Descartes'n mieli-ruumis jaosta ja Onesta.
"Aika liikkuu lailla pyövelin, viisaus on hetki hiljaisin"
-Hector
daughter_of_slaughter
Bändäri
Bändäri
Posts: 228
Joined: Tue Oct 04, 2005 18:02
Location: kuopio

Post by daughter_of_slaughter »

Viper wrote:Viimeaikaisia kirjoja, joita on tullut luettua:

Dante - Inferno

Jumalaisen näytelmän ensimmäinen (ja mielenkiintoisin) osa menossa lontoon murteella. On kyllä karua kamaa. Kieli on todella vanhaa ja erikoisesti runomuotoon aseteltua, joten paikotellen on hyvinkin vaikea saada selvää. Sivuhuomautuksia taasen on varmaan puolet kirjan paksuudesta. Ukkoa tulee Hornassa vastaan kuin puhelinluettelossa ja niistä osa on tuttujakin ja osa täysin tuntemattomia suuruuksia. Ja kaikki sen aikaiset poliitikot samoavat Saatanan laaksossa, heh heh. :twisted:
Samaisen opuksen luin itsekin viime syksynä ja samaisella murteella (olikohan kääntäjä joku Longfellow tai sinnepäin?). Aika kauan tuota sai pyöritellä, että teksistä tajusi jotain, mutta tuo vanha teksti alkoi tietysti loppua sujua paremmin, kun 'rytmiin' pääsi käsiksi. Eipä kyllä Purgatory/Purgatoriokaan mitään suurta autuutta sisällä, vaan karuissa tunnelmissa jatketaan.
Omalla kohdalla olisi varmaan mennyt puolet kirjasta ohi jos ei välillä olisi ollut Dorén kuvituksia, joista oli kyllä suuri apu lukiessa, sillä sanakirjaa yritän välttää mahdollisimman paljon vieraskielistä kirjallisuutta lukiessa.

Tällä hetkellä on menossa Mihail Bulgakovin Herra Moliere , joka on siis elämänkerta Ranskan kuuluisimmasta näytelmäkirjailijasta. Elämänkertoja tulee harvemmin luettua, mutta pidän Bulgakovin kirjoitustyylistä, joten ei kirjan lukeminen ole mitenkään tylsää ollut. Kirjassa on vielä se huvittava ominaisuus, että tosiasioiden rinnalle Bulgakov on selitellyt ns. omiaan, mm. kuvatessaan yksittäisten ihmisten tuntemuksia ja joitain yksityiskohtia, ja näiden takia alkaa epäillä onko tarina totta vai lukijan huiputusta.
cuomi
Kisälli
Kisälli
Posts: 596
Joined: Wed Sep 22, 2004 20:51
Location: Kangasniemi

Post by cuomi »

Konnakoulu (Edward Bunker, 2000)

Edward Bunkerin värikäs omaelämäkerta tuli lukaistua. Mieshän oli kovan luokan rikoskirjailija ja varsin tyly äijä itsekin aikoinaan. Miekkonen passitettiin San Quentiniin piakkoin täytettyään 17 ja aikaisempi lapsuus oli kulunut erinäisissä hoitolaitoksissa pamppujen pieksettävänä. Kirja heijastelee todella vahvasti miehen muita töitä, kenties kaikkein vahvimmin juuri Elukkatehdasta. Värikäs elämä tosiaan, ja vaikka ihan kaikkien asioiden totuudenmukaisuudesta ei voi täyttä varmuutta saadakaan, on teksti joka tapauksessa erittäin asiantuntevaa ja kaunistelematonta. Hyvä näin.
Surullisenhauska ja toivoa antava. Tylyä luettavaa on varsinkin loppupuolella olevat kuvaukset San Quentinin rotusodista, jotka näemmä siis olivat silkkaa silmitöntä lahtaamista puolin ja toisin, joskus jopa vartijoiden suostumuksella. Paljon on myös ujutettu mukaan erinäisiä jippoja ja porsaanreikiä varsin kyseenalaisesta oikeusjärjestelmästä. Plussaa myös siitä, ettei Bunkerin kirja lukeudu niihin perinteisiin 'luin vähän raamattua eristyksessä ja tulin uskoon ja nyt haluan kertoa vankiystävilleni Jessestä' tarina joita kuulee nykyään vähän joka tuutista.
Gillar.

Niinjuu, äijähän myös vilahti Tarantinon Reservoir Dogsissa Mr Bluena.
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Kesarin odotettu päätösosa on tullut luettua, samoten muutama Sven Hasselin teos. Rumputulta oli toinen, toinen oli Tuhotkaa Pariisi! Todella loistavia kirjoja, Hassel ei petä koskaan.
Joitain muitakin kirjoja on tullut luettua mutta en nyt muista oikein, mitä.
Kirjastokortinkin sain uusittua, joten eiköhän tuolla mestassa tule käytyä nyt hivenen useammin kuin ennen
"To be alive is more than just breathing"
Redeemer
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 374
Joined: Sun Dec 11, 2005 13:03

Post by Redeemer »

Juoppohullun päiväkirjoja on nyt viimeksi lueskeltua. Sopivan kevyttä ja humoristista luettavaa.
Kaikille kirjojen huumori ei varmasti sovi, mutta ainakin itse repeilen Juhan touhuille vähän väliä.

Klassikkokamaa. :D
We are all forgotten
We are all dust
We are all unimportant
We are all dead
No rest for the living..only death
Jussi K
GammaWeen
GammaWeen
Posts: 8858
Joined: Mon Oct 17, 2005 18:32
Location: Oulu

Post by Jussi K »

Anthony Beevorin Berliini 1945 -moderniksi klassikoksi käsittämäni- ostin tänään Suomalaisesta kun 15€ hintaan sai tarjouksessa. Jos nyt saattaisi loppuun sen, mitä pari v sitten opiskelijan lorvikesänä jäi kesken. 600-sivuinen oli kirjaston suht isokokoisena kovakantisena painoksena turhan tiiliskivi ottaa aurinkoiseen nurtsilueskeluun mukaan.. nyt pehmytkantinen on omiaan kulumaan kunnioitustaherättävän pyöreäkulmaiseksi tulevina kuukausina läppärilaukussa työreisuilla.

Syventää aihetta hieman enemmän, kuin vain yhteen (mutta sitäkin kiinnostavampaan) aspektiin keskittyvä James P. McDonnellin Bunkkeri, jonka 1981 alkuperäis(suomi)painos tuli omittua vaarin kirjahyllystä jo pikkupoikana.
Sent from my Panzerkampfwagen Tiger using Enigma
Purkkiliha
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1020
Joined: Sun Jul 11, 2004 22:04
Location: Turku

Post by Purkkiliha »

Alan Lightmanin Einsteinin unet ja Nietzschen Näin puhui Zarathustra on tullut viimeisimpänä luettua. Molemmat aivan mahtavia kirjoja. Lightman leikittelee ajan käsityksellä ja Einsteinin teorian mahdollisuuksilla. Zarathustra puolestaan on kirjoitettu kroeasti runolliseen tyyliin, joka vetoa ainakin muhun. Nietzschen kirjoituksista pitää löytää omat ajatuksensa, ei pelkästään tulkita kirjoittajaa, sillä mitään ei ole sanottu suoraan. Toisaalta filosofiassa harvemmin on.
Maaster
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 295
Joined: Sun Nov 04, 2007 22:44
Location: Internet

Post by Maaster »

Työn alla tällä hetkellä on "Toinen maailmansota"-niminen kirja, jossa kerrotaan kaikista sotaan kuuluneista maista. Erityisesti lämmittää mieltä aina, kun Suomi mainitaan 8) Ja tämähän on tällainen osittain "kuvakirja".
Jokseenkin hieman epäselvästi jäsennelty, mutta muuten ihan kelpo luettavaa!
Marder
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 52
Joined: Wed Jan 03, 2007 17:01
Location: Lappi

Post by Marder »

Viimeksi tuli luettua Aldous Huxleyn kirjoittama Uljas uusi maailma. Kirja kertoo tulevaisuuden dystopiasta jossa ihmiset tehään liukuhihnalta ja tuleva asema yhteiskunnassa määrätään samalla. Oli aika kiinnostava kirja , ois tarkotuksena lukea muitakin tulevaisuudesta kertovia kirjoja esim. Fahrenheit 451 tai Vuonna 1984.
maidenpoker
Lentäjä-Ässä
Lentäjä-Ässä
Posts: 1279
Joined: Tue May 01, 2007 16:07
Location: Kerava

Post by maidenpoker »

Kun niin harvoin viitsin lukea niin nyt piti sitten tarttua oikeaan klassikkoon eli Arthur Conan Doylen Baskervillen Koira tuli kahlattua läpi ja oli kyllä todella jännittävää tekstiä varsinkin miljöö oli kyllä todella karmiva. Juonikin oli todella hyvä kaikkine legendoineen sukua vainoavasta kohtalosta joutua äkillisen kuoleman uhriksi. Kyllä nyt kirjan luettuani ymärrän sen saaman arvostuksen täysin.

9.5/10
puolisukeltaja
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1136
Joined: Sat Apr 01, 2006 22:58
Location: Tampere / LPR

Post by puolisukeltaja »

^^ Tuo 1984 (kuulemma) varsin loistava teos, erityisesti tiltä kannalta, että kuvauksensa muistuttaa nyky-yhteiskuntaa hyvin. Mutta tosiaan, Uljas uusi maailman on tullut itsekin pari kertaa luettua, ja hieno kirja kyseessä. Brave New Worldin innoittamana tietenkin ekan kerran tuon avasin. :wink:

Enemmänkin noita Harriksen biisi-inspiraationa toimineita kirjoja tullut lueskeltua, ja miehellähän on varsin hyvä maku näiden suhteen. Erityisesti Kärpästen herraa voi varauksetta suositella kaikille, aukee kys. biisikin hiton hyvin viimeistään lukemisen jälkeen. Loistava, tosin varsin ahdistava, lukukokemus tuo.
Post Reply