Tuska 2013

Keskustelua pelkästään herätysjuhlista, festareista ja keikoista, jotka eivät liity Iron Maideniin.

Moderator: The Killer Krew

Hese
Maiden Venturer
Maiden Venturer
Posts: 5524
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:25
Location: Vantaa

Re: Tuska 2013

Post by Hese »

TUSKA 2013 TIEDOTTAA

- The Dillinger Escape Plan perui kesän Euroopan keikat, myös Tuskan
- King Diamondin Meet & Greet -skaba tällä viikolla Radio Rockin Kesäpojissa
- Tuska-älypuhelinapplikaatio jälleen tulossa

28.-30.6.2013 Helsingin Suvilahtea tärisyttävän Tuska-festivaalin ohjelmaan on tullut valitettava muutos. The Dillinger Escape Plan on joutunut peruuttamaan esiintymisensä Tuskassa. Yhtyeen kitaristi on murtanut kätensä ja bändi on peruuttanut kaikki kesäkuun keikkansa Euroopassa. Korvaava esiintyjä julkaistaan mahdollisimman pian.

KING DIAMONDIN MEET & GREET -SKABA RADIO ROCKILLA
Kuuntele Radio Rockin Kesäpoikia tällä viikolla ja voita osallituminen ainutlaatuiseen Meet & Greet -fanitapaamiseen itsensä King Diamondin kanssa.

TUSKA-ÄLYPUHELINPUHELINAPPLIKAATIO
Viime vuonna suosiota niittänyt Tuska-app tulee jälleen. Uudet päivitetyt versiot eri mobiilikäyttöjärjestelmille julkaistaan pian.
Jussi K
GammaWeen
GammaWeen
Posts: 8858
Joined: Mon Oct 17, 2005 18:32
Location: Oulu

Re: Tuska 2013

Post by Jussi K »

^ tulisipa jokin HYVÄ bändi tilalle, power/melodinen -segmentille on edelleen tilausta.
Sent from my Panzerkampfwagen Tiger using Enigma
Hese
Maiden Venturer
Maiden Venturer
Posts: 5524
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:25
Location: Vantaa

Re: Tuska 2013

Post by Hese »

TUSKA 2013 – TESSERACT LISÄTTY OHJELMISTOON

- TESSERACT kiinnitetty Tuska-perjantaille
- Tuska Helsingin Suvilahdessa 28.30.6.2013

Englantilainen, raskaasti progeileva TESSERACT on lisätty Tuska-perjantain 28.6. ohjelmistoon, keikkansa peruneen The Dillinger Escape Planin tilalle. TesseracT julkaisi juuri hienon, loistavia arvioita saaneen ”Altered State”-albumin.
arwi
Vempare
Vempare
Posts: 7
Joined: Mon Nov 13, 2006 12:52
Location: Tampere

Re: Tuska 2013

Post by arwi »

Ollaan Hese Krisun kanssa liikkeellä pe-la lipuin.

Mansen pojat
Hese
Maiden Venturer
Maiden Venturer
Posts: 5524
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:25
Location: Vantaa

Re: Tuska 2013

Post by Hese »

arwi wrote:Ollaan Hese Krisun kanssa liikkeellä pe-la lipuin.

Mansen pojat
Image
WhiteWorm
Kisälli
Kisälli
Posts: 571
Joined: Fri Oct 01, 2004 18:09
Location: Hellsinki

Re: Tuska 2013

Post by WhiteWorm »

Kinkku varmaan toimi?

Huomenna mestoille itse. Thrash lähinnä kiinnostaa huomiselta. Testament, Kreator & Lost Society 8)
Justice is lost
Justice is raped
Justice is gone
Wasted
Berserkki
Berserkki
Posts: 866
Joined: Sun Feb 01, 2004 14:02
Location: Espoo

Re: Tuska 2013

Post by Wasted »

Kyllä ainakin etujoukoista katsottuna King näytti todella saavan arvoisensa vastaanoton. Yleisö oli varmaan äänekkäin, jossa olen ollut mukana.

Harmi vaan keikkanautinnon kannalta, että soundit olivat aivan järkyttävää paskaa. Myös ensimmäisten biisien ryysis oli vähän liikaa minulle. Sai koko ajan pelätä silmälasien ja korvatulppien pysymisen puolesta. Melkein olisi tehnyt mieli lähteä kauemmas, mutta eihän sieltä viitsinyt lähteä änkemään. Jos jotain hyvää pitää hakea keikan ensimmäiseltä puoliskolta, niin lavashow oli todella hieno ja yleisö fanaattista.

Keikan edetessä soundit tulivat sentään vähän siedettävämmiksi. Ja kun soittolistallakin oli kuolemattomia klassikoita lähtien Come to the Sabbathista ja Eye of the Witchista, niin omatkin tunnelmani nousivat äkkiä taivaisiin ja viiden viimeisen biisin tarjoilemasta parhaudesta tuli nautittua täysillä. Näin ollen keikka oli itselleni hyvin kaksijakoinen. Alkupuolella tuli mietittyä, että eikö tästä nyt saakaan mitään irti ja loppu oli puhdasta euforiaa.

Lauantain jätän itse väliin, mutta sunnuntaina menen toki katsomaan Nightwishia ja Stratovariusta.
Rock 'N' Roll Children, alone again
Rock 'N' Roll Children, without a friend
But they got Rock 'N' Roll.
Jeeves
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2170
Joined: Tue Nov 08, 2005 21:56
Location: Helsinki

Re: Tuska 2013

Post by Jeeves »

^Itse olin toisessa rivissä yleisöstä katsottuna vasemmalla ja sieltä aistittuna yleisö vaikutti jopa aika vaisulta. Hyvä jos totuus oli toinen ja King sai ansaitsemansa vastaanoton.

Erittäin kovahan se oli. Saundit oli alkuun kyllä järkyttävää tuubaa mutta korjaantuivat onneksi nopeasti ihan siedettäväksi. Bändin soitto pelasi, biisilista oli pääosin erittäin kova ja Kingin ääni oli mainiossa terässä, eli eipä tuosta juuri valitettavaa jäänyt. Ei nyt ehkä mikään elämää suurempi veto, mutta helvetin kova joka tapauksessa.

Harvinaisen urpoa porukkaa oli kyllä vaihteeksi liikkeellä. Täysin turhaa tunkemista ja tönimistä kun selvästi näki, että siinä eturivissä ei kertakaikkiaan ole tilaa. Myös biisien täysillä hoilaaminen kanssakuuntelijan korvan juuressa on aina mukava veto. Varsinkin kun yrittää vetää samasta oktaavista Kingin kanssa. Enkä ihan ymmärrä myöskään sitä jatkuvaa kuvaamista. Luulisi keskittyvän mielummin keikasta nauttimiseen kuin paskojen kuvien räpsimiseen. Näyttää helvetin typerältä ja netti tulee olemaan joka tapauksessa täynnä parempia kuvia kyseisestä keikasta, eikö ne riitä? Eri asia toki jos osaa nuo hommat edes kohtuullisesti. Tulipa nyt nillitettyä, mutta kävi tällä kertaa ärsyttämään jostain syystä erittäin paljon pari vatipäätä kun halusi vain nauttia hyvästä keikasta.

Se Kingistä, jumalattoman kova oli, mutta Bolt Thrower korjasi puolet potista omalta osaltani. Yhtä kova veto kuin King Diamondilla. Uskomattoman tiukkaa jyräystä.

Kinkun ja Bolttiksen lisäksi Abhorrence oli oikeastaan ainoa, joka tuli tsekattua. Mainio veto, jotenkin sympaattinen tunnelma vaikka mistään huumorimeiningistä ei toki ollut kyse. Tykkäsin erittäin paljon ja onhan tuo kovan luokan kulttuuriteko, että kasasivat rivit pitkästä aikaa.
Ihnsahnia vähän katselin, ihan mielenkiintoinen akti mutta nälkä/pissahätä/vesipullon täyttö vei tällä kertaa pidemmän korren. Amorphis oli päälavan edestä tiirailtuna samaa tylsää paskaa kuin ennenkin.
Hese
Maiden Venturer
Maiden Venturer
Posts: 5524
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:25
Location: Vantaa

Re: Tuska 2013

Post by Hese »

Sunnuntaille ASKING ALEXANDRIA perunut ja Battle Beast paikkaa.
WhiteWorm
Kisälli
Kisälli
Posts: 571
Joined: Fri Oct 01, 2004 18:09
Location: Hellsinki

Re: Tuska 2013

Post by WhiteWorm »

DISCIIIIIIPLES OF THE WAAAAAAATCH!

Testament yksinään 60 €uron arvoinen. Huh!
Justice is lost
Justice is raped
Justice is gone
Wasted
Berserkki
Berserkki
Posts: 866
Joined: Sun Feb 01, 2004 14:02
Location: Espoo

Re: Tuska 2013

Post by Wasted »

Aivan huikea keikka Nightwishilta. Tämä oli jo neljäs näkemäni keikka Imaginaerum-kiertueella, mutta eipä ole alkanut kyllästyttää yhtään, vaan pikemminkin jokainen keikka tuntuu olevan toistaan parempi.

Floor Jansen otti lavan haltuun komeasti ja lauloi todella hienosti. Tällä kertaa hän hallitsi myös Anetten aikaiset biisit lähes täydellisesti. Selvästi oli keikkatauolla mietitty, miten ne kannattaa laulaa. Ainoa negatiivinen asia Floorissa on vähän persoonaton ääni. Livenä Floor on teknisen taitonsa ansiosta Tarjaa ja Anettea parempi, mutta voi olla, että studiossa Floor ei yllä äänensä takia samalle tasolle kuin persoonallisemmat edeltäjänsä.

Yleisö oli loistava. Olin Stratovariuksen keikan ja muiden tarpeiden takia melko kaukana lavasta, mutta sielläkin porukat olivat varsin mukavasti mukana.

Settilistassa oli taas muutama yllätys: She Is My Sin, Bless the Child ja Romanticide. Mainiosti toimivatkin, erityisesti viimeiseksi mainittu. Dark Chest of Wonders oli nostettu avausbiisiksi ja eihän siitä muuta voi sanoa kuin, että parempaa tapaa avata keikka tuskin on, varsinkin kun pyrotkin on niin tyylikkäästi ajoitettu. Olisihan tuossa settilistassa parantamisenkin varaa. Ever Dream, Nemo, Last of the Wilds, Amaranth ja Over the Hills and Far Away olivat biisejä, joista en juurikaan jaksanut innostua. Mutta toisaalta onhan noiden mukanaolo täysin perusteltua. Paitsi Over the Hillsin, kun bändillä hittejä riittää paljon omastakin takaa. Noiden itselleni vähemmän tärkeiden kappaleiden aikana tietysti toiveet siirtyivät jo vähän siihen suuntaan, että josko suursuosikkini Ghost Love Score ja/tai Song of Myself olisi jälleen setissä mukana. Ja sieltähän ne lopussa tulivatkin. Ghost Love Score on Floorin laulusuoritusten osalta paras biisi. Song of Myself taas on minusta livefiilistelyjen kannalta täydellinen biisi, kunhan vaan jaksaa hakata kädellä suunnilleen koko ajan ilmaan vielä siinä vaiheessa (välillä täytyy vaihtaa vasuriin). Keikan kovinhan se taas oli.

Stratovariuksella oli myös varsin mukava meininki. Tuli ihan eturivistä katsottua. Kotipelto lauloi hyvin. Hittipitoinen setti toimi kivasti, vaikka olisihan sen Destinyn voinut sinne ottaa tuomaan vähän vaihtelua.

Battle Beastia kuuntelin toisen lavan edestä. Hyvin toimi sekin alun keskinkertaisia kappaleita lukuunottamatta. Into the Heart of Danger on varmasti paras suora hard rock -biisi vuosiin. Kylmiä väreitä.
Rock 'N' Roll Children, alone again
Rock 'N' Roll Children, without a friend
But they got Rock 'N' Roll.
IndianaJones
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1167
Joined: Tue Sep 21, 2004 19:02
Location: Espoo

Re: Tuska 2013

Post by IndianaJones »

Wasted wrote:Ainoa negatiivinen asia Floorissa on vähän persoonaton ääni. Livenä Floor on teknisen taitonsa ansiosta Tarjaa ja Anettea parempi, mutta voi olla, että studiossa Floor ei yllä äänensä takia samalle tasolle kuin persoonallisemmat edeltäjänsä.
Omaan mieleen Floor on aina ollut noista paras. Kai se on vaan kovan Ayreon fanituksen tulosta, mutta Floorilla on kyllä totta puhuen vahvin ääni. Anette on vähän kuitenkin semmoinen poplaulaja, eikä istu niihin kovimpiin rytistyksiin. Tarjasta tykkään kyllä myös, mutta vähän b-luokan oopperaahan se naikkosen laulanta on. Hyvät biisit onneksi ovat olleet aina Nightwishin pointti. Itse Tuska jäi harmillisesti väliin, erityisesti King Diamond ja Testament olisi kyllä ollut kova nähdä. Noh, kaikkea ei voi saada.
Hmmm.... tää taitaa olla nyt sit mun pualest täss...
Jussi K
GammaWeen
GammaWeen
Posts: 8858
Joined: Mon Oct 17, 2005 18:32
Location: Oulu

Re: Tuska 2013

Post by Jussi K »

Sent from my Panzerkampfwagen Tiger using Enigma
SPD10
Hiippari
Hiippari
Posts: 1505
Joined: Wed Nov 07, 2007 13:48
Location: Loimaa

Re: Tuska 2013

Post by SPD10 »

Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Re: Tuska 2013

Post by Hammer »

Jeeves wrote:Myös biisien täysillä hoilaaminen kanssakuuntelijan korvan juuressa on aina mukava veto. Varsinkin kun yrittää vetää samasta oktaavista Kingin kanssa.
Jos asenne on tuo, niin kannattaa jäädä seuraavalla kerralla suosiolla kotiin kuuntelemaan bändiä levyltä tai vaikka hyvälaatuiselta bootlegilta. Livekeikka = mukana eläytymistä, biisien laulamista mukana vaikka sitten nuotin vierestä. En mä edes kävisi keikoilla, jos niillä pitäisi katsoa bändiä hiljaa kuin kirkossa, eikä saisi laulaa lempibiisejään mukana.
Jeeves wrote:^Itse olin toisessa rivissä yleisöstä katsottuna vasemmalla ja sieltä aistittuna yleisö vaikutti jopa aika vaisulta. Hyvä jos totuus oli toinen ja King sai ansaitsemansa vastaanoton.
Mites sä sitten ylipäätään kuulit sen yleisön laulavan korvasi juuressa, jos oli niin vaisu yleisö? Hyvin ristiriitaista. :wink: Omasta mielestäni yleisö vaikutti olleen hyvin mukana -ainakin, jos vertaa Sweden Rockin yleisöön vuosi sitten. King Diamond ei kuitenkaan ole mikään Iron Maiden -kokoluokan bändi, eikä yleisö ole sentään yhtä äänekästä kuin Maidenilla.

King Diamondin keikasta kirjoittelin jo bändin omaan topiciin, mutta todetaanpa tässä, että Bolt Thrower oli aivan jumalattoman kova. Tietysti pakko antaa iso käsi myös Testamentille: Chuck Billy oli lauantaina päällikkö. Sääli, että valomies änki niitä strobovaloja joka väliin, sillä ne tappoivat parhaan keikkafiiliksen aika tehokkaasti.
Jeeves
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2170
Joined: Tue Nov 08, 2005 21:56
Location: Helsinki

Re: Tuska 2013

Post by Jeeves »

Hammer wrote: Mites sä sitten ylipäätään kuulit sen yleisön laulavan korvasi juuressa, jos oli niin vaisu yleisö? Hyvin ristiriitaista. :wink:
No kun se yhden, mahdollisesti kahden urpon kiljuminen oli suunnilleen ainoa möykkä mitä yleisöstä keikan aikana kuulin. Kaksi yli-innokasta pelleä ei vielä täytä äänekkään yleisön määritelmää, vaikka ne suoraan meikäläisen korvaan elämöisivätkin.

Ja muuten tuohon asiaan, niin sanotaan vaikka näin, että kyllä se tosiaan vähän ärsyttää, kun kiljutaan korvan juuressa niin lujaa, että se peittää itse esiintyjän laulun lähes täysin. Totta kai mukana saa laulaa, mutta itseäni pääsi tällä kertaa hieman häiritsemään kun kyseisen urpon piti muutenkin tunkea hengittämään niskaan vaikka pienen askeleen taakse päin ottaminen olisi ollut täysin mahdollista, jolloin se laulaminenkin olisi ollut täysin ok.
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Re: Tuska 2013

Post by Hammer »

Jeeves wrote:
Hammer wrote: Mites sä sitten ylipäätään kuulit sen yleisön laulavan korvasi juuressa, jos oli niin vaisu yleisö? Hyvin ristiriitaista. :wink:
No kun se yhden, mahdollisesti kahden urpon kiljuminen oli suunnilleen ainoa möykkä mitä yleisöstä keikan aikana kuulin. Kaksi yli-innokasta pelleä ei vielä täytä äänekkään yleisön määritelmää, vaikka ne suoraan meikäläisen korvaan elämöisivätkin.

Ja muuten tuohon asiaan, niin sanotaan vaikka näin, että kyllä se tosiaan vähän ärsyttää, kun kiljutaan korvan juuressa niin lujaa, että se peittää itse esiintyjän laulun lähes täysin. Totta kai mukana saa laulaa, mutta itseäni pääsi tällä kertaa hieman häiritsemään kun kyseisen urpon piti muutenkin tunkea hengittämään niskaan vaikka pienen askeleen taakse päin ottaminen olisi ollut täysin mahdollista, jolloin se laulaminenkin olisi ollut täysin ok.
Jos korvan juuressa kiljuminen peittää esiintyjän äänen, niin kai se peittää myös yleisön äänen? :wink: Itse ainakin aistin yleisön olleen pääosin paljon äänekkäämpi kuin odotin, koska ketään korvaani liian suoraan epävireisiä falsetteja huutanutta ei päässyt peittämään muun yleisön meteliä. Sweden Rockin vaisuääniseen porukkaan verrattuna todella äänekäs yleisö, joten hyvä, ettet ollut Ruotsissa todistamassa sitä hävettävän keskinkertaista yleisöä, jos nytkin oli vaisu yleisö. Itse lauloin mukana, mutta en yrittänyt niitä korkeimpia ääniä kuin harvemmin, enkä silloinkaan infernaalisen kovaa.

King Diamond ainakin vaikutti olleen erityisen otettu yleisöön, mikä todistaa, ettei vastaavaa yleisöstä lähtenyttä mekkalaa ole aiemmilla tämän kesän Euroopan keikoilla kuultu.

Livia postasi Tuskan keikan jälkeen viralliselle foorumille seuraavasti (paljon innokkaammin ja yleisöä kehuvammin kuin minkään aiemman tämän kiertueen keikan jälkeen):

Livia Zita: "We had a fantastic show at Tuska Festival! What a great crowd! All those hands in the air, breathtaking sights
How was it for you guys?

*sits down and waits for experience posts*

^_^"

Jos lavalle (ja vielä aika takaosaan lavaa, jossa Livia lauloi taustalaulujaan) on kuulunut yleisö noin hyvin, niin täytyihän sen yleisön olla äänekäs. :wink:

Ymmärrän kyllä, että korvasi juuressa elämöinyt tyyppi oli varmasti joku känniurpo, joka rääkyi liian päin vittua, eikä edes viitsinyt ottaa taka-askelta. Itseänikin vitutti, kun porukka kakkosrivistä yritti väkisin änkeä eturiviin, vaikka eturivissä oli niin tiukkaa, etten välillä tahtonut saada kunnolla henkeä ollessani puserruksissa eturivin aitaa vasten. Järkkärit eivät tehneet mitään asiaa selvittääkseen, mutta eivät oikeastaan pystyneetkään tekemään, koska aivan liian pieneen kuvausmonttuun oli alkukeikan ajaksi otettu liikaa kuvaajia, eivätkä järkkärit päässeet hoitamaan hommiaan. Paine eturiviin ehti muodostua sinä aikana, kun järkkärit eivät kuvaajien takia pystyneet hoitamaan hommiaan. Tuossa asiassa olisi kehittämistä ensi vuoden Tuskaan.

Hienoa kuulla, että keikka oli muuten mielestäsi kovaa kamaa, vaikka yleisö olisikin ollut sinulle pettymys.
Jeeves
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2170
Joined: Tue Nov 08, 2005 21:56
Location: Helsinki

Re: Tuska 2013

Post by Jeeves »

Hammer wrote: Jos korvan juuressa kiljuminen peittää esiintyjän äänen, niin kai se peittää myös yleisön äänen? :wink:
Juurikin näin, eli yleisö vaikutti korviini vaisummalta kuin mitä se on todellisuudessa ollut.

Voidaan toki vängätä vielä lisää asiasta, josta ollaan samoilla linjoilla. :D Edelleen erittäin hyvä juttu, jos mökää on riittänyt eikä se nyt varsinaisesti itseäni erityisemmin haittaa etten sitä päässyt kunnolla aistimaan.

Ja keikkahan oli kyllä helvetin kova, maestro oli häkellyttävän kovassa iskussa. 8)
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Re: Tuska 2013

Post by Hammer »

^ Aivan! Turha tästä on vääntää, kun lopulta ollaan (pitkälti) samaa mieltä. Keikka oli pirun kova, sehän on kaikkein tärkeintä. :finger:

Pakko tokaista, että sisälavalla soittanut Dr. Living Dead! yllätti itseni positiivisesti. Hienoja riffejä ja muutenkin kiehtovaa crossover-rässiä. Diggasin enemmän kuin vaikkapa Municipal Wastesta, jos pitää saman tyylin bändeihin verrata. Dr. Living Dead!:n vokalistin ulosanti ei nyt ollut kovin hääppöistä kuultavaa, mutta miehen lauluääneen tottui nopeasti, kun muuten bändi veti niin hyvällä draivilla. Kreator sen sijaan oli pettymys. Sami Yli-Sirniö on malliesimerkki siitä, miten thrash metal -kitaristin EI pidä esiintyä. Mies käveli laiskasti lavalla, moshasi olemattomasti ja näytti enemmän Emppu Vuoriselta kuin rässijätkältä. Heavy metal -bändin kitaristilta moinen lavapreesens olisi ollut ok, mutta ei thrash-kitaristilta. Mille veti kyllä hyvin, eikä muun bändin esiintymisessäkään ollut suurempaa valittamista. Settilista oli vain mielestäni luvattoman kehno ja yllätyksetön. Ehkä Kreator vain tuntui vaisulta, kun edellisenä päivänä esiintynyt Bolt Thrower oli niin tappokova. Bolt Thrower on livenä huikea bändi, lavaesiintyminen oli vakuuttavaa samalla tavalla kuin vaikkapa Vaderilla ja Legion of the Damnedilla. BT soitti yllättäen jopa hyvän keikan vetäneen Testamentin suohon.
Post Reply