Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Keskustelua nykyisten ja entisten Maiden jäsenten soolotuotannoista.

Moderator: The Killer Krew

Pertti Keinonen
Rautakansleri
Rautakansleri
Posts: 5391
Joined: Sun Jan 04, 2004 21:07
Location: Länsirannikko
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Pertti Keinonen »

Bruce päässyt Puolassa ja Sweden Rockissa takas lauteille eli kyllä kait ens viikolla Kultsalla soitto & laulu kulkee :finger:

Ja niin kuin IC niin todella vakava rakavoituminen myös täällä erääseen bassotaiteilijaan. Myö ollaan IG:ssä jo vähän jutskattukin niin tunne varmasti molemmin puolinen 8)

Takana nyt viisi keikkaa UK:ssa ja pari Hollannissa. Onneksi tuli lähdettyä ja etenkin Glasgow, Manchester ja Nottingham olivat jotain ihan käsittämättömiä. Pienehköjä rupisia rock klubeja, joissa oli kuuma ja kostea tunnelma jo lämppärin aikana. Setissä timantit (paitsi se yksi jami). Lontoo oli kans hyvä keikka, mutta oltiin vaimo mukana parvella Smallwoodin ja Smithin kanssa niin ei siellä samaan tunnelmaan päässyt. Kuulemma Harris oli kans katsomassa, mutta en sitä nähnyt. Swanseassa oli myös hyvä keikka ja hauska tapaaminen parin savolaisen kaverin kanssa keikan jälkeen, josta kävikin ilmi, että mehän oltiin samassa hotellissa ja naapureita. Keikkapaikka tuolla oli todella hieno Areena ja porukkaa joku 3000-3500. Hollannissa eka keikka Tilburgissa oli parempi kuin Groningenissa kun Brucen sairastuminen verotti setistä parhaat biisit. Groningenin keikkapaikalle käppäiltiin kaupungilta Dave Moranon plus rumputeknikon sekä sen sveitsiläisen kitaristin kanssa peräkanaa.

7800 kilsaa ajettiin Harrikalla ja Bemarilla. Välillä oli paikallinen pariskunta UK:ssa mukana jolloin oli BMW-HD-BMW sandwich ja vauhtia aika reippaasti, kun tuntuivat siellä ajelevan prätkillä vähän eri meiningillä kuin Härmässä.

Kaikkinensa onnistunut reissu niin monella tapaa. Varmasti tuonne tulee lähdettyä uudestaankin, kun monta mielenkiintoista paikkaa jäi tsekkaamatta. Mutta vielä enemmän suosittelen kaikille menemään muutaman keikan lempi bändinsä perässä jossain tuolla hevon kuusessa. Se on mielenkiintoinen kokemus, ja kaikkia niitä tuntemuksia on vaikea pukea sanoiksi eikä niitä voi edes selittää jollekin sellaiselle, joka ei tunne sellaista intohimoa jotain asiaa kohtaan. Sitä alkaa katsoa ja kuunnella sekä osallistua konsertteihin, matkustamiseen ja keikkakohteisiin erikoisella tavalla. On myös kummallinen olo mennä keikkapaikoille monta kertaa putkeen, sekä herätä aamuisin siihen kutkuttavaan tunteeseen mahanpohjassa, jonka tuntee vain konserttipäivän aamuna. Pienissä paikoissa soittajat alkaa tunnistaa lavalta tuttuja yleisössä ja myös sitä alkaa olla kaikkialla vähän hölmösti kotonaan ja huomaa höpöttävänsä mielenkiintoisten tyyppien kanssa milloin missäkin, koska paljonhan on sellaista odottelua. Matka alkaa tuntua tärkeämmältä kuin kohde ja tarkoitus. Homma alkaa jotenkin sujua. Aikaisemmin ei ole itsellä ollut tähän mahdollisuutta eri asioiden vuoksi, mutta nyt jatkossa on ja seuraava vähän vastaava retki on Ausseihin ja Uuteen Seelantiin Maidenin perässä viisi keikkaa ja Kanada & USA kolmen keikan verran. Veikkaan, että se ei ole ihan samaa tasoa kuin tämä toukokuinen road trip, mutta varmasti siitäkin tulee eri tavalla ikimuistoista.
Mitä ryppyisempi rusina, sitä makiampi maku!
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by S.R. »

t.Q wrote: Wed Jun 05, 2024 11:47 Aiempaan kyssäriin vastauksena, en ole kuunnellut tuota Manchester buutsia koska haluan settilistan kuulla ensin livenä. Myös Pariisin keikasta on tullut ainakin kolme versiota, joista tosin yksi on tynkä ja yksi mono.
Jep ihan sama, en itekään oo tsekkaillu mitään keikkoja, korkeintaan jonkun pienen klipin sieltä täältä.
Oon sillein säästelly, että kokee tuolla Kultsalla sitten koko setin livenä.
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Summerganon
Berserkki
Berserkki
Posts: 925
Joined: Wed Apr 29, 2009 18:53

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Summerganon »

Olipa hieno keikka eilen Oslossa! Joo, Aquarius & Thel edelleen poissa ja Bruce sivusikin, että limaa riittää vielä rööreissä, mutta hyvässä vedossa mies tosiaan oli!

Ihan huikea, intiimi tunnelma, ainakin toisessa rivissä siltä tuntui. Vieressä pari ukkoa, jotka lauloivat käytännössä koko keikan läpi mukana - niin minäkin. Bruce oli silminnähden mielissään yleisön chanteista, mm. vanha kunnon (muistaakseni ainakin Lontoossa ja kenties muuallakin tätä kuultu?) olé, olé, olé, olé... Bruceeee, Bruceeee...

Myös Faithin jälkeen tullut lyhyt Skunkworks! Skunkworks! chantti oli mainio juttu! Olin sitä itse lähdössä yrittämään, mutta joku taaempana ehti ensin ja ilolla liittyin usean muun kanssa mukaan. Pahoitteluni hevipuristeille! :oops: :twisted:

Mutta siis oli ihan fantastinen kokemus. Mun eka Bruce Dickinson -soolokeikka ikinä. Ajattelin esim. kymmenisen vuotta sitten, että varmasti näitä joskus vielä tulee, mutta että esimerkiksi The Alchemist soitettaisiin livenä... Huhhuh! Se loppu on ihan toisesta maailmasta!! Ja sitte mm. Jerusalem, The Chemical Wedding, Navigate the Seas of the Sun... Vau! Myös The Mandrake Project -matsku kulki livenä upeasti. :finger:

Kulttuuritalolla sitten uudemman kerran! Ollaanhan sitte vähintään yhtä äänekkäitä ja pistetään paremmaksikin, eiks nii! :finger:
"Living in this place,
Staring into space we find
We might share the corners of our lives
Infinity runs deep,
Eternity that we can't keep
Melting through the frozen wastes of time"

Bruce Dickinson - Navigate The Seas Of The Sun
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3113
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by OsmaGunner »

^Kovaa settiä kyllä tulee varmasti Kultsalla olemaan. :wink:

Mielenkiintoista, miten toi setti elää. Liekö räkätaudista johtuvaa vai mistä, mutta tosiaan Aquarius ja Thel on loistanut poissaolollaan, samoin myös Many Doors to Hell. Sen sijaan settiin on otettu mukaan vähän pysyvämmin Road to Hell ja Faith. Itseasiassa tuo Oslon keikan settilistan pituus poikkeaa vain yhdellä "vakiosetin" pituudesta, eli 16:sta biisistä. Pari vähän lyhyempää festarisettiä oli välissä ja sitten Euroopan kiertueen aloittanut Wolverhamptonin 17 biisin setti.

Eli:
Darkside of Aquarius -> Road to Hell
Many Doors to Hell -> Faith
Book of Thel -> pois encoreista flunssan takia?

Ehkäpä sitten Kultsalla olisi myös Thel mukana.

Tuli muuten mieleen, kun noita festarisettilistoja katseli ja siellä soitettiin (luonnollisesti) Tears of the Dragon setin ainoana rauhallisempana biisinä, että mikähän olisi Bruce-fanien gallup-tulos jos kysyttäisiin kumman mieluummin kuulisi soitettavan, Dragonin vai Navigaten. Yleinen konsensus, mitä tässä foorumeita ja nettiä ylipäätään on lueskellut on, että Navigatesta puhutaan aika monasti setin yhtenä kohokohdista, mutta Tears of the Dragonista ei oikeastaan ole juurikaan mainintaa. Toki otanta on hyvin pieni fanien lukumäärään suhteutettuna, mutta silti.
Summerganon
Berserkki
Berserkki
Posts: 925
Joined: Wed Apr 29, 2009 18:53

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Summerganon »

OsmaGunner wrote: Mon Jun 10, 2024 20:26 Tuli muuten mieleen, kun noita festarisettilistoja katseli ja siellä soitettiin (luonnollisesti) Tears of the Dragon setin ainoana rauhallisempana biisinä, että mikähän olisi Bruce-fanien gallup-tulos jos kysyttäisiin kumman mieluummin kuulisi soitettavan, Dragonin vai Navigaten. Yleinen konsensus, mitä tässä foorumeita ja nettiä ylipäätään on lueskellut on, että Navigatesta puhutaan aika monasti setin yhtenä kohokohdista, mutta Tears of the Dragonista ei oikeastaan ole juurikaan mainintaa. Toki otanta on hyvin pieni fanien lukumäärään suhteutettuna, mutta silti.
Vähän veikkaisin, että Tears of the Dragonille on käynyt sellainen "underrated for being overrated/aliarvostettu koska on yliarvostettu" , joka on mielestäni aika tyypillistä tämmöisille ns. koville vakioklassikoille. Biisi on fantastinen, saa jengin laulamaan mukana, Bruce tulkitsee koko sielullaan ja niin poispäin, mutta päivästä yksi lähtien kaikki on tienneet biisin olevan setissä ja se on ikäänkuin itsestäänselvyys, joten sitä ei ehkä tule erikseen niin hehkutettua, kun kaikki tietää mikä on homman nimi tämän viisun kohdalla ja ne herkullisimmat odotukset, spekulaatiot ja jälkifiilistelyt keskittyy helposti muihin biiseihin.
"Living in this place,
Staring into space we find
We might share the corners of our lives
Infinity runs deep,
Eternity that we can't keep
Melting through the frozen wastes of time"

Bruce Dickinson - Navigate The Seas Of The Sun
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by S.R. »

Yhtään väheksymättä tai ylihypettämättä, onhan Tears Of The Dragon kuitenkin yksi Bruce:n tärkeimmistä kappaleista myös hänelle itselleen:
https://www.loudersound.com/news/song-b ... atest-2024

Mutta joo, kyllä täällä mielenkiinnolla odottelen Kulttuuritalon keikkaa ja hyvää settiä luvassa.
Ihan ensimmäinen Bruce:n oma keikka, vaikka 1990 hetimiten debyytin ilmestymisestä myös hänen omia toimiaan tullut seurattua. Osa keikoista meni ohi ja tuli totaalisesti missattua, kun ei vaan päässyt (esim. 1998 olin armeijassa) ja sitten 2002 jälkeen aattelin että ehkä tuon vielä joskus näkee.
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Pertti Keinonen
Rautakansleri
Rautakansleri
Posts: 5391
Joined: Sun Jan 04, 2004 21:07
Location: Länsirannikko
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Pertti Keinonen »

Summerganon wrote: Mon Jun 10, 2024 19:19 Olipa hieno keikka eilen Oslossa! Joo, Aquarius & Thel edelleen poissa ja Bruce sivusikin, että limaa riittää vielä rööreissä, mutta hyvässä vedossa mies tosiaan oli!

Ihan huikea, intiimi tunnelma, ainakin toisessa rivissä siltä tuntui. Vieressä pari ukkoa, jotka lauloivat käytännössä koko keikan läpi mukana - niin minäkin. Bruce oli silminnähden mielissään yleisön chanteista, mm. vanha kunnon (muistaakseni ainakin Lontoossa ja kenties muuallakin tätä kuultu?) olé, olé, olé, olé... Bruceeee, Bruceeee...

Myös Faithin jälkeen tullut lyhyt Skunkworks! Skunkworks! chantti oli mainio juttu! Olin sitä itse lähdössä yrittämään, mutta joku taaempana ehti ensin ja ilolla liittyin usean muun kanssa mukaan. Pahoitteluni hevipuristeille! :oops: :twisted:

Mutta siis oli ihan fantastinen kokemus. Mun eka Bruce Dickinson -soolokeikka ikinä. Ajattelin esim. kymmenisen vuotta sitten, että varmasti näitä joskus vielä tulee, mutta että esimerkiksi The Alchemist soitettaisiin livenä... Huhhuh! Se loppu on ihan toisesta maailmasta!! Ja sitte mm. Jerusalem, The Chemical Wedding, Navigate the Seas of the Sun... Vau! Myös The Mandrake Project -matsku kulki livenä upeasti. :finger:

Kulttuuritalolla sitten uudemman kerran! Ollaanhan sitte vähintään yhtä äänekkäitä ja pistetään paremmaksikin, eiks nii! :finger:
Hyvä kirjoitus! Tästä välittyi todella hyvin se tuttu ilo ja fiilis, tunnelma ja pienen keikkapaikan mukanaan tuoma extralatinki, josta itselläkin kokemusta.

Olispa komiaa saada Helsingissä porukka mukaan tuohon futis chantiin. Yritetään :wink:
Mitä ryppyisempi rusina, sitä makiampi maku!
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3113
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by OsmaGunner »

Njoo, jos eilisillan keikkaan peilaa, niin näyttäisi että saadaan täyspitkä 16 biisin setti (Book of Thel teki paluun encoreihin). Darkside of Aquarius on näemmä vaihdettu Road to Helliin ja Many Doors to Hell Fateen, muutoin aika samaa settiä. Laughing in the Hiding Bush jumitti itsensä tuohon kolmosbiisiksi, eikä Starchildrenia olla kuultu muistaakseni kertaakaan Euroopassa.
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by S.R. »

OsmaGunner wrote: Wed Jun 12, 2024 6:11 Njoo, jos eilisillan keikkaan peilaa, niin näyttäisi että saadaan täyspitkä 16 biisin setti (Book of Thel teki paluun encoreihin). Darkside of Aquarius on näemmä vaihdettu Road to Helliin ja Many Doors to Hell Fateen, muutoin aika samaa settiä. Laughing in the Hiding Bush jumitti itsensä tuohon kolmosbiisiksi, eikä Starchildrenia olla kuultu muistaakseni kertaakaan Euroopassa.
Nyt näytti oikein pätevältä setiltä ja voi olla että on lempparini noista kaikista. Tasapainoinen kauttaaltaan eikä yhtään huonoa piisiä.
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
scorpions
Youtube Specialist
Youtube Specialist
Posts: 3905
Joined: Sat Apr 16, 2005 12:57

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by scorpions »

Laitetaanpas tännekkin…
Kaverilta jää esteiden vuoksi käyttämättä yksi istumakatsomolippu (yläkatsomo B oikea) Kulttuuritalo 13.6, niin nyt olisi myynnissä.
60€ lipun luovutus ennen Brucen keikkaa Kulttuuritalon edessä.
On the worlds hands
Bändäri
Bändäri
Posts: 244
Joined: Mon Jun 13, 2011 23:00
Location: Kuopio

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by On the worlds hands »

Niin se tämäkin päivä sitten koitti, koittaahan se päivä mikä tahansa tietysti kun odottaa tarpeeksi vaan. Jokatapauksessa tässä sitä fiilistellään vielä Tyranny of Soulsia ja aamupäivän aikana sitten resiinan nokka kohti hesaa. Settilistakin pysynyt odottamattomasti ja kuin ihmeen kaupalla täysin pimennossa, jes. Hyvää keikkaa kaikille paikanpäälle kanssamänijöille.
scorpions
Youtube Specialist
Youtube Specialist
Posts: 3905
Joined: Sat Apr 16, 2005 12:57

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by scorpions »

Hintaa laskettu…

Kaverilta jää esteiden vuoksi käyttämättä yksi istumakatsomolippu (yläkatsomo B oikea), niin nyt olisi myynnissä.
40€, lipun luovutus ennen Brucen keikkaa Kulttuuritalon edessä.
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3113
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by OsmaGunner »

Huh saatana, että oli kova keikka! Bruce liekeissä, bändi liekeissä, yleisö liekeissä, meikä liekeissä! :finger:

Setti:
1. Accident of Birth
2. Abduction
3. Laughing in the Hiding Bush
4. Afterglow of Ragnarok
5. Faith
6. Jerusalem
7. Chemical Wedding
8. Tears of the Dragon
9. Resurrection Men
10. Rain on the Graves
11. Frankenstein (cover)
12. The Alchemist
13. Darkside of Aquarius
---
14. Navigate the Seas of the Sun
15. Book of Thel
16. The Tower

Omat kohokohdat tulikin yllättäen eri osastolta kun odotin. Kaikki uudet biisit, Hiding Bush, Faith, Aquarius ja Book of Thel. Alan ymmärtää miksi Hiding Bush on setissä. :D Uudet oli helvetin kovia kaikki!

Ja tottakai, kaikista maailman keikoista, juuri tällä keikalla Bruce ryssi huolella Navigaten sanat. :| Naureskeli itekin että vituiks män. Tästä johtuen keikan kovin "balladi" oli Jerusalem, joka toimi myös helvetin lujaa!
AttE
Paholainen
Paholainen
Posts: 677
Joined: Sat Nov 18, 2006 15:54
Location: Hyvinkää

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by AttE »

Edellisestä viestistä tälle palstalle onkin näköjään jo ehtinyt kulua melkein kymmenen vuotta aikaa, mutta pakko oli nyt tulla tännekin hehkuttamaan, miten kova keikka Kulttuuritalolla nähtiin. Bruce oli hyvässä vireessä, bändi veti hyvin ja settilista oli erinomainen. Yleisökin piti sen verran kovaa metakkaa, että keikkaa oli älämölön perusteella selvästi odotettu ja tuo odotus pääsi purkautumaan yhteislauluna, taputtamisena, huutamisena ja nyrkin ilmaan puimisena. Oma keikan kohokohta oli Jerusalem, josta siirryttiin komeasti suoraan The Chemical Weddingiin, ja viimeistään Tears of the Dragonin jälkeen olin jo huutanut ääneni aivan rikki, mutta pakko vaan oli karjua loppuun asti.

Toivottavasti tätä herkkua saadaan mahdollisimman pian lisää.
Iron Maiden 18.7.2008
Pertti Keinonen
Rautakansleri
Rautakansleri
Posts: 5391
Joined: Sun Jan 04, 2004 21:07
Location: Länsirannikko
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Pertti Keinonen »

OsmaGunner wrote: Thu Jun 13, 2024 23:38
Omat kohokohdat tulikin yllättäen eri osastolta kun odotin. Kaikki uudet biisit, Hiding Bush, Faith, Aquarius ja Book of Thel. Alan ymmärtää miksi Hiding Bush on setissä. :D Uudet oli helvetin kovia kaikki!
Tossa Laughing in the hiding bushissa on yksi setin hienoimpia pieniä kohokohtia ne neljä-viisi kertaa, kun yleisö vastaa Brucelle siihen who remembers to fly their flags yms: Hey-hey-hey-yeah :twisted:

Mutta joo, olipas kemut! Aivan selkeästi parempi kuin keikat Hollannissa ja yleisön osalta melkein pestiin myös UK:n keikat. Bruce oli mun mielestä hyvällä fiiliksellä ja tuntui nauttivan vetämisestä. Ei ehkä jutustellut ja myöskään vetänyt ihan niin rajoille kuin UK:ssa ja välillä näytti vähän köhivän kurkkuaan, mutta hienosti kulki loppuun asti. Sattui erittäin hyvä sakki lähistölle, joiden kanssa kelpasi nauttia keikasta ja jorata mukana. Se futispeleistä tuttu chantti oli mahtava! Plus keikan jälkeen morjensteltiin tuttuja ja otettiin muutamat kuvatkin, kun tosiaan Hese huomasi, että meillähän on 20 vuotta täynnä. Mennyt tässä itsellä hulinassa sekin vähän ohi välillä. Jäi vaan niin vähän aikaa siihen, että melkein tällä puheella järkätään seuraavan Maidenin tai Brucen keikan yhteyteen jotain miittiä jossain baarissa tai ruokalassa tai saunassa. Meillä pidettiin tosiaan Scandic Parkin saunassa yläkerrassa klo 17-18 Anonyymien raumalaisten Iron Maiden kannattajat ry:n vuosikokous ja selvitettiin, myös se Nottinghamista tulleen Dickinsonin kurkkupöpön lähde :lol: Selvitys alkoi siitä, kun pienessä nousussa ollut nimimerkki Stan Laurel kysyi, että jos olisit rokkitähti niin… :mrgreen:

Kohta lähdetään valumaan kohti Tallinnaa. Ollaan kyllä ihan veto lopussa jo, mutta josko tästä tokkeennutaan taas huippuiskuun ja uuteen humuun. Sen verran vielä tästä lajista täytyy sanoa, että vaikka olen ollut pari vuotta selvänä niin tämä huumaannuttaa joteskin ihmeellisellä tavalla. Sitä on ihan niin kuin siinä yhdessä biisissä ”… and all the things I sometimes do, it isn´t me but someone else”.
Mitä ryppyisempi rusina, sitä makiampi maku!
t.Q
Kisälli
Kisälli
Posts: 532
Joined: Thu May 07, 2009 22:03
Location: Järvenpää

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by t.Q »

Kylläpä kelpasi, ei voi muuta sanoa. Niin kauan on odotettu tätä päivää että useampaan otteeseen oli jo luovuttu toivosta, ja sitten tämmöinen veto ja settlista tipahtaa syliin. Kolmeen otteeseen kyynelkanavatkin aukesivat, vahva katarsis ehkä paskimman-ikinä kuukauden jälkeen.

Vituttaa toisaalta että sinne Muncheniin ei pääse santsaamaan mutta Brucen lupaus keikan päätteeksi paluusta tällä bändillä jonain päivänä toi lohtua.
Tumppa
Bändäri
Bändäri
Posts: 212
Joined: Mon Dec 08, 2008 21:49

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Tumppa »

Onnistuin välttämään spoilerit (harmitti kyllä, kun ei voinut keskusteluja täällä lukea) ja olipahan kova keikka, ei saakeli! Spotifyssä tein huvikseni 16 biisin settilistan ennen keikkaa (ei mitään hajua ollut kuinka monta biisiä Bruce yleensä vetää) ja 9 meni oikein, eli oli kuitenkin paljon yllätyksiä. Se instrumentaalijammailu tuntui ehkä vähän turhan pitkältä, vaikka oli toki ihan veikeä meno ja Brucen ääni sai hyvää lepoa.

Taustabändi oli aivan mahtava ja Bruce on älyttömän nuorekas edelleen. Kelpasi fiilistellä katsomossa, tuli koko keikka seisottua. Yllättävän hyvät soundit oli, vaikka paljon luin negatiivisia kokemuksia Kulttuuritalosta keikkapaikkana. Sisälle ja ulos pääsi myös sujuvasti. Permannolla oli hyvä meno lähes koko keikan. Ai että!

Toivottavasti tosiaan Bruce tekee vielä lisäkeikkoja ja pääsisi johonkin isompaan paikkaan esiintymään, kysyntää näyttäisi olevan. Toisaalta, tuollainen intiimi tila loi loistavan tunnelman. Metallican keikat tuli nähtyä viime viikolla ja vaikka nekin olivat mainioita, niin veihän se naurettavan iso lava aika paljon fiilistä.
When you know that your time is close at hand
Maybe then you'll begin to understand
That life down here is just a strange illusion
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by S.R. »

Huikean hieno keikka ja kuten muualla mainitsinkin, niin oli se siinä permannon edessä Brucea seuratessa todella selvää, jotenkin aistin että hän ilmiselvästi nauttii näiden piisien esittämisestä. Hieno ilta ja yleisöllä melkoinen meininki sekä ääntäkin lähti. Pääsi jopa yllättämään yleisön riehakkuus ja mainiota että tuo futischant saatiin just ennen keikan alkua ja keikan aikanakin vielä.
Olihan tämä Kulttuuritalo venuenakin sopivan intiimi, joten tottakai tässä odotellaan seuraavaa mahdollista keikkaa.
Mukava myös oli morjestaa tuttuja vuosien takaa ja saatiinpa sitten hieno kuvakin otettua porukalla!
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3113
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by OsmaGunner »

Bruce muuten kun mainitsi että ensi kerralla pitäis olla isompi paikka, niin mahtuukohan Kultsan ja Helsingin jäähallin väliin pääkaupunkiseudulta tai esim Tampereelta mitään keikkapaikkaa tuosta välistä kokoluokaltaan? Itse tulee vähän vähempi keikoilla käytyä niin en oikein osaa sanoa.

Jäähallikeikkahan kyllä kutkuttelis, mutta oliskohan kuitenkaan niin paljon menekkiä että noin isoille areenoille mentäis?

Vielä kerran muuten pitää mainita tuo bändi. Ihan vitun kova poppoo! Mietin että noinkohan jäävät vähän statistin rooliin Brucen kanssa, mutta paskan latut. Aivan pirun kova porukka!
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by S.R. »

OsmaGunner wrote: Fri Jun 14, 2024 22:05 Vielä kerran muuten pitää mainita tuo bändi. Ihan vitun kova poppoo! Mietin että noinkohan jäävät vähän statistin rooliin Brucen kanssa, mutta paskan latut. Aivan pirun kova porukka!
Pikkasen silloin ennen kiertueen alkua epäilytti, että mitäköhän on luvassa kun tuli ilmi ettei Roy Z ole mukana.
Kyllä tuo poppoo veti hyvin ja mielestäni keikan sekä kaikkien pätkien perusteella todella ammattitaitosesti vetivät eikä tule mitään tuuraaja tai väliaikaratkaisu mietteitä noista ollenkaan. Tiukkaa yhteissoittoa ja hyvää meininkiä, mitä muuta voi edes vaatia?
Toivottavasti tällä miehityksellä seuraavan levyn pariin kunhan vain Bruce saa jostain siihen aikaa.
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Pertti Keinonen
Rautakansleri
Rautakansleri
Posts: 5391
Joined: Sun Jan 04, 2004 21:07
Location: Länsirannikko
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Pertti Keinonen »

Tallinnassa ollaan naamat näkkärillä. Aikamoinen vajaa vuorokausi kohta paketissa ja lähdetään kohti satamaa. Satuttiin samaan hotelliin bändin kanssa ja vielä sattumalta oltu oikeassa paikassa oikeaan aikaan ihan tsägällä kun ei olla pätkääkään odoteltu tai etsitty soittoniekkoja niin eikö prkl heti tullessa hotlan edessä moikattiin kaikki paitsi Bruce. Keikan jälkeen yläkertaan yksille niin Tanya & Bruce siellä myös niin treffattiin ja vaihdettiin kuulumiset. Aamupalalla Tanya & Dickinsonin vaimo Leana tuuppasivat viereiseen pöytään. Annettiin olla ihan omissa oloissaan eikä häiritty, kun täytyy ihmisillä joku rauhakin olla.

Keikka Tallinnassa oli oikein hyvä, yleisö ei niin äänekäs kuin Helsingissä. Settiä oli vähän säädetty mielestäni parempaan suuntaan taas napsaus. Tears of the Dragon tuli toisena encorena ja Book of Thel varsinaisen setin loppupuolella. Oikein toimiva ratkaisu!

Nyt on yhdeksän showta takana ja vielä yksi edessä Ranskassa. Ollut ihan täpinöissä tässä monta viikkoa. Että tällaistakin voi olla elon polku.
Mitä ryppyisempi rusina, sitä makiampi maku!
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3113
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by OsmaGunner »

Mukavasti variaatioita settilistoissa kyllä. Berliinissä vedettiin taas vähän päälaelleen koko homma jo encorejenkin kanssa.

1. Accident
2. Abduction
3. Hiding Bush
4. Ragnarok
5. CW
6. Resurrection Men
7. Rain on the Graves
8. Drum solo
9. Alchemist
10. Thel
11. Tower
12. Road to Hell
-----
13. Navigate
14. Faith
15. Dragon
16. Aquarius

Tällä hetkellä siis kiertävät biisit tuntuu olevan Road to Hell, Aquarius ja Jerusalem. Vaikka Helsinki menikin jo, niin mukava näitä on lueskella ja spekuloida. Vaikkakin lähinnä itsekseen. :D

Ps. Missä Frankenstein? Vai onko se sitten toi "drum solo"?
Summerganon
Berserkki
Berserkki
Posts: 925
Joined: Wed Apr 29, 2009 18:53

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by Summerganon »

OsmaGunner wrote: Mon Jun 17, 2024 0:13 Ps. Missä Frankenstein? Vai onko se sitten toi "drum solo"?
Muutaman kyseisellä keikalla olleen henkilön mukaan Frankenstein vedettiin tosi lyhyenä versiona (toki tuttuun tapaan aika saumattomasti rumpusoolon perään).

Myös The Tower vedettiin lyhyempänä versiona (ilmeisesti vaan yksi säkeistö-kertosäe-kierto ja siitä siirryttiin melko suoraan Road to Helliin.

Onneks ehdin Jerusalemin kokea kaksi kertaa! Hyviä biisejä noi kaikki on, mutta olisi silti ollut lievästi ikävää, jos ois jo Helsingin keikalle pudonnut (ainakin hetkellinen) pois tai rotaatioon.

Tämmönen "rokkaavampi" setti (Road to Hell mukana, Tower lyhyempänä, Jerusalemin poissa) saattaa olla pientä festarikeikkamoodin ja settirungon hakemista (?)

No tiedä häntä, mutta ihan mukavaa nähdä, miten tuo elää. Itselle tuli se kaksi keikkaa vain, mutta varsin hyvä kattaus, kun Oslossa tuli Road to Hell ja Helsingissä olikin sitten niin Darkside of Aquarius kuin Book of Thelikin palanneet settiin. :finger:

Olipahan muuten mahtava tunnelma Kulttuuritalolla ja lukuisat medioissa pyörineet keikka-arviot tukevat tätä käsitystä hyvin.
"Living in this place,
Staring into space we find
We might share the corners of our lives
Infinity runs deep,
Eternity that we can't keep
Melting through the frozen wastes of time"

Bruce Dickinson - Navigate The Seas Of The Sun
t.Q
Kisälli
Kisälli
Posts: 532
Joined: Thu May 07, 2009 22:03
Location: Järvenpää

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by t.Q »

Niin paljon kuin RTH:sta tykkään niin en olis vaihtanu Jerusalemia siihen (tai oikeastaan juuri mihinkään biisiin ylipäänsä)
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Re: Bruce livenä (soolokeikat / skunkworks)

Post by S.R. »

Jep, en kyl olisi itekään vaihtanu Jerusalemia pois sillä onhan se hieno piisi ja toimii todella komeasti livenä.
Sinänsä haastavaa olisi tuota settilistaa muokata ja vaihtaa vielä enemmän mitä kappaleita on kulloinkin, sillä Brucella on kuitenkin takanaan jo 7 albumia sekä sinkkujen b-puolet yms. valittavana eli piisejä riittää. Nytkin on kuitenkin tietyt rajat ja keikan kesto, joten aina jää jotain ulkopuolelle.
Ehkä jos se vielä innostuu uudelleen kiertämään ja julkaisemaan uuden levyn, niin tuolloin lienee mahdollista että settiin eksyy jotain yllätyksiä?

Jotain kuten esimerkiksi Omega:a ei ole ikinä soitettu livenä, vaan ainoastaan Bruce:n kirjakiertueen jollain keikalla ilman säestystä.
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Post Reply