The Final Frontier albumikeskustelu

Keskustelua Iron Maidenista ja kaikesta bändiin liittyvästä.

Moderator: The Killer Krew

Minkä tyylisen levyn toivoisin Maidenin seuraavaksi tekevän?

Jatkettakoon progressiivisten ja pitkien biisien linjalla
95
31%
Pistetääs synat kehiin-uutta Somewhere in timea kaivataan
101
33%
Paluu juurille tapahtukoon tyyliin NPFTD. Räkäinen meno kunniaan.
26
9%
Yksinkertaistetaan biisejä , mutta tietynlainen eeppisyys säilyköön
83
27%
 
Total votes: 305

rocker
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2233
Joined: Sat Jan 10, 2004 11:24

The Final Frontier albumikeskustelu

Post by rocker »

Vaikka varmaan vuosi ja risat meneekin vielä seuraavaan levyyn, niin silti koen mielenkiintoiseksi pohdiskella, mitähän sieltä seuraavaksi tulee.

Omalla ja myös ilmeisesti aika monen muunkin kohdalla, AMOLAD oli sellaista mahtavuutta, että löytyykö enää paukkuja vastaavan tyylisen levyn tekoon? Olisiko aika palata lyhyemmän ja simppelimmän ilmaisun maailmaan?

Seuraava levy saattaa olla se viimeinen Maiden-levy. Suoraan sanoen itse toivoisin Piece of mind-tyylistä ilmaisua. Eli lyhyempiä ja silti tiukkoja biisejä yhdistettynä ajatuksia herättäviin lyriikoihin.

Rockerin topicin alkuperäinen aihe oli "Minkä tyylisen levyn toivoisin Maidenin seuraavaksi tekevän?" ja tästä sai luonnollisen jatkon koko keskustelulle uudesta studioalbumista, jonka arvioidaan ilmestyvän vuonna 2010.

ToniEditoin vähän taas otsikkoa McBrainin heitettyä vettä kiukaalle julkaisuvuoden suhteen, että se menisikin 2011 asti... Voi perse.

Toni


Taas otsikkoa muutettu, kun tieto albumin julkaisuvuodesta eli vuodesta 2010 tulla tupsahti...

Toni
Last edited by Pertti Keinonen on Sat Sep 18, 2010 11:10, edited 5 times in total.
Reason: Albumin nimi päivitetty otsikkoon
What we do in life, echoes in eternity
OsmaGunner
Kundalini
Kundalini
Posts: 3113
Joined: Sun Mar 13, 2005 0:41

Post by OsmaGunner »

Jaa, onpas vaikea valinta. Maidenin levy on yleensä täyttä rautaa, oli se mikä tahansa noista vaihtoehdoista. Ehkä kuitenkin toivoisin että ei ihan AMOLAD -tyylistä kamaa, jossa lähes kaikki ovat 8-10 minuutin vetoja, tulisi. Pari eeppistä biisi kuten esimerkiksi Dance of Deathilla oli ja sitten loppu "Rainmakereita" (noin kärjistetysti ilmaistuna) + yksi balladi Journeymanin tyyliin. Biisejä voisi olla 8-10, mikä on aika ihanteellinen määrä. Sanoitukset kunnon teemalla a'la 7th Son, ehkä jotain historiaan/uskontoon liittyvää.
Stratocaster
Azazel
Azazel
Posts: 6078
Joined: Fri Jul 15, 2005 17:18

Post by Stratocaster »

Itselleni kelpaisi vallan mainiosti AMOLAD-tyylinen progressiivisempi ja moniulotteisimpi ilmaisu. Tietty muutama lyhyempi rock-veto siellä välissä ei tekisi lainkaan pahaa. AMOLAD oli niin nappi veto bändiltä että jos jatkavat samalla linjalla, hirveästi ei voi mennä pieleen.
Starstruck
The King of Luvia
The King of Luvia
Posts: 845
Joined: Tue Jan 06, 2004 4:58
Location: Söörmarkku

Post by Starstruck »

Stratocaster wrote:Itselleni kelpaisi vallan mainiosti AMOLAD-tyylinen progressiivisempi ja moniulotteisimpi ilmaisu. Tietty muutama lyhyempi rock-veto siellä välissä ei tekisi lainkaan pahaa. AMOLAD oli niin nappi veto bändiltä että jos jatkavat samalla linjalla, hirveästi ei voi mennä pieleen.
Samoilla linjoilla ollaan. :D

Toiveissa olisi temaattinen kokonaisuus, joka ei varsinaisesti kerro yhtä isoa tarinaa, vaan samaan aiheeseen jotenkin liittyviä tarinoita. Siis vähän kuten AMOLAD/The X Factor. Syntikoita ja melodisuutta mukaan sopivissa määrin, mutta jylhyys ennen kaikkea.

AMOLAD:lla Maiden kuulosti arvokkaasti vanhenevalta, kuten jossain arviossa mainittiinkin. Tästä on hyvä jatkaa.
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Post by S.R. »

Jokseenkin samoilla linjoilla mainion AMOLADin saisi Maiden jatkaa.

Toki mukaan voisi oikeasti hieman laittaa syntikoitakin ja roimasti melodisuutta hyvän maun mukaan kuten klassikossa Somewhere In Time ja Seventh Son Of A Seventh Son.

Albumi voisi kappaleiden suhteen olla teemaltaan samaan aiheeseen/tarinaan sidottuja mutta niin toteutettuna ettei kokonaisuus olisi kuitenkaan yhtenäinen tarina. Hankalasti selitetty :lol:
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Asamael
Hiippari
Hiippari
Posts: 1500
Joined: Tue Nov 09, 2004 19:23
Location: Herwood Forest, Mansester
Contact:

Post by Asamael »

SIT-tyylinen materiaali syntikoineen ja niistä syntyvä omaperäinen soundimaailma kiehtoisi kyllä kovasti. Joukossa saisi olla sekä pitkiä että lyhyitä biisejä, joku 8-10 biisiä ilman turhia introja olisi tosiaan sopiva määrä. Scifi-teemainen albumi vaikkapa kun vielä olisi. :P
asa
MAIDEN HELL
MAIDEN HELL
Posts: 6061
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:48
Location: Lahti Metal HELL
Contact:

Post by asa »

Aivan sama, kunhan se on yhtä loistava kuin AMOLAD. Toivoisin kuitenkin ehkä enemmän lyhyempi rockereita, ei kaikkien biisien tarvitse olla +7 minuuttisia. Mutta niin kauan kun ne toimii yhtä hyvin kuin AMOLADILLA, niin ei valittamista.
Suotana
Paholainen
Paholainen
Posts: 721
Joined: Mon Jul 17, 2006 13:23
Location: Hämeenlinna

Post by Suotana »

Toivoisin, että Maiden jatkaisi varmalla linjalle tehden AMOLAD tyylisesti progahtavaa. Tuolla varmalla tarkoitan lähinnä sitä, että eivät yrittäisi mitään liian uutta tai tehdä paluuta 80-luvulle. Pelottaakin ajatus jos ne tekisivät SIT tyylistä kamaa ja sössisivät sen.
Räväkkä avaus AMOLAD ja BNW tyyliin, pari nopea tempoista rallia ja loput semmosta AMOLAD tyylistä. Eli ei nytten täysin AMOLAD tyyliin, mutta jos sen tyylinen on tähtäimessä niin ei siitä voi huonoa tulla.
"Iron Maiden are 10% cooler than every other band!" -Lars Ulrich
Monni
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 118
Joined: Sun Jul 06, 2008 12:44
Location: Hyvinkää

Post by Monni »

Mielestäni olisi hienoa jos Maiden onnistuisi tekemään vielä SIT:in tapaisen mestariteoksen. Epäonnistuessaan tuohan voisi tosin olla aika kauhea pettymys. Vielä, kun saisivat tehtyä tuolle levylle 2-3 toimivaa eeppistä biisiä ja loput, vaikka tyyliin Waster Years niin paketti olisi aika lailla taas täydellinen.

Toisaalta tuollainen AMOLAD:in tapainenkin kiihottaisi suurestikkin, mutta vielä toivoisin näkeväni tällaisen SIT- tyylisen lätyn.
The Prophet
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 251
Joined: Sun Apr 16, 2006 22:06

Post by The Prophet »

Oma unelmalevy olisi sellainen, jossa olisi yhtä mainioita pitkiä eeposmaisempia biisejä kuin A Matter of Life and Deathilla, mutta myös AMOLAD:ia enemmän nopeampia ralleja. Lisäksi pari balladintapaista herkempää biisiä linjalla Revelations - Infinite Dreams - Journeyman eivät olisi pahitteeksi. Sanoituksellisesti haluaisin, että levy käsittelisi uskontoa, sotaa, historiaa sekä fantasiaa, eli siis mitään love, rock 'n' roll -kamaa ei saisi olla vaan ihan maidenmaista materiaalia.

Biisilista:

1. Nopea ralli

2. Syvempi kokonaisuus

3. Nopea Ralli

4. Balladimaisempi

5. Eepos

6. Nopea ralli

7. Eepos

8. Balladimaisempi

9. Eepos

10. Kaikkien aikojen Maiden-biisi


En usko, että Harris & co. pettää tälläkään kertaa. Veikkaan, että tulossa onkin soundeiltaan taas kerran omalaatuinen Maiden-albumi, joka on täynnä kappaleita joka makuun. Toiveet ovat siis korkealla.
P.K.
Rautaneito Crew
Rautaneito Crew
Posts: 8076
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:11
Location: Vantaa

Post by P.K. »

Melkeinpä ihan sama millaista tulisi. Jos vaan saataisiin enemmän kitkettyä pois järjettömyyksiin paisuvia kertosäe-toistoja ja turhia biisien pidennyksiä niin siinä olisi jo tarpeeksi parannusta. Mun mielestä jo se kertoo aika paljon että kummatkin Dance of Death ja AMOLAD eivät ole viimeistään niihin liittyvien keikkojen jälkeen löytäneet tietään enään soittimeen.
Thrashnator
Paholainen
Paholainen
Posts: 690
Joined: Tue Sep 13, 2005 14:00
Location: Tampere
Contact:

Post by Thrashnator »

condemned wrote:Mun mielestä jo se kertoo aika paljon että kummatkin Dance of Death ja AMOLAD eivät ole viimeistään niihin liittyvien keikkojen jälkeen löytäneet tietään enään soittimeen.
Amen. Ei mitään lisättävää.
BLACK MAGIC, UNHOLY ONE
asa
MAIDEN HELL
MAIDEN HELL
Posts: 6061
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:48
Location: Lahti Metal HELL
Contact:

Post by asa »

Jumalauta!!! AMOLADIA ette dissaa! Ette vaan POSERIT ymmärrä hyvän päälle. AMOLADIA tulee edelleenkin luukutettua kuukausittain, ellei jopa viikoittain. DoD:ia vähän vähempi...
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Ihan sama kunhan on hyvä levy. Toki jos toivomaan ruvetaan, niin sellainen 8 biisin kokonaisuus missä muutama nopeampi ralli ja pari kunnon massiivista 10+ min eeposta ja loput sitten edellisten välimaastosta. :D
Meadow
Paholainen
Paholainen
Posts: 669
Joined: Tue Jan 02, 2007 23:41
Location: Kemi

Post by Meadow »

Saisi olla sellaista AMOLAD:n tyyppistä plus vähän nopeampaakin jauhamista a'la kultainen 80-luku. Loppuun ihan saatananmoinen eepos joka aiheuttaa vähintään miljoona orgasmia kuuntelijalleen.

Ihan samahan se pitemmän päälle kuitenkin on, kunhan on hyvä levy.
darealjyra
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2185
Joined: Thu Mar 17, 2005 22:42
Location: Jyväskylä

Post by darealjyra »

Vaikea sanoa, mihin suuntaan Maiden lähtee. Vaikea myös sanoa, mihin itse haluaisin sen lähtevän, nimittäin melkeinpä kaikki käy. Kauheasti raskaammaksi tuskin kannattaa enää AMOLADista mennä, mutta progressiivisuuden toivoisi värittävän myös tulevan levyn biisejä.

Luultavasti eteenpäin mennään, kerranhan tuo "paluu juurille" on jo tehty joten sen nyt voi laskea pois vaihtoehdoista melko todennäköisesti.

Mietin teemalevyn mahdollisuutta, mutta en jaksa uskoa että sieltä ainakaan kovin tarinavetoista teemaa on tulossa, korkeintaan AMOLAD/SIT-tyylin teemaväritteinen lätty.

Merkityksetöntä jorinaa, mutta ei mulla oikeasti ole varsinaista toivetta ensi levylle. Sen kuitenkin tietää, että sieltä todennäköisesti tulee laatua, joten odotellaas vielä rauhassa vaan.
Ipe
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4374
Joined: Wed Jan 07, 2004 10:28

Post by Ipe »

asa wrote:Jumalauta!!! AMOLADIA ette dissaa! Ette vaan POSERIT ymmärrä hyvän päälle. AMOLADIA tulee edelleenkin luukutettua kuukausittain, ellei jopa viikoittain. DoD:ia vähän vähempi...
Näin! Viimeksi sunnuntaina automatkalla Myrskylään tuli huomattua levyn suvereenisuus jälleen kerran.

..DoD -levy nyt on Maidenin keskitasoa, joka sisältää kolme mahtavaa kappaletta muiden kappaleiden ollessa Maiden-tasolla keskitasoa / skippi-tavaraa.

Uudesta levystä: Kaikki kolme levyä Brucen ja Adrianin paluun jälkeen ovat olleet hyviä, joten en usko, että bändi yhtä epätasaisen levyn tulevat tekemään kuin FotD -levy on. Kaikki kelpaa, ostetaan se silti. (Kunhan ei Joyrneyman-tyylisiä akustisia vetoja sisällä levyllistä, ei sovi Maideniin tuo 100 % akustisuus, ei sitten millään.)

Eli kertoimet hyvälle / erinomaiselle Maiden-levytykselle ovat 1.1. 8)
Stratocaster
Azazel
Azazel
Posts: 6078
Joined: Fri Jul 15, 2005 17:18

Post by Stratocaster »

asa wrote:Jumalauta!!! AMOLADIA ette dissaa! Ette vaan POSERIT ymmärrä hyvän päälle. AMOLADIA tulee edelleenkin luukutettua kuukausittain, ellei jopa viikoittain. DoD:ia vähän vähempi...
Molempia tulee luukutettua ihan vitusti. Kuinkas muutenkaan. Asa on oikeassa, saatanan wimppejä olette. NEW FRONTIER!!
trooper77
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 159
Joined: Fri Oct 29, 2004 9:42

Post by trooper77 »

Juu AMOLAD on Maiden top3 edelleen!!!!
26 YEARS WITH MAIDEN... AND STILL COUNTING!!!!
Deathrasher
Berserkki
Berserkki
Posts: 784
Joined: Fri Nov 17, 2006 17:49

Post by Deathrasher »

No tietysti sitä toivoisi, että tuleva levy olisi lähempänä SIT - linjaa ja vähän kompaktimpi pakkaus. Pidän AMOLADista todella paljon ja vieläkin viihtyy soittimessa paljonkin. Kuitenkin levyn ainekset saisivat olla tasapainossa, eli tiiviitä ja intensiivisiä ralleja tasapainoitettuna eeppisemmällä rallilla, kuten nyt vaikka lempilevyni SIT ja SSOASS ovat.

Sieltä tulee kuitenkin jälleen vain suoraan nyrkkiä naamaan, kun ensimmäisen kerran levyn pyöräyttää. Ei tarvitse olla huolissaan laadusta.
Rawhead
Berserkki
Berserkki
Posts: 881
Joined: Fri Jul 22, 2005 21:26
Location: Turku
Contact:

Post by Rawhead »

En varsinaisesti odota mitään erityistä tulevalta levyltä, mutta toivon tietysti vähän "tiiviimpää" albumikokonaisuutta, ts. pari-kolme kunnon rockeria, muutaman eeppisemmän kappaleen ja kenties balladin pari.

AMOLAD oli melkolailla lähellä täydellisen albumin nimikettä, mutta heikoin lenkki eli levyn avannut rokkeri Different World laski arvosanaa. Jos Maiden pääsee edes lähelle AMOLADin laatutasoa joutsenlaulullaan, niin olen enemmän kuin tyytyväinen.
"I don't trust anyone who doesn't like Slayer."
-Mike Patton
Starstruck
The King of Luvia
The King of Luvia
Posts: 845
Joined: Tue Jan 06, 2004 4:58
Location: Söörmarkku

Post by Starstruck »

Starstruck (klo 18:56) wrote:Samoilla linjoilla ollaan. :D

Toiveissa olisi temaattinen kokonaisuus, joka ei varsinaisesti kerro yhtä isoa tarinaa, vaan samaan aiheeseen jotenkin liittyviä tarinoita. Siis vähän kuten AMOLAD/The X Factor. Syntikoita ja melodisuutta mukaan sopivissa määrin, mutta jylhyys ennen kaikkea.

AMOLAD:lla Maiden kuulosti arvokkaasti vanhenevalta, kuten jossain arviossa mainittiinkin. Tästä on hyvä jatkaa.
Samhain (klo 19:00) wrote:Jokseenkin samoilla linjoilla mainion AMOLADin saisi Maiden jatkaa.

Toki mukaan voisi oikeasti hieman laittaa syntikoitakin ja roimasti melodisuutta hyvän maun mukaan kuten klassikossa Somewhere In Time ja Seventh Son Of A Seventh Son.

Albumi voisi kappaleiden suhteen olla teemaltaan samaan aiheeseen/tarinaan sidottuja mutta niin toteutettuna ettei kokonaisuus olisi kuitenkaan yhtenäinen tarina. Hankalasti selitetty
Samaan aikaan kirjoitettu, mutta silti hieman plagiaatin makua... 8)

Kuten Asa (ja muutama muu peesissä) totesi, AMOLADia ei sovi dissata. Manowarin lisäksi ei monikaan tämän ikäluokan bändi (Priestin Nostradamusta en ole vielä kuullut) ei ole tehnyt yhtä kovaa kamaa "vanhoilla päivillään". :evil:

Dance of Deathiä saakin sitten morkata sopivilta osilta niin paljon kuin sielu sietää. Ainakin sitä nimibiisiä... :lol:
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Post by S.R. »

^No aika samaan suuntaan meni. Kuuntelin just AMOLAD:ia taustalla kun kirjotin tuon jutun, mietin muita lempilevyjäni (SIT,SSOASS ja POM) ja sitä mihin suuntaan Amoladin jälkeen bändi voisi kehittyä edellyttäen että jotain noilta muilta levyiltä säilytettäisiin myös.
Amoladin synkeät riffit, lievä progemaisuus ja eeppisyys muutamaan piisiin, syntikat, melodiat ja se on siinä.

Että näin.
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Starstruck
The King of Luvia
The King of Luvia
Posts: 845
Joined: Tue Jan 06, 2004 4:58
Location: Söörmarkku

Post by Starstruck »

^En ollut sitten kovinkaan tosissani. :wink: Tämä vain siksi, että ei olisi ensimmäinen kerta, kun kommenttejani ei ymmärretä...

Mutta oli vain melko hienoa huomata kuinka yhteneviä voivat olla näkemykset joskus. Ja uskoisin, että tuollaista levyä odottaa tällä hetkellä maailmassa vähintään 100 000 muuta fania. Toivottavasti bändi näkee asian edes osapuilleen samoin. :D
The Prophet
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 251
Joined: Sun Apr 16, 2006 22:06

Post by The Prophet »

Starstruck wrote:Toivottavasti bändi näkee asian edes osapuilleen samoin.
Elektro-poppia odotellessa. :wink:
Post Reply