Page 1 of 4

Iron Maiden 30 Years Of The Beast book by Paul Stenning

Posted: Fri Nov 24, 2006 23:21
by Peke
Peke wrote:
A.Kivi wrote:Tilaukseen lähti Halfinin kirja ja tuo Stenningin tekele.Tilasin tuolta bookplussasta.Toimitusajat tuntuvat olevan ulkomaisilla kirjoilla aikas pitkiä, mutta toivottavasti kannattaa odottaa.Iiviksen hehkuttelujen jälkeen tuo Stenning vaikuttaa ihan laatukirjalta.
Samoin lähti bookplussasta mulle tilaukseen molemmat... hittoakos aikanaan papailin. Kiitos vinkistä :wink:
Stenningin Maiden-kirja tuli tänäänä book-plussasta (ta 1 vko), mutta Halfinin kuvakirja uupui toimituksesta. Pitääpä kysellä milloin saa.

Ovatko muut saaneet tiauksensa nopeesti (Halfin)?
Jilona wrote:
Peke wrote:Stenningin Maiden-kirja tuli tänäänä book-plussasta (ta 1 vko), mutta Halfinin kuvakirja uupui toimituksesta. Pitääpä kysellä milloin saa.

Ovatko muut saaneet tiauksensa nopeesti (Halfin)?
Kun olet saanut tuntumaa tuohon Stenningin kirjaan, niin laita vinkkiä onko kannattava hankinta. Vaikka ehkä se on pakkohankinta, kuten tuo Halfinin kuvakirja. Vielä en ole tilannut kumpaakaan, täytyy ensin tehdä tilannearvio tämän Maiden-viikon jälkeisistä rahavaroista... :roll:
Samhain wrote:Päivitystä vielä hommaan, eli laitoinpa sitten myös tuon Stenningin kirjan tilaukseen play.com:ista. Onpahan pari kirjaa luettavaa Maidenista tässä lähikuukausina..

Peke ja muut laittakaa kommenttia tuosta Stenningin opuksesta!
Peke wrote:
Jilona wrote:
Kun olet saanut tuntumaa tuohon Stenningin kirjaan, niin laita vinkkiä onko kannattava hankinta. Vaikka ehkä se on pakkohankinta, kuten tuo Halfinin kuvakirja. Vielä en ole tilannut kumpaakaan, täytyy ensin tehdä tilannearvio tämän Maiden-viikon jälkeisistä rahavaroista... :roll:
Kirja on puolivälissä ja ostosta pähkäileville uskallan sanoa, että kannattaa ostaa. Löytyy tiedonjyviä joita en ole ennen kuullut ja myös asioita katsotaan eri kanteilta kuin mm Mick Wallin teoksessa. Enemmän lisää kuin koko opus on kahlattu.
Jilona wrote:^ Kiitos Peke, siis se on sitten ostettava sekä tuo Stenningin että Halfinin kirja... :roll:
Kysynnästä päätellen kirjalle "Iron Maiden 30 Years Of The Beast book by Paul Stenning" on paikallaan oma topiski.

Itse olen Mick Wallin kirjan englannin kielisenä lukenut 2 kertaa ja suomennoksen kerran. Ehkä myöhemmin vertailu tähän Stenningin kirjaan on paikallaan.

Itse olen päässyt Stenning kirjan lukemisessa Brucen lähtemiseen eli vuotta 1993 eletään.

Todella antoisaa on ollut lukea kirjaa tsekkaillen samalla kunkin aikakauden DVD/VHS-tallenteita.... mm Early Days DVD, Behind The Iron Curtain, Live After Death, Maiden England, Live In Donny ´92 on tullut katsottua lukiessa. Onhan tuo lukeminen kestänyt hieman kauemmin, mutta kyllä nuo video-sessiot väliin antaa syvyyttä Maiden-historian tuntemiseen ja sen tietyn ajan fiiliksen omaksumiseen....

Kommentteja kirjasta tähän, kiitos :D

Posted: Sat Nov 25, 2006 0:13
by mishrak
En tiedä missä threadissa tästä kirjasta on ollut puhetta, mutta saako tuota kirjaa suomenkielisenä?

Posted: Sat Nov 25, 2006 0:21
by Peke
mishrak wrote:En tiedä missä threadissa tästä kirjasta on ollut puhetta, mutta saako tuota kirjaa suomenkielisenä?
Kirjasta puhuttiin Ross Hafinin kuvakirja-topiskissa. Tietääkseni suomennosta ei ole saatavilla

Posted: Sat Nov 25, 2006 0:43
by Iivis
^ Juu, voin vahvistaa. Ei ole suomennosta saatavilla. Stenning on kyllä lukenut mm. maidenfans.com sivustoa ahkerasti ja varsinaisia suoria haastatteluja ei nykyisiltä bändin jäseniltä ole laisinkaan, poimittu muista haastiksista. Siitäkin huolimatta, ainakin alkuosa Beastiin saakka, oikein mielenkiintoista kamaa.

Posted: Sat Nov 25, 2006 0:49
by S.R.
Jos ja kun ensi viikolla saan tuon opuksen niin koitan jotain kommenttia heittää siitä kunhan vaan tutustun paremmin.

Stenningin kirjan tilasin Play.com:ista ja tuo Halfinin opus tulee Bookplussalta (syynä paikkaan on että saan vanhemmilta lahjaksi). Tai jos tuon saapuminen jostain syystä takkuilee laitan tilausta tuonne Play.com:iin.

Posted: Sat Nov 25, 2006 1:01
by Peke
Iivis wrote:^ Juu, voin vahvistaa. Ei ole suomennosta saatavilla. Stenning on kyllä lukenut mm. maidenfans.com sivustoa ahkerasti ja varsinaisia suoria haastatteluja ei nykyisiltä bändin jäseniltä ole laisinkaan, poimittu muista haastiksista. Siitäkin huolimatta, ainakin alkuosa Beastiin saakka, oikein mielenkiintoista kamaa.
Itse luin kirjaa pala palalta ja välillä heitin Maidenin Early Days dokumentin koneeseen. Ainakin Jurassic-kauden jäsenten haastikset on kirjassa suunnilleen 1:1 verraten DVD materiaaliin.... myös mm Dennis Strattonin jutut löytyy netistä... eli noissa ei paljoa uutta ole.

Ei silti heikennä kirjan vaikutusta... vai mitä mieltä olet Iivis mun kokemuksista kirjan suhteen tähän asti?

Posted: Sat Nov 25, 2006 13:32
by A.Kivi
Postissa ol´kirja tullut Nordic-kiertueen aikana.Olen vähän silmäillyt sieltä täältä, mutta en varsinaisesti vielä "aloittanut". Iiviksellä luin krapulapäissäni yhtenä yönä pari tuntia kuunnellen samalla Tipin tuhinaa.

Kirja on mielestäni lähinnä toimitettu kooste lehtihaastatteluista, nettisivustoista, vanhoista historiikeista jne.Joka luvun lopussa mainitaan lähteet, mutta näin päällisin puolin vaikuttaa siltä, ettei mukana ole Stenningiltä juuri mitään ns. "omaa", lukuunottamatta lopussa olevia listauksia omista lempparibiiseistä jne.

Ehkä jotenkin kuitenkin mukavampi lukea, kuin Mick Wallin kirja, jossa on lähinnä purettu haastatteluja nauhalta tekstiksi..

Lisää kommenttia, kunhan saan sen tosiaan luettua.Ei se huono hankinta kuitenkaan ole ja moni saa siitä ihan varmasti paljon irti.

Posted: Sat Nov 25, 2006 21:05
by Peke
Tulipahan selvennystä Blazen valinnalle monien lahjakkaimpienkin laulajien joukosta: "We are British band. And that´s how it is. Even if the most talent man on Gods earth comes outside of England he won´t be joining Iron Maiden"
Steve Harris Neal Kaylle.

eli muuten ne olis valinnu tietys Marco Hietalan 8)

Posted: Sat Nov 25, 2006 21:30
by Jussi K
Pitääpä tsekata vastaantullessa tämä(kin). Saman tekijän yhtälailla unauthorised GN'R -biografia on ainakin Free Record Shopin 7€ hinnan väärti.

Posted: Sat Nov 25, 2006 22:10
by Lowerslave
^Siis se Gunnari-kirjahan oli aivan älyttömän epäinformatiivinen :? . Jäi paljon epäselväksi lukemisen jälkeen. Kaverin AC/DC-kirja oliki sitte jotain ihan muuta 8) . Sori offtopic, loppu tähän. Laittakaahan sitte lukemisen jälkeen hieman palautetta kokonaisuudesta ja etenki siitä, kuinka paljon siinä on uutta tietoa Run to the hillssiin verrattuna.

Posted: Sat Nov 25, 2006 22:29
by Peke
^no sorries, no worries.... saa nyt vähän avautua Stenning herran muistakin teoksista.... mun mielestä

Posted: Sun Nov 26, 2006 18:38
by Jussi K
Lowerslave wrote:^Siis se Gunnari-kirjahan oli aivan älyttömän epäinformatiivinen :? . Jäi paljon epäselväksi lukemisen jälkeen
Mikä siinä nyt niin mainittavaksi asti jäi? Itse en huomannut mitään, toki voi usean kirjan (& 7-vuotiaasta > 15-vuotiaaksi olleen HC-fanittamisen = helvetisti 'turhaa' knoppitietoa viemässä kaikelta 'hyödylliseltä' tilaa :wink: ) jälkeen vain positiivisena mieleen, jos siis useasti hoetut perusjutut on oikaistu.

Jos epäinformatiivista & kirjailijan omaa, ihme sanatrippailua haluat todella nähdä, niin tsekkaa edesmenneen Danny Sugermanin "Appetite For Destruction". Todella hämärä tyyli tällä äijällä, tehnyt kai jonkun Jim Morrison -teemaisen "No One Gets Out Here Alive" -kirjan & siitä syystä arvostettu tekijä. Itse en tuosta GN'R -teoksesta pitänyt kyllä yhtään. Kummallinen, mutta se kai on jotenkin arvostettavaa luultavasti sitten :roll:

Posted: Sun Nov 26, 2006 20:45
by Lowerslave
^No meikäläisellä jäi kyllä aika epäselväksi esim. useimpien jäsenien lähdöt bändistä. Mikäli oikein muistan, vain Stevenin ja Izzyn irtaantumiset selitettiin kunnolla. Muutenkin koko kirja pyöri aika paljon Axlin ympärillä (mikä tosin on ihan ymmärrettävää). Itelläni ei kirjan lukemisen aikoihin kovin hyvin bändiä koskeva perustieto hallussa, joten ois kyllä toivonu vähän parempaa toteutusta. Jos vertaa esim. saman miehen jo mainittuun AC/DC-kirjaan, on kyse ihan eri luokan teoksesta. Ja taas mennään kyllä nätisti ohi varsinaisen aiheen, mutta onpahan ainakin Peken siunaus sille :lol: .

Posted: Sun Nov 26, 2006 21:35
by S.R.
Jussi K wrote:Todella hämärä tyyli tällä äijällä, tehnyt kai jonkun Jim Morrison -teemaisen "No One Gets Out Here Alive" -kirjan & siitä syystä arvostettu tekijä.
Sinänsä ok teos, joka on tullut luettua parikin kertaa. Muistaakseni Dannyn lisäksi tuossa oli Jerry Hopkins toisena kirjoittajana. Danny taisi olla tuolloin 60-luvun lopulla vielä pojankloppi (12v.) joten kova fanitustahan sillä oli pohjalla.


http://en.wikipedia.org/wiki/Danny_Sugerman

Posted: Thu Nov 30, 2006 1:51
by darealjyra
Erittäin mielenkiintoinen opus, olen itse menossa No Prayer-kappaleessa.
Paljon erinäisiä asioita, joita ei ole haluttu päivänvaloon virallisessa julkaisussa, muttei todellakaan mitään kohujuttuja. Kyllä tämä selventää asioita jäsenten eroamisien takana ja muutakin sellaista.

Päivän turha tietopala niille, jotka eivät ole kirjaa lukeneet:

Tiesittekö, että Hooks In You-kappale on tehty masokistihomojen innoittamina? :lol:

Posted: Thu Nov 30, 2006 1:58
by OsmaGunner
Mites on, kun kaveri kertoi että RTTH -kirja keskittyi todella paljon, ehkä liikaakin tuohon ns. Early Days -osuuteen ja siten ns. Golden Era jäi liian vähälle huomiolle. Olenko oikeassa? Kysyisinkin nyt että miten tämän kirjan laita on, keskitytäänkö tasapuolisesti bändin koko historiaan vai onko sielläkin liikaa "turhanpäiväistä" juttua bändissä joskus ennen aleksanteri suurta :D vaikuttaneista jäsenistä?

Posted: Thu Nov 30, 2006 2:03
by darealjyra
Mielestäni aika tasapuolisesti on käsitelty jokaista levyä. Oikeastaan RTTH:n lukeneena jäin ihmettelemään kuinka äkkiä "early days" käytiin läpi, mutta mielestäni vain hyvä että on laajempi näkökulma. Tämä kirja on täynnä pieniä yksityiskohtia, ja vaikka pelkästään noiden takia kirja on lukemisen arvoinen.

Posted: Thu Nov 30, 2006 9:41
by Stratocaster
OsmaGunner wrote:Mites on, kun kaveri kertoi että RTTH -kirja keskittyi todella paljon, ehkä liikaakin tuohon ns. Early Days -osuuteen ja siten ns. Golden Era jäi liian vähälle huomiolle. Olenko oikeassa? Kysyisinkin nyt että miten tämän kirjan laita on, keskitytäänkö tasapuolisesti bändin koko historiaan vai onko sielläkin liikaa "turhanpäiväistä" juttua bändissä joskus ennen aleksanteri suurta :D vaikuttaneista jäsenistä?
Kirjan puolivälin kohdilla ollaan vielä ensimmäisen levyn aikajaksolla. Tämän jälkeen levyjä käsitellään yhä nopeammin ja nopeammin, kunnes lopulta uudesta levystä puhutaan 2 sivua ja kiertueesta 2 jonka jälkeen siirrytään toiseen aiheeseen. Eli tässä mielessä hieman ikävää luettavaa, mukaanlukien karmea suomennosulkoasu. Muuten varsinkin kirjaa ensimmäistä kertaa lukevalle erittäin informatiivinen ja hauska opus. Itsekin taas aloitin kirjan kuluneen viikon alussa jälleen alusta asti, yleensä kun olen sitä vain selaillut sinä hetkenä minua kiinnostavasta levystä puhutessa.

Posted: Thu Nov 30, 2006 14:31
by Jussi K
^ Strato kai puhuu nyt RTTH-kirjasta? Kun ei kai Stenningin lirpaketta (mistä kysyttiin) ole suomennettu :wink:

Kun vain tuon vanhemman tiiliskiven lukeneena aloin miettimään että 'ei kai tässäkin', siis noita RTTH:n & monen muunkin bändin biografian syntejä hypätä aina vain nopeammin levyjä läpi tekstissä, mitä uudempia ne ovat..

Posted: Thu Nov 30, 2006 18:44
by Stratocaster
^ No siitäpä justiinsa. :)

Posted: Fri Dec 01, 2006 1:15
by darealjyra
Lieköhän kirjaan tullut painovirhe, sillä X-Factor-kappaleessa lukee seuraavaa:

...William Golding's book Lord of the Flies provides inspiration for "The Sign of the Cross", a bold track and a strange move from Iron Maiden.

Posted: Fri Dec 01, 2006 1:18
by OsmaGunner
^Joo painovirhe lienee. Kirjoittajalta tilapäisessä mielenhäiriössä sekoittunut joko kirjat Name Of The Rose ja LOTF tai biisit LOTF ja SOTC.

Posted: Fri Dec 01, 2006 1:32
by darealjyra
Tässä kun nyt pitemmälle on lukenu, niin on alkanu suoraan sanottuna ärsyttää mielipiteiden tuputtaminen. En nyt sitten tiedä, kenen mielipiteitä nuo nyt ovat, mutta helvetin ärsyttäviä joka tapauksessa. Esimerkiksi just tästä käsillä olevasta Best of the Beast-kokoelmasta kirjassa ihmetellään, että miten sinne on päästetty biisejä, kuten Sign of the Cross, Afraid to Shoot Strangers tai Seventh Son of a Seventh Son, kun valittavana olisi ollut vaikkapa Die With Your Boots On! The X-Factor-albuminkin mies lyttää täysin ala-arvoisena. Löytyy varmasti niitäkin, jotka noita mielipiteitä myötäilee, mutta minua ainakin vituttaa nuo, sillä melko lailla koko kirjan olen ollut eri mieltä noista mielipiteistä. Mies joka hehkuttaa Chains of Miserya, ei voi olla järjissään.

Jos Run to the Hillsissä oli mielipiteitä, niin tässä niitä on kymmenen kertaa enemmän.

EDIT: Ja vittu, kun eteenpäin lukee niin mies hehkuttaa Virtual XI:tä huimasti parempana kuin edeltäjäänsä. Vittu mitä paskaa. Muutenkin Blaze-era käydään ihan vitun äkkiä läpi, just se aika mistä ois halunnu tietää enemmän. Mitä tapahtui albumin jokaisen kappaleen läpikäymiselle, joka tehtiin kyllä jokaiselle X-Factoria edeltävälle levylle.

Posted: Fri Dec 01, 2006 1:46
by OsmaGunner
darealjyra wrote:Best of the Beast-kokoelmasta kirjassa ihmetellään, että miten sinne on päästetty biisejä, kuten Sign of the Cross, Afraid to Shoot Strangers tai Seventh Son of a Seventh Son
:shock:
darealjyra wrote:The X-Factor-albuminkin mies lyttää täysin ala-arvoisena.
darealjyra wrote:mies hehkuttaa Virtual XI:tä huimasti parempana kuin edeltäjäänsä
Tämä mies on todennäköisesti sitä sorttia joka on kuunnellut X-Factorin tasan kerran ja sanoo että sillä on vain yksi hyvä biisi: Man On The Edge. Kun taas
Virtual XI:n biiseihin pääsee kertakuuntelulla huomattavasti nopeammin sisään. Eli se on joku vitun 80-luvulle jumittanut jäärä joka ei ollut edes kuullut Blaze-ajan levyjä ennen kirjan kirjoittamista. Ja senkin jälkeen vaan kerran.
darealjyra wrote:Mies joka hehkuttaa Chains of Miserya, ei voi olla järjissään.
No ei kyllä hissi nouse ihan ylös asti :lol:

Posted: Fri Dec 01, 2006 2:15
by darealjyra
Ihan ihteäni kiusatakseni lukaisin tuon levyarviokappaleen kirjan lopusta, jossa on annettu arvio jokaiselle biisille ja laskettu keskiarvo jokaiselle albumille. Tässäpä muutamia "mielenkiintoisia" arvosanoja:

Phantom of the Opera 8 (vrt. Running Free 8 )
Still Life 6 (vrt. Die With Your Boots On 9 )

Caught Somewhere In Time 7
Wasted Years 6
Sea of Madness 5
Heaven Can Wait 8,5
TLoaLDR 5,5
SiaSL 6
Deja Vu 7,5

Moonchild & Infinite Dreams 8, Seventh Son 7,5, Only the Good Die Young 7 <=> vrt. Can I Play With Madness 8

Afraid to Shoot Strangers 6 & Judas Be My Guide 7,5 <=> vrt. Wasting Love 8

Sign of the Cross & Lord of the Flies 5,5
Fortunes of War 3
Look for the Truth & The Aftermath & Judgement of Heaven & Blood on the World's Hands 4
The Edge of Darkness 5,5

VRT! The Unbeliever 7,5

Brave New World 7
Dream of Mirrors 6

Dance of Death 7, Paschendale 6,5 <=> vrt. Rainmaker 9, Montsegur 8,5

Ei näitä arvosanoja voi yksinkertaisesti ymmärtää.